Bruiloft desserts en toetjes: 5 heerlijke en originele ideeën!

Het dessert is misschien wel het belangrijkste onderdeel van het diner - wie kan deze heerlijke afsluiter nou weerstaan? Lees verder voor de meest lekkere opties!

Bruiloft desserts en toetjes: 5 heerlijke en originele ideeën!
  • Catering en Banket
  • Aanbeveling
  • Menu
  • Sweet table
  • Bruidspaar

Jullie hebben met veel kieskeurigheid een heerlijk menu samengesteld, ieders voorkeuren en wensen in acht houdend. Een voorgerecht, de eerste gang, de tweede gang.. een langzame en smakelijke mix van verschillende gerechten, aroma’s en kleuren die niet alleen je maag vullen, maar ook je zintuigen. Allemaal in aanloop naar een prachtige en heerlijke afsluiting: het dessert. Wie houdt er nu niet van de heerlijkste desserts, en al helemaal als afsluiting van een verrukkelijk diner en dag. Hierom hebben wij de vijf lekkerste en unieke desserts voor je uitgekozen, ter inspiratie. Lees snel verder!

opslaanCredits: De Kievit Bruiloften
Credits: De Kievit Bruiloften

1. Crêpes

Adverteren

Crêpes. Wie houdt er nu niet van deze flinterdunne, warme, zachte pannenkoekjes? Vers gemaakt op een grote plaat, door een specialist met een charmant Frans accent. Crêpes kunnen op tientallen manieren gegeten worden: met fruit, marmelade, chocolate, karamel, merengue.. Een zoete verleiding waar niemand nee tegen kan zeggen!

opslaanCrêpes met Nutella. Credits: La Carvana Vintage
Crêpes met Nutella. Credits: La Carvana Vintage
opslaanLa Caravana Vintage
Credits: La Caravana Vintage
opslaanLa Caravana Vintage2
Credits: La Caravana Vintage

2. Oud-Hollandse desserts en toetjes

Wie smelt er nu niet bij de gedachte aan een heerlijke vette boterkoek, een geurige en warme appeltaart, slagroomsoesjes, rijstebrij met bruine suiker, bitterkoekjespudding, rabarber en vla met slagroom. Een heerlijke tafel vol met Nederlandse desserts. Want hoewel de Nederlandse keuken wereldwijd niet erg bekend is, mogen de Nederlandse toetjes er zeker zijn. Op de juiste manier geserveerd is dit een prachtige en smaakvolle ode aan oma’s recepten.

opslaanCredits: Dario Endara
Credits: Dario Endara Photography

3. Speciale koffies

Is jouw bruiloft in de zomer? Dan is er bijna niets lekkerders dan een luxe ijskoffie om een diner mee af te sluiten. IJs koffies zijn de laatste jaren steeds populairder geworden (zal het door Starbucks’ beroemde Frozen Cappuccino komen?). Een bijzondere koffie met vanille, karamel, chocola, kaneel en andere zoete lekkernijen bevat vaak evenveel calorieën als een dessert dus mag zeker tot de desserts gerekend worden. Serveer de koffie met veel slagroom en een klein puur chocolaatje, en iedereen zal met een ronde buik natafelen. Voor de winterbruiloft is een likeurkoffie natuurlijk heerlijk. Een paar lekkere ideeën zijn de Spaanse koffie met Tia Maria of Licor 43, de Irish koffie met whisky of de Franse koffie met Cointreau. Voor de gasten die geen alcohol drinken is een flinke toet slagroom op de koffie ook heerlijk.

opslaanCredits: Trouw Trendy
Credits: Trouw Trendy

4. Cinnamon Rolls

Kleine hapjes van puur genot. Cinnamon Rolls worden over heel de wereld gegeten maar komen eigenlijk uit het hoge noorden: Zweden. De Amerikanen verdriedubbelden het boter en suikergehalte, en daarmee kwam de wereldfaam. Serveer de cinnamon rolls warm, met chocola, karamel, extra kaneel, noten, en de heerlijkste icings en frostings en natuurlijk een lekker kopje koffie

opslaanCinnamon Rolls. Credits: Cinnabon
Cinnamon Rolls. Credits: Cinnabon
opslaanCinnamon Rolls. Credits: Cinnabon
Cinnamon Rolls. Credits: Cinnabon

5. Sweet table

De sweet table blijft nog steeds een echte trekker. Voor het oog, maar ook voor de smaakpupillen, want er is voor ieder wat wils. Elke gast zal blij zijn bij het zien van een prachtige tafel vol zoets. Een Sweet Table betekent niet settelen voor slechts één dessert, maar een overload aan heerlijke kleine desserts. Maak het zo gek als je zelf wil, onder één voorwaarde: het moet zoet zijn. Kies voor snoep, koekjes, cake, macarons, nougat, cupcakes, cakepops, ijs, fruit en eigenlijk alles wat je lekker vindt. Voor zowel kinderen als voor volwassenen is dit een echte traktatie.

opslaanCredits: Sugarlips Cakes
Credits: Sugarlips Cakes

Op de Sweet Table staat, tot slot, natuurlijk ook dé hit van 2019: de Naked Cake taarten trend. Wat is de Naked Cake? Wij hebben er al eens uitgebreid over geschreven, maar een Naked Cake is eigenlijk precies wat het zegt: Een zo naakt mogelijke cake. Geen fancy frostings, lagen of afwerkingen. Je mag de cakelagen door de taart heen zien, en de verschillende lagen hoeven niet recht te staan.  De details van de cake zijn vaak met allemaal eetbare bloemen en vers fruit wat het natuurlijke effect van deze cake versterkt. Liever iets anders? Wat dacht je van een aquarel taart? 

opslaanCredits: Blueberry Hill Cakes
Credits: Blueberry Hill Cakes

Visueel verzadigd en vol inspiratie kun je de laatste heerlijk zoete gang van je bruiloftsdiner plannen. Welke van de vijf ideeën deden jouw het water in de mond lopen? Wil jij het verschil maken op je bruiloft? Bekijk dan ook: Het marmereffect als decoratie op jouw bruiloft.

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Trouw Trendy Trouwfotografen
Dario Endara Photography Trouwfotografen
De Kievit Bruiloften Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!