Een foodtruck huren voor de bruiloft: een origineel, economisch en gastronomisch idee!

Het foodtruck fenomeen blijft een super trend en tegenwoordig kunnen we deze trend ook beschouwen als deel van de bruiloft. Lees hier onze tips voor Foodtrucks op je bruiloft...

Een foodtruck huren voor de bruiloft: een origineel, economisch en gastronomisch idee!
Foto: Toettoetfood
  • Catering en Banket
  • Aanbeveling
  • Bruidspaar
  • Gast
  • Vintage

Het eten van de foodtrucks is er nu al meer dan twee jaar, en één ding is zeker: De Nederlanders zijn het nog lang niet beu. Vooral in het voorjaar en de zomerperiode trekken heel wat Nederlanders erop uit om culinair te genieten van alle food truck festival in Nederland (TREK, Amsterdam Kookt, Rrrollend, etc.). De trend is zo sterk dat zelfs bruidsparen er steeds meer over nadenken om een rondreizend restaurant voor hun huwelijk te gebruiken.  We richten ons op het onderwerp om deze trend aan te moedigen en omdat deze alternatieve cateraars een sterke charme brengen aan jullie huwelijk die jullie gasten niet snel zullen vergeten.

opslaan
Foto : Céline Chhuon

Waarom zoveel enthousiasme voor deze kleine vrachtwagentjes?

Adverteren

Het eten van de foodtrucks wordt steeds populairder in Nederland, en in verschillende vormen: in festivals, markten, bioscopen… ook zij beginnen gecharmeerd te worden door deze kleine vrachtwagens.

Tegenover de mensen die aan het werk zijn of thuis blijven, zijn er twee aanbiedingen: fast food ketens en de meer traditionele activiteiten zoals een bistro. Wanneer mensen sneller willen eten en graag gezond willen eten, maar ook wanneer het hun uitkomt. De Food trucks voldoen aan deze criteria, het brengen van de diversiteit en kwaliteit aan klanten die –SNEL– & –GOED– willen eten. Want ja, de kwaliteit die is er!! 

Gastronomische streetfood? Echt?!

“Er is ook de directe link tussen de klant en de vakman die goede producten wil aanbieden, goede kwaliteit voor soms rond de 500 klanten per uur. Het zijn ambachtslieden die hard werken en passie hebben voor hun vak. Al deze elementen samen, en je krijgt de perfecte cocktail voor een concept dat fantastisch werkt en is beschikbaar voor onbepaalde tijd. Het is een bijzondere ervaring, een originele keuze, minder conventioneel en markeert de gasten.”

De gerechten die zijn klaar gemaakt in een foodtruck, wat misschien eerst een gek idee leek, is nu uitgegroeid tot een idee met talloze mogelijkheden! Dat is wat ons drijft om jou aan te moedigen om een Food truck voor je bruiloft te overwegen. Het is ook heel goed mogelijk om echte menu’s te maken: Met voorgerechten, hoofdgerechten & desserts. Bij Lekkere Trek worden fantastische verschillende gerechten klaargemaakt, en ook de desserts zijn heel gevarieerd. Zij passen het menu graag naar wens aan en maken ook suggesties.

opslaan
Foto : Chelsea-Boatwright

Wanneer een foodtruck?

Het meer gedurfde bruidspaar zal het D-Day buffet ruilen voor één of meer foodtrucks, terwijl anderen –de meeste eigenlijk– overwegen voor de dag na de bruiloft, het voor een brunch te gebruiken. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en de foodtrucks bieden echte menu’s met voorgerechten, hoofdgerechten en desserts en een van de voordelen; ze laten de keuze over aan de gasten en wat zij op dat moment willen in de truck. In tegenstelling tot de catering, die een vast menu hebben. De sfeer is over het algemeen ontspannen en daarom geschikt voor ongeremde en elegante maaltijden.

opslaan
Foto : Céline Chhuon

Het eten van de foodtrucks zal je laten watertanden en gemiddeld eten kunnen serveren voor 150 gasten, maar als je echt bang bent voor mogelijk meerdere of hongerige gasten, kun je voor de zekerheid je omringen met meerdere foodtrucks … tenminste als je de middelen daarvoor hebt.

Voor grote bruiloften worden verschillende foodtrucks aangeraden. Ook een zeer goed idee om je bruiloft een meer compleet aanbod te geven: Een Foodtruck voor liefhebbers van zouten hapjes, en een ander voor de zoete liefhebbers.

opslaan
Foto : Céline ChhuonCrédits

Een laatste tip voor nog aarzelende koppels: Ga eens een kijkje nemen bij de vele Food Truck festivals in Nederland. Vanaf 6 mei is een van de grootste Food Truck Festivals, TREK, op meerdere plaatsen in Nederland te vinden. Wij adviseren om lekker nieuwsgierig te gaan kijken en een praatje te maken aan het einde van hun dienst om meer te weten te komen over jouw favoriete Food Truck.

Contacteer ook Toettoetfood! Met de leukste food trucks uit Nederland en België! Zij helpen bruidsparen met het boeken van de juiste foodtrucks met de lekkerste gerechten!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Reacties (1)

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!