15 romantische films die je samen met je lief op de bank kunt kijken

Met koude handjes thuiskomen om vervolgens heerlijk onder een dekentje op de bank tegen je hubbie aan te kunnen kruipen. Zo erg is de winter nog niet en met deze films zal je er zelfs van gaan houden!

  • Het getrouwde leven
  • Aanbeveling
  • Bruidspaar

Het is december! Je hebt het natuurlijk al gemerkt, maar dat betekent dat de dagen kouder én korter worden. Alhoewel we maar wat graag klagen over de donkere dagen, is er eigenlijk geen seizoen romantischer dan de winter. Je bent de kou van vanochtend op de fiets namelijk gelijk vergeten als je ’s avonds tegen je lief aankruipt op de bank. Kaarsjes aan, warme choco erbij en romantische film aan: eigenlijk is er toch niets fijner dan dat? Hier zijn alvast vijftien romantische films die je kunt aanzetten, hoeft je lief alleen de warme choco nog te regelen!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Love Actually

Adverteren

Deze film uit 2003 kunnen we gerust een kerstklassieker noemen. Daarom mag hij natuurlijk niet ontbreken in deze tijd van het jaar. De film heeft bijna te veel grote namen in de cast om op de promotieposter te passen en volgt de levens van acht verschillende koppels vlak voor kerst. Elke verhaallijn bezorgt je evenveel kriebels!

Source: Buzzfeed

The Holiday

Nog een romantische film die zich tijdens kerst afspeelt. Een heerlijke feel good-film met Cameron Diaz, Jude Law, Kate Winslet en jawel… Jack Black in de hoofdrol. Jack Black verwacht je misschien niet in een romantische film, maar toch is zijn verhaallijn samen met Kate Winslet het meest fantastisch. De karakters van Kate en Cameron Diaz wisselen in deze film van huis en – niet echt een verrassing natuurlijk – ze worden natuurlijk verliefd op een lokale man.

opslaanSource: Plugged In
Source: Plugged In

La La Land

Deze romantische dramedy-musicalfilm behaalde een recordaantal aan Oscarnominaties en nam er in totaal zes mee naar huis. Hij kan daarom niet in dit lijstje ontbreken! En eerlijk is eerlijk: Ryan Gosling is misschien wel de koning van de romantische film, zeker als hij met Emma Stone te bewonderen is. Mia is een serveerster met de droom om actrice te worden en jazzmuzikant Sebastian droomt van een eigen club. Als ze elkaar een paar keer toevallig ontmoeten, worden ze verliefd.

opslaanSource: CNN.com
Source: CNN.com

P.S. I Love You

Waarschuwing: het lijkt wel alsof een heel leger aan ninja’s uien staat te snijden als je deze film kijkt (laten we het daar vooral op houden), want de tranen rollen gegarandeerd over je wangen bij deze film. Gerard Butler speelt Gerry, die overlijdt aan een hersentumor. Het leven van Holly stort in, tot blijkt dat Gerry haar tien berichten (inclusief opdrachten) heeft achtergelaten.

opslaanSource: Tour Ireland
Source: Tour Ireland

A Christmas Prince

Nu al dé kerstfilm van het jaar. Deze Netflix original is super cheesy en daarom vinden wij hem stiekem zo leuk. Het verhaal gaat over een journaliste uit New York die een verhaal moet schrijven over een prins uit Aldovië, die wel of niet zijn vader als koning gaat opvolgen. Gepaard met een goeie dosis humor en heerlijke romantiek is dit de perfecte film voor met zijn tweeën op de bank!

opslaanSource: Entertainment Weekly
Source: Entertainment Weekly

Soof

Bridget Jones al gezien? Volgens veel mensen is dit de Nederlandse variant. Soof is bijna veertig jaar, getrouwd en heeft drie kinderen. Ze runt haar eigen cateringbedrijf. Koken kan ze wel, maar ze voelt zich niet echt passen bij de moderne, hippe stijl van haar klanten. Dan komt Jim Cole, gespeeld door Dan Karaty, op het toneel…

opslaanSource: Keyfilm
Source: Keyfilm

Mannenharten

Mannenharten is een beetje de Nederlandse versie van Love Actually, want ook hier volg je verschillende romantische verhaallijnen. Georgina Verbaan, Barry Atsma, Daan Schuurmans: de lijst met grote namen gaat bij deze cast maar door! Verschil met veel andere romantische comedy’s is dat we in Mannenharten geen vrouwen krijgen te zien die twijfelen over hun liefdesleven, maar mannen. Dat happy end is vast herkenbaar voor je lief naast je op de bank!

opslaanSource: MovieScene
Source: MovieScene

Me Before You

In Me Before You speelt Emilia Clarke de rol van Louisa. Ze is 26 jaar, woont nog bij haar ouders en blijft nooit lang bij een baantje hangen. Will is tien jaar ouder en is juist een succesvolle bankier, tot hij in een ongeluk terecht komt en vrijwel compleet verlamd is. Hij verandert daardoor in een chagrijnige man die het serieus overweegt om een einde aan zijn leven te maken. Tja, tót Louisa hem gaat verzorgen. Niet alleen een super romantisch verhaal, maar ook heel ontroerend.

opslaanSource: The Hollywood Reporter
Source: The Hollywood Reporter

The Fault in Our Stars

Ook voor deze film mag je de zakdoeken wel klaar leggen. De 16-jarige Hazel (gespeeld door Shailene Woodley) ontmoet Gus namelijk bij een ondersteuningsgroep voor mensen met kanker. Een tragisch liefdesverhaal, waardoor je steeds dichter tegen je lief aankruipt en hem vervolgens nooit meer laat gaan.

opslaanSource: The Daily Beast
Source: The Daily Beast

The Ugly Truth

The Ugly Truth is heerlijk romantisch, maar ook nog eens heel grappig. Katherine Heigl speelt Abby, de producente van een ochtendshow. Gerard Butler is Mike, een correspondent voor haar ochtendshow, die tot woede van Abby de romantiek uit de liefde haalt en vrouwen als lustobjecten behandeld.

opslaanSource: The Reel Place
Source: The Reel Place

The Big Sick

Deze film is gebaseerd op het leven van hoofdrolspeler en komiek Kumail, wat het natuurlijk nóg romantischer maakt! De in Pakistan geboren Kumail wordt verliefd op Emily, maar hun verschillende culturen botsen flink. Als Emily een mysterieuze ziekte oploopt, wordt Kumail gedwongen om haar ouders te ontmoeten en zijn familie te confronteren.

opslaanSource: Butler's Cinema Scene
Source: Butler’s Cinema Scene

Crazy Stupid Love

Dat Emma Stone en Ryan Gosling geweldige chemie hebben, bewijst ook Crazy Stupid Love. Maar het verhaallijn van Steve Carell en Julianne Moore bezorgt je misschien nog wel meer kriebels. Steve speelt een gescheiden man die les neemt bij Ryan Gosling hoe hij vrouwen moet versieren.

opslaanSource: Collider
Source: Collider

Life As We Know It

Holly (Katherine Heigl) en Eric (Josh Duhamel) vinden elkaar allesbehalve geweldig, maar hun beste vrienden hebben een relatie en zelfs al een kind. Als het koppel overlijdt in een auto-ongeluk blijkt dat ze Holly en Eric samen hebben opgegeven als voogden. De twee gaan samen in een huis wonen om voor de baby te zorgen, maar dat levert natuurlijk hilarische situaties op.

opslaanSource: Warner Bros
Source: Warner Bros

The Notebook

Je kunt natuurlijk geen lijstje maken met romantische films zonder dé ultieme te noemen: The Notebook. Deze film met een jonge Ryan Gosling en Rachel McAdams is waarschijnlijk de populairste romantische film en dat is natuurlijk met een reden. Moet jij ook elke keer weer een traantje wegpinken bij het einde?

opslaanSource: The Notebook
Source: The Notebook

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Eternal Sunshine of the Spotless Mind is een film met Kate Winslet en Jim Carrey in de hoofdrol. Dat zegt geloof ik al genoeg! Nadat hun karakters Clementine en Joel uit elkaar gaan en een procedure volgen om de herinneringen van elkaar te verwijderen, ontmoeten ze elkaar weer en worden ze weer verliefd.

opslaanSource: The Cinephile Fix
Source: The Cinephile Fix

Vergeet ons niet te volgen op Facebook & Instagram!

 

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!