Met deze 5 stappen vind je de perfecte catering voor de bruiloft!

Het eten een belangrijk onderdeel van de bruiloft. Daar hoort natuurlijk goede bruiloft catering bij. Maar hoe kies je die?

Met deze 5 stappen vind je de perfecte catering voor de bruiloft!
  • Catering en Banket
  • Adviseren
  • Bruidspaar

De catering is een van de belangrijkste onderdelen van je bruiloft. Het eten is zelfs vaak het onderdeel wat de gasten zich het meest herinneren van de dag en daarom ook een onderdeel waar je met veel zorg naar moet kijken. Zorg dat je de catering op tijd regelt en besef je ook dat het een groot deel van je totale trouwbudget kan innemen. Daarnaast is het belangrijk om te weten of de trouwlocatie catering aanbiedt of dat je daar een aparte leverancier voor moet zoeken. Er is veel om rekening mee te houden en om er zeker van te zijn dat je een goede keuze maakt helpen wij je door middel van dit stappenplan!

Dit zijn de stappen die genoemd worden in het artikel:

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Stap 1. Bepaal het aantal gasten

Adverteren

Dit is belangrijk voor alle aspecten van de organisatie van een bruiloft. De cateraar past zich aan het aantal gasten aan. Sommige cateraars hanteren een minimum- en maximumaantal gasten om op die manier levering te kunnen garanderen. De kwaliteit van de gerechten moet altijd gegarandeerd worden, ongeacht het aantal mensen. Veel cateraars veranderen helaas bij grote groepen in een lopende band zonder zorg voor hun producten.

opslaande Keuken van KEEK / Foto: De Grote Dag
de Keuken van KEEK / Foto: De Grote Dag

Lees meer over de Keuken van KEEK en andere top cateraars in het artikel dat wij gewijd hebben aan de door ons gekozen beste cateraars van Utrecht!

Stap 2. Verzamel recensies

Jouw mening is de allerbelangrijkste, maar luister goed naar ervaringen van anderen die al gebruik hebben gemaakt van de cateraar. Andere bruidsparen en experts geven veel informatie, meningen en adviezen die jij kan gebruiken om cateraars te vergelijken. Uiteindelijk is niet alleen het eten belangrijk: alle diensten tellen mee. Bijvoorbeeld de manier van werken van een cateraar. De mensen die al met de cateraar hebben samengewerkt kunnen je hierover het beste adviseren.

opslaanFoto: Perfect Catering
Foto: Perfect Catering

Stap 3. Vraag welke diensten zijn inbegrepen

Een bruiloft cateraar beperkt zich niet tot het aanbieden van gerechten. Vraag daarom wat er allemaal bij de prijs in zit en wat je nog apart moet inhuren. Denk hierbij aan de obers, de taart, verschillende buffetten en de decoratie. Veel bruiloft cateraars onderscheiden zich juist van de rest door de opties en specialisaties die ze aanbieden om de eetervaring en de smaken te verrijken. Eten uit verschillende landen, innovatief eten en zelfs diners bestaande uit alleen maar hapjes zijn heel normaal. Het is belangrijk om origineel te zijn en jezelf te onderscheiden.

opslaanFoto: A Matter of Taste
Foto: A Matter of Taste

Stap 4. Een proeverij doen: kwaliteit en kwantiteit

Wanneer je een aantal mogelijke cateraars hebt geselecteerd, gebaseerd op recensies en de gekregen informatie, komt er één van de meest belangrijke en meest leuke momenten in het kiezen van een bruiloft cateraar: het proeven. De proeverij is dé manier om de werkwijze en de verschillende menu’s van de cateraar te leren kennen. “De culinaire invulling van jullie trouwdag heeft een directe invloed op de totale beleving”, aldus A Matter of Taste, en door een proeverij te doen zal je merken of het goed voelt of niet.  Er moet een goede verhouding zijn tussen de kwantiteit en de kwaliteit van het gerecht. Bepaal tijdens de proeverij, met het advies en de ervaringen van de professionele cateraars, de porties en voorkom op deze manier verassingen op je grote dag.

Vergeet ook niet de kwaliteit van de gerechten.  De producten van Renato’s Catering komen direct uit Italië waardoor zij hoge kwaliteit kunnen garanderen Dit wordt bepaald aan de hand van de vorm en de inhoud. Kortom, dat er met unieke smaken wordt gewerkt. Seizoensproducten, typische producten van de locatie waar het huwelijk plaatsvindt, zijn een goede optie, maar zoek ook naar speciale en onverwachte (smaak)ervaringen. Verzeker je dat de producten vers zijn en dat de gerechten de smaakpapillen strelen.

opslaanFoto: Renato's Catering
Foto: Renato’s Catering

A Matter of Taste, Renato’s Catering & Perfect Catering zijn genoemd in de selectie van de door ons gekozen beste cateraars van Amsterdam en Noord-Holland.

Stap 5. Houd de details in de gaten

De cateraar heeft steeds meer aanpassingsvermogen nodig. Zo zijn er vandaag de dag meer en meer kwalen gerelateerd aan voedsel, zoals allergieën en ziektes. Daarom is het noodzakelijk om een cateraar te zoeken die hier ook rekening mee kan houden. Wanneer de gastenlijst compleet is kun je de voedselvoorkeuren van iedere gast vragen om alternatieven toe te voegen. Maar let op, maak het niet té ingewikkeld. Je hoeft niet met élke gast rekening te houden. Probeer bijvoorbeeld in overleg met de cateraar een toegankelijk menu samen te stellen. Als idee stelt Stephen van Perfect Catering voor om bijvoorbeeld een amuse diner te doen. Denk hierbij aan een 10-tal verschillende amuses welke aan tafel (of als walking dinner) geserveerd worden. Zo kan je makkelijk rekening houden met verschillende dieetwensen.

Een ander detail waar je op moet letten is de mogelijkheid van de cateraar om met veranderingen en last minute problemen om te gaan. Het kan wat dat betreft geen kwaad om ten alle tijden verschillende alternatieven te hebben. Afhankelijk van de cateraar kun je ook nog kiezen voor een ‘a-la-carte’ menu.

Informeer je tot slot ook over de verzekering, mocht je de catering moeten afzeggen. We gaan er uiteraard niet van uit, maar moet je in het uiterste geval het huwelijk uitstellen of afblazen, dan weet je wat je kan verwachten.

opslaanFoto: Perfect Catering
Foto: Perfect Catering

Met deze 5 stappen vind je ongetwijfeld jouw droom bruiloft cateraar en wordt het eten op jouw bruiloft een van de hoogtepunten!

Voor meer tips, inspiratie, leuke kiekjes en om altijd op de hoogte van ons te blijven volg je ons op Instagram & Facebook!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Perfect Catering Catering
De Grote Dag Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!