Waarom zijn knuffels zo speciaal?

Het geven en krijgen van een knuffel is belangrijker dan je denkt!

  • Het getrouwde leven
  • International

Lichamelijk contact is een gebaar dat de mens typeert als sociaal. Zonder dat contact, zijn we net als de meest primitieve dieren die deze vorm van interactie niet nodig hebben. Hoewel er personen zijn die zich niet comfortabel voelen met een overdaad aan contact, hebben ook zij vroeg of laat een knuffel nodig. En dat doen ze dus ook, zeker weten.

opslaanPatricia with love
Foto: Patricia with love

Een knuffel                                                                                                                    

Adverteren

Een knuffel is misschien wel het sterkste gebaar dat we kennen om onze genegenheid te tonen. Afhankelijk van het moment en afhankelijk van de plaats, is een knuffel de manier om alles te zeggen zonder woorden te gebruiken. De kracht van een knuffel zit hem daarin: een stilte waarin je miljoenen emoties kunt vangen. Elkaar omhelzen is een mix tussen twee of meer onderwerpen en de kracht is onwaarschijnlijk. Het is liefde, in welke van de miljoenen vormen dan ook. Een knuffel opent een gigantische paraplu en daaronder wonen alle soorten relaties. De essentie van de knuffel kan tot uitbarsting komen in elk facet van het leven. De belangrijkste functie is empathie. Soms verliezen woorden hun betekenis. Tegenover een inhoudsloze speech, is een knuffel een tijdbom op sentimenteel gebied. Met een knuffel, de liefde en de pijn kan men enthousiasme en verbintenis uitdrukken.

Vrienden

Vriendschap is een gevoel dat de knuffel het meest nodig heeft. Als vriendschap dorst heeft, is een knuffel nodig om de batterij weer op te laden. Hierin schuilt het respect, de herkenning, de empathie en de liefde. Een knuffel zou belangrijk moeten zijn bij het gedag zeggen, tijdens belangrijke gebeurtenissen, unieke momenten, maar juist ook in de alledaagse situaties. Op elk moment is een knuffel een teken van werkelijke vriendschap, puur en echt. Lees ook: 15 signalen die erop wijzen dat jullie vrienden voor altijd zijn!

opslaanFoto: de Kievit Bruiloften
Foto: de Kievit Bruiloften

Familie

Omhelzingen binnen de familie zijn de kers op taart tin deze speciale relaties. Moeders genieten van elk moment waarin ze hun liefde voor hun kinderen kunnen tonen en ze zullen die omhelzen met alles wat ze in zich hebben. Ouders stellen hun kleine meisjes gerust met een knuffel op het juiste moment en voor hun jongens geldt hetzelfde: het lijkt erop dat het ze dat zetje kunnen geven op het juiste moment. Omhelzingen aan ooms en tantes, aan die speciale neef met wie je altijd in het bos speelde… In de armen vallen van je opa en oma als je ze opzoekt, wanneer ze je opwachtten met koekjes en thee of wanneer ze je die hele oude sprookjes vertelden. Niets is meer waard.

opslaanFoto: de Kievit Bruiloften
Foto: de Kievit Bruiloften

Stellen

In sentimentele relaties, vormt een omhelzing de taal van de liefde die meer doortastend is, die genegenheid, respect en passie toont. Voor alles is een moment, maar een knuffel vonkt altijd. Op een bepaalde manier is het de connectie die dit gebaar nodig heeft en als stel is deze onmisbaar: opeens is er een onverwachte warmte. Een die in staat is om het cement van een gebouw te laten bewegen. De kracht is als een uitbarstende vulkaan. Hoewel kussen belangrijk zijn en ook deel uitmaken van deze taal, is de knuffel een ideale aanvulling die je niet mag vergeten.

opslaanFoto: IN-Fotodesign
Foto: IN-Fotodesign

Unieke momenten

Als jullie elkaar weer zien of juist als jullie afscheid nemen voelen jullie je als herboren zijn een kweekvijver van gevoelens, deze wordt getekend in de taal van de emoties door middel van knuffels. Als je aankomt, is er niets beter dan je koffers neergooien, rennen en je geliefde omhelzen. Als je gaat of als zij gaan, is er niets fijner dan nog even een sterke omhelzing te geven, eerlijk en warm, of het nu winter of zomer is.

opslaanJairo Crena
Foto: Jairo Crena

Knuffel jij regelmatig? Denk je dat een onbelangrijk gebaar is, kijk dan terug naar je jeugd en stel je die voor zonder knuffels. Denk je dat dat mogelijk is? Natuurlijk niet! Het geven en krijgen van een knuffel is belangrijker dan je denkt!

Lees ook: 23 momenten waarop je niet zonder je BFF kunt!

Auteur: Eline Dabekaussen 

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

De Kievit Bruiloften Trouwfotografen
IN-Fotodesign Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!