Volg deze 5 stappen voor een geweldig gedecoreerd bruiloftsbanket

In 5 stappen kun je de banketruimte perfect decoreren. Let op de ruimte, de indeling, de centerpieces, de details en zorg voor spannende verrassingen!

  • Catering en Banket
  • Adviseren
  • Sponsored
  • Blikvangers
  • Kaarsen
  • Tafelnummer

Na uren denkwerk over de organisatie van je bruiloft is het tijd voor actie! Makkelijker gezegd dan gedaan, vooral als je op de details gaat letten. Hoe decoreer je bijvoorbeeld de ruimte waar de gasten eten? Je hebt waarschijnlijk al een beeld in je hoofd, maar hoe weet je of het er in het echt ook zo geweldig uitziet? Wij hebben een stappenplan opgezet om ervoor te zorgen dat de ruimte waarin het diner wordt gehouden, één van de mooiste ruimtes van jouw bruiloft wordt!

1. De indeling van de ruimte

De versiering van de banketruimte is nauw verbonden met de indeling van de ruimte. Waar je de tafels en stoelen plaatst, bepaalt namelijk de ruimte die je overhoudt. Dit is dan de plek waar je kunt spelen met decoratie. Ook laat dit zien welke mogelijkheden er zijn voor extra details, en wordt het duidelijk welke stijl je kunt toepassen.

Vaak is de stijl van de bruiloft gerelateerd aan het seizoen van het jaar. Hierom is ook de ruimte die je kiest, afhankelijk van het seizoen en daar kies je dan passende elementen bij. Als het lente of zomer is, is er een grote kans dat het banket worden gehouden op het strand, in tenten of midden in de natuur. In de winter zie je vaker oranjerieën, salons, hotels of buitenhuizen. De gekozen ruimte bepaalt wat voor meubels er gebruikt worden. Niet alleen vanwege de ruimte maar ook vanwege de stijl. Ga je voor ronde tafels, imperium tables, of beide? En welk materiaal past het beste bij jouw stijl? Metaal, ijzer, brons, marmer, of glas? Zorg ook dat de stoelen of banken goed passen bij de tafels, en de stijl van de bruiloft versterken.

opslaanFoto: Shutterstock - elitravo
Foto: Shutterstock – elitravo

2. Maak unieke hoekjes

Als iets het ene huwelijk van de ander onderscheidt zijn het verrassingen wel. Een manier om voor dit verrassingseffect te zorgen, is door mooie hoekjes te creëren. De bankettafel is vooral een heel praktisch onderdeel van het diner, maar met praktisch en gezellige ingerichte hoekjes fleur je de ruimte op en zorg je meteen voor een originele twist.

Een eethoekje is altijd een goed idee. Een speciale hoek voor eten als pasteitjes, ambachtelijke bieren, verschillende soorten wijn, cocktails of snoep. Een ander idee voor een hoekje zijn werkelijke lifesavers. Perfect om de gasten voor te bereiden op het tweede deel van de bruiloft: het diner en het feest. Denk aan hoekje met sandalen, slippers, beschermhoesjes voor je hakken, en make-up. Een laatste idee voor een leuk hoekje en memorie-corner. Een hoekje waar gasten mooie herinneringen van jullie kunnen vinden. Foto’s van eerste dates, vakanties, video’s en brieven. Het zorgt voor leuke gesprekken, en de gasten kunnen jullie hierdoor beter leren kennen!

opslaanFoto: dzuletawp
Foto: dzuletawp

3. Kies de juiste tafelaankleding

De tafelaankleding is nauw verwant aan de stijl van de bruiloft. Het is niet aan te raden om een stijl te overwegen die anders is dan de stijl van jouw bruiloft. Blijf trouw aan je eerste keuze en probeer niet te veel te experimenteren. Items zoals servies, bestek, glaswerk en tafelkleden volgen dan ook de richtlijn van de rest van de bruiloft.

Als de stijl van de bruiloft landelijk is, kunnen de tafels van grof en onbewerkt hout zijn, en is een tafelkleed overbodig. Onderborden van riet en vintage-ogend tafelgerei zorgt voor een extra landelijk gevoel. Bij een klassieke wedding ga je vaker voor een wit tafelkleed, en servies met gouden details om de classy look uit te stralen. Bij een strandbruiloft staan marinetinten perfect en kun je de tafel versieren met passende elementen.

opslaanFoto: greenweddingshoes
Foto: greenweddingshoes

4. Plaats centerpieces

De centerpieces zijn vaak het middelpunt van elke ruimte, maar zorgen tegelijkertijd voor hoofdpijn. Het kiezen van goede centerpieces is namelijk een moeilijke keuze. De stijl en het seizoen van het jaar beïnvloeden de keuze van het centerpiece. Wij van Zankyou raden je aan om verbeeldingskracht en creativiteit te gebruiken bij het kiezen van de centerpieces.

Er zijn een paar richtlijnen waar je je aan kunt houden bij het kiezen van de perfecte centerpiece voor jouw bruiloft. Hoge centerpieces worden vaak gebruikt voor banketten in grote ruimtes; de bedoeling hiervan is een gezellige sfeer te creëren en de ruimte te vullen. Aan de andere kant ga je bij kleinere ruimtes voor subtielere centerpieces om geen bombastisch gevoel te creëren. Kleinere centerpieces zijn ook geschikt voor buitenvieringen, die dankzij de natuurlijke decoratie – bomen, gras, planten -, al veel details hebben. De opgezette decoratie kan dan ook tot een minimum beperkt worden.

opslaanFoto: Shutterstock - Lemusique
Foto: Shutterstock – Lemusique

De meest gekozen onderdelen voor center pieces zijn zoals altijd bloemen. Deze worden natuurlijk gekozen zodat ze bij de stijl van de bruiloft en het seizoen passen. De kleuren spelen ook een belangrijke rol bij de keuze van bloemen. Die moeten namelijk overeenkomen met de rest van de decoratie. Maar ook centerpieces met kaarsen zijn populair. Neem eens een kijkje bij deze galerij!

Glazen potten of houten schalen worden vaak gekozen voor de center pieces. De centerpieces worden gecombineerd met lantaarns of kaarsen om bijvoorbeeld het landelijke karakter van de bruiloft te benadrukken. Als je banket uit imperial tafels bestaat, ga dan voor een lange bloemenloper. Chic en boho!

Bekijk ook: Indrukwekkende centerpieces voor bruiloften. Je weet niet welke je moet kiezen!

opslaanFoto: Shutterstock - Iryna Mandryka
Foto: Shutterstock – Iryna Mandryka

5. Vergeet de kleine details niet

Een goede bruiloft kent veel details die door sommige koppels over het hoofd wordt gezien. Weddingplanners zijn hier een kei in. Zij kennen de sector, de protocollen, tradities en trends op hun duimpje.

Hoewel we vaak gebruik maken van tafelnummers, zijn nummers iets dat we vaak vergeten. Het is dan ook aan te raden de tafels een naam te geven in plaats van een nummer. Niet alleen is het erg praktisch, maar het geeft ook een extra touch aan de styling van de wedding. Je benadrukt het thema met een passende naam, en geeft meteen een aanleiding tot gesprek. Versier het naambordje met passende decoratie voor de finishing touch.

Andere geschreven details kunnen ook in de stijl van de wedding worden gegoten. Het menu, bijvoorbeeld, is bij uitstek de manier om je thema te benadrukken zonder veel geld uit te geven aan decoratie. Ga voor mooie kalligrafie, een passende woordkeuze, gedecoreerd papier en tekeningen en kleuren voor het menu. Bij Cotton Bird kun je terecht voor de meest  exclusieve  menu- en tafelkaarten. Zij bieden de meest unieke creaties in de meest uitlopende vormen en kleuren. De impact is veel groter dan je je kunt voorstellen. Neem daarom dus vooral een kijkje bij Cotton bird!

opslaanFoto: The Great Romance Photography
Foto: The Great Romance Photography
opslaanFoto: Cotton BirdNeem u contact op met Cotton Bird
Foto: Cotton Bird

Een laatste detail waar je de show mee steelt is de photocall. Opgezet vlakbij het banket, zorgt het voor een gezellige break tijdens de rustige momenten. Net zoals de photocall een hit is op grote feesten en festivals, is dit fotohoekje een niet te missen item op jouw bruiloft. Probeer de stijl van de photocall aan te passen aan de hele bruiloft en gebruik accessoires voor extra leuke foto’s.

Voor de zoetekauwen is een candybar ook een leuke optie voor op de bruiloft. Ga voor de meest uitbundige candybars met overheerlijke zoete hapjes. Lees hier snel meer over! Wij hopen dat je onze ideeën kunt gebruiken om jouw banketruimte perfect op te zetten. Benieuwd naar meer inspiratie? Volg ons dan op Facebook, Pinterest en Instagram!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Cotton Bird Uitnodigingen en Stationery
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!