De beste trouwfilms voor een avondje bankhangen

Bekijk onze selectie van de leukste trouwfilms en verdwijn even twee uur lang in de wereld van trouwen, romantiek, liefde en een happy ending!

  • Het getrouwde leven
  • Aanbeveling

Gelukkig duurt het voorbereiden van een bruiloft lang, want wat is er nu leuker dan voorpret? Maar naarmate de datum nadert, wordt de spanning groter. Om je hoofd af en toe een break te geven maar toch in het thema te blijven, is een filmavondje met je beste vriendinnen het beste wat je kunt doen. Wijntje en kaasje? Check? Een lekker grote bank met een zacht dekentje? Check. Telefoon op stil en heerlijk genieten van deze trouwfilms. Check! Bekijk onze selectie en verdwijn even twee uur lang in de wereld van trouwen, romantiek, liefde en een happy ending!

opslaanFoto: Dailymotion
Foto: Dailymotion

My Best Friend’s Wedding (1997)

Adverteren

Waarom? Omdat Julia Roberts, duh. Als er iemand geschikt is voor een hoofdrol in romantische films is zij het wel. Met een stralende lach en een romantische uitstraling, is elke bruidsrol perfect voor haar. My Best Friend’s Wedding is een goude oude, en gaat over Julianne. Naarmate de bruiloft van haar beste vriend Michael nadert komt ze erachter dat hij eigenlijk altijd de one en only voor haar is. Maar zal zij spreken, of voor altijd zwijgen?

p.s. Als je nog even door wil gaan met Julia Roberts en romantiek, mis dan Runaway Bride ook niet.

opslaanFoto: Vogue
Foto: Vogue

Bridesmaids (2011)

Deze film werd de vrouwenversie van The Hangover genoemd. Het gaat over een groep meiden die niet de typische zoete bruidsmeisjes zijn. Deze dames zijn pittig, bijdehand, en laten zich niet zo makkelijk in een voorgekozen jurk stoppen. Zal de bruiloft dan toch goed aflopen of gaan de schandelen door tot op de grote dag zelf? Zie het zelf.. en lach tot je erbij neervalt!

opslaanFoto: Kino.de
Foto: Kino.de

Bride Wars (2009)

Twee beste vriendinnen dromem al sinds kinds af aan over hun grote dag. Als ze allebei ten huwelijk worden gevraagd begint het grote voorbereiden dan ook. Samen de jurk uitzoeken, de gastenlijst samenstellen en de populaire locatie reserveren. Helaas gaat er iets mis met de reservering waardoor ze op dezelfde dag moeten trouwen, of flexibel moeten zijn en een andere dag of locatie moeten zoeken. Maar zullen ze zo flexibel zijn?

opslaanFoto: Film-cine.com
Foto: Film-cine.com

Corpse Bride (2005)

Dat ook de doden gevoelens hebben, leren wij dankzij Disney. Corpse Bride vertelt het verhaal van een rijke jongeman Victor die per ongeluk met de dode bruid Emily trouwt. De dodenwereld waar hij dan in belandt blijkt zo slecht nog niet, maar toch wil hij graag terug naar zijn levende aanstaande bruid Victoria. Dan wordt bruid Emily jaloers… wie zal Victor kiezen?

opslaanFoto: Superiorpics
Foto: Superiorpics

The Wedding Planner (2001)

Het typische verhaal van een alleenstaande, hopelijk romantische prachtige vrouw. Jennifer Lopez is in de film een uitmuntende wedding planner, de beste van de stad. Dat haar leven niet helemaal loopt zoals ze wil zien we snel. Ze heeft alles goed voor elkaar, maar heeft haar eigen prins op het witte paard nog niet gevonden. Overspoeld door romantiek, dag in dag uit, moet dat zwaar zijn. Maar dan wordt ze tot over haar oren verliefd…. op de bruidegom van de bruiloft waarvan zij de weddingplanner is. Oeps!

opslaanFoto: wallpapers-cinema
Foto: wallpapers-cinema

Mamma Mia! (2008)

Een prachtig eiland ergens in de Middellandse Zee. Een oud hotel, hoge rotsen, een stralend blauwe lucht en een prachtige zee. Het is logisch dat Sophie en haar geliefde Sky willen trouwen in het hotel van haar moeder. De liefde is perfect, de setting is perfect, enkel mist er nog één ding… Sophie’s vader. Want deze hopeloze romantische wil niet alleen naar het altaar lopen. Maar, wie is haar vader eigenlijk? Ze komt erachter dat er drie opties zijn. In een vlaag van verstandsverbijstering schrijft ze ze alledrie een brief met de uitnodiging voor haar bruiloft, en alledrie komen ze… Zal ze haar echte vader herkennen?

opslaanFoto: Filmofilia
Foto: Filmofilia

The Five Year Engagement (2012)

Een iets wat heftigere film mag niet ontbreken in dit rijtje. Het koppel Tom en Violet zijn gelukkig, en na precies één jaar relatie zijn ze klaar voor de volgende stap. Het aanzoek is gedaan en de ring zit om de vinger. Het enige wat nog moet gebeuren is de daadwerkelijke bruiloft. Maar eerst moet er verhuisd worden, en carrière gemaakt worden, en…, en…., komt er eigenlijk wel een bruiloft? Van uitstel komt afstel!

Welke film ga jij vanavond kijken?

Wil jij niks van ons missen? Volg dan onze Facebook pagina.

Auteur: Sherita Jager

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!