Vind de perfecte trouwjurk voor jouw lichaamstype met deze tips

Een trouwjurk uitkiezen is misschien wel het meest opwindendste onderdeel van de hele bruiloftsplanning! Waar moet je op letten bij het oriënteren op een jurk?

  • De Bruid
  • Adviseren

De beslissing is gemaakt, jullie gaan trouwen. Wat fantastisch! Nu begint de spannende periode van het organiseren en plannen. Elk detail van de bruiloft wordt besproken en het wordt ook tijd om na te gaan denken over de trouwjurk. Een trouwjurk uitkiezen is misschien wel het meest opwindendste onderdeel van de hele bruiloftsplanning! Waar moet je op letten bij het oriënteren op een jurk?

opslaanFoto: de Kievit Bruiloften
Foto: de Kievit Bruiloften

Blijf trouw aan je stijl

Adverteren

De uitstraling van de jurk is belangrijk: romantisch, klassiek, modern, boho… Hier kun je alvast over nadenken. Kijk eens in je kast, welke stijl overheerst? En hoe is je huis ingericht? Wat voor decoratie staat er en wat voor servies heb je? Kijk ook eens naar je sieraden, en besluit welke stijl het beste bij je past.

Vertrouw op de professional

Vraag advies aan vrienden en familieleden. Zij kunnen jou helpen, maar het is wel belangrijk dat degenen die jou helpen, jouw wensen volgen. Want op de grote dag moet de jurk jouw persoonlijkheid vertegenwoordigen, niet die van je dierbaren! Om deze reden is het ook fijn dat er een onafhankelijk iemand aanwezig is bij de passing. Ook omdat de eerste keer passen soms raar kan voelen: Je bent niet gewend zo gekleed te gaan, of je wordt overweldigd door emoties. De medewerker in de bruidsmodezaak kan jou hierin begeleiden. Zij herkent je figuur en kan de meest geschikte jurk vinden, passend bij jouw smaak.

opslaanFoto: Fotografie +
Foto: Fotografie +

Voorkom teleurstellingen

Hoewel bruiden vaak vooraf weten wat voor jurk ze willen –een jurk waarvan ze soms al jaren dromen– kan dit in het echt, bij de eerste passing tegenvallen. Het model is perfect in je hoofd, maar past helaas niet helemaal bij je figuur, waardoor de jurk anders valt dan je gehoopt had. Je zelf vooraf veel doen om teleurstellingen te voorkomen. Bij het oriënteren online of in de bladen kun je namelijk, -apart van de stijl- een paar belangrijke vuistregels in je achterhoofd houden.

Ken je sterke punten en weet met welk model je deze kunt accentueren om teleurstellingen in de winkel te voorkomen:

Ben je heel klein of juist erg lang?

Kleine bruiden zien er prachtig uit in traditioneel wit. Te veel kleur kan een bruid vaak kleiner doen lijken. Het is ook af te raden volumineuze rokstukken te dragen. Hoe meer volume, hoe kleiner je lijkt vanwege het optische breedte hoogte aspect. Om deze zelfde redenen kun je horizontale uitsnijdingen beter vermijden. Het beste staat een jurk die uit één stuk is gesneden, of een jurk met v-hals omdat je hiermee lengte creëert.

Langere bruiden daarentegen, kunnen juist wel ‘ja’ zeggen tegen volle en grote rokken. Strakke jurken met een niet al te lage decolleté staan lange bruiden vaak geweldig: Je lijkt optisch kleiner. Een sensuele rugdecolleté is gelukkig wel weer geschikt voor lange bruiden.

Ben je erg curvy of juist niet?

Curvy vrouwen zien er prachtig uit in een traditionele prinsessenjurk. Met deze jurk leg je het accent op de taille. Als je een buikje wilt bedekken dan is deze trouwjurk hier perfect voor. Aangeraden wordt lagen en plooien te gebruiken. De lagen en plooien zijn voor veel vrouwen een oplossing omdat ze perfect zijn om kleine extra’s te maskeren. Jurken met een lage, rechte decolleté staat ook prachtig.

Als je juist erg smal bent zullen jurken met veel volume, als volle mouwen of wijde rokken, je goed staan. De sweetheart neklijn is ook perfect voor vrouwen met een kleinere decolleté; je creëert er meer volume mee. Vermijd zeemeerminnenjurken of jurken met een halter of v-hals. Ook is het voor smallere bruid een goed idee zich eens te oriënteren op gekleurde jurken. Heb je daar al eens aan gedacht?

Credits: Anne Barge

opslaanCredits: Justin Alexander
Credits: Justin Alexander

Heb je brede heupen?

Als je brede heupen hebt, een echt ‘peerfiguur’ en dit niet wilt benadrukken, is de beste jurk een flared dress. Het maakt niet uit of de jurk nu lang of kort is, zolang hij maar niet gerimpeld is. Perfect is ook de prinsessenjurk en A-lijnjurk, zolang je niet de nadruk legt op de heupen. Deze modellen zullen prachtig staan.

opslaanCredits: Miquel Suay
Credits: Miquel Suay

Ben je zwanger?

Als je zwanger bent merk je de eerste 16 weken waarschijnlijk weinig veranderingen. Maar als je gaat trouwen na week 16, is de mooie zwangere buik al zeker te zien! De empire jurk is het beste voor een zwangere bruid; Een bruidsjurk kan namelijk erg zwaar zijn, wat kan gaan irriteren. Een positie bruidsjurk zal handig en comfortabel zijn en je doen stralen op je bruiloft. Bekijk hier 30 bruidsjurken voor de zwangere bruid!

Met deze tips ben je op de hoogte van de beste jurken voor jouw figuur. Als je in de winkel staat voor de eerste passingen weet je in al waar je op kunt letten. En samen met de deskundige kunnen jullie de jurk van je dromen vinden.

Wat is jouw favoriete model en stijl jurk?

Auteur: Sherita Jager

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

De Kievit Bruiloften Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!