De eerste pasafspraak: zo bereid je je voor op het zoeken en passen van bruidsjurken!

Eindelijk is het dan zover! Je gaat op jacht naar de jurk van je dromen! Maar wat hoor je eigenlijk allemaal mee te nemen als je trouwjurken gaat passen? Lees het hier!

  • De Bruid

Al vanaf jongs af aan beeld jij je in hoe je bruiloft zal zijn en wat voor een jurk jij zal dragen. Nu is het moment eindelijk aangebroken dat je hem mag gaan passen! Aangezien je hier al jaren naar uitkijkt wil je natuurlijk dat het precies verloopt zoals jij altijd hebt gedroomd, maar hoe kan je je hierop voorbereiden? Om jou hier een handje bij te helpen geven wij in dit artikel antwoord op alle vragen die je hebt met betrekking tot de eerste keer dat jij een trouwjurk gaat passen!

Adverteren

Samen met Lovely Weddings hebben wij een aantal onmisbare tips voor de eerste pasafspraak op een rijtje gezet!

Doe alvast inspiratie op

Goede voorbereiding is het halve werk! Voordat je een eerste afspraak maakt bij een atelier, is het goed om na te denken over jouw wensen. Wat vind je mooi, en wat zou je absoluut niet willen dragen? Wij helpen je alvast op weg met 5 stappen voor het vinden van de perfecte trouwjurk, maar ook kun je Pinterest afstruinen en verschillende bruidsmagazines kopen om een beeld te krijgen van de jurk van jouw dromen! Maar: staar je niet blind op één model trouwjurk. Zo leggen de meiden van Lovely Weddings uit: ¨Een bruidsjurk is namelijk niet zoals “normale” kleding en kan compleet anders staan. Pas, zeker tijdens een eerste pasafspraak, verschillende soorten modellen bruidsjurken en niet alleen de modellen die je in eerste instantie het mooiste vindt. Een goede bruids consulente zal je dit ook zeker adviseren. Luister dan ook goed naar haar advies over wat je het beste staat.¨

opslaanLovely Weddings. Foto: Esther Malmberg Fotografie
Lovely Weddings. Foto: Esther Malmberg Fotografie

Het maken van een afspraak

Het is belangrijk om niet op de bonnevooi bruidsateliers binnen te stappen. Bekijk van tevoren de websites van verschillende ateliers en winkels en kijk wat jou aanspreekt: wat past binnen jouw budget? Waar hebben ze jurken in de modellen die jou aanspreken? Welke merken verkopen zij? Zo kun je een winkel selecteren die bij jouw wensen past. Hoe ver van tevoren moet je een afspraak maken? Ga voor een afspraak minstens 8 maanden voor jullie trouwdatum: zo weet je zeker dat je later geen problemen krijgt met een latere leverdatum van jouw droomjurk. Het kan soms tot wel 6 maanden duren voordat jouw droomjurk geleverd wordt. Lovely Weddings adviseert om een pasafspraak te maken bij een betrouwbare bruidswinkel die CBW-erkend is! Dit houdt in dat de aanbetaling van jouw bruidsjurk verzekerd is.

En: vind je tijdens jouw afspraak bij deze winkel toch niet jouw droomjurk? Dan maak je gewoon een afspraak bij een andere winkel!

opslaanLovely Weddings. Foto: Esther Malmberg Fotografie
Lovely Weddings. Foto: Esther Malmberg Fotografie

Wie neem je mee?

Zo´n belangrijk moment is er om te delen met mensen die dichtbij je staan. Je bent natuurlijk zelf vrij om te kiezen wie je meeneemt wanneer je de perfecte trouwjurk uit gaat kiezen. De meeste mensen kiezen ervoor om samen met hun (schoon)moeder, zus, vriendinnen en uiteraard bruidsmeisjes te gaan. Maar, nodig niet zomaar iedereen uit naar jouw pasafspraak, zo zegt ook Lovely Weddings: ¨Neem niet teveel mensen mee naar je pasafspraak. Hoe meer meningen, hoe lastiger het wordt om jouw droomjurk uit te zoeken. Neem daarom ook alleen mensen mee die je vertrouwt en jouw smaak/mening volledig supporten.¨

Stel een budget vast

Je kunt je wel voorstellen dat het zien van al die mooie trouwjurken ervoor zorgt dat jij neigt ver boven je budget te gaan zitten, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Stel van tevoren een duidelijk budget voor jezelf op en houd je hieraan. ¨Geef bij de bruidswinkels van te voren altijd je budget aan en pas ook geen bruidsjurken die boven je budget liggen. Je wil niet verliefd worden op een jurk die je uiteindelijk niet kan betalen!¨, aldus de meiden van Lovely Weddings.

opslaanLovely Weddings. Foto: Esther Malmberg Fotografie
Lovely Weddings. Foto: Esther Malmberg Fotografie

Jouw look voor de pasafspraak

¨Zorg ervoor dat je er stralend uit ziet! Doe je haar leuk en een mooi make-upje op. Dan krijg je al een veel reëler beeld van hoe jij er als bruid uit gaat zien op jouw grote dag.¨ Ben je hier wat minder goed in? Laat het dan door iemand anders doen! 

Naast jouw haar en make-up, is het ook heel belangrijk om na te denken over bruidslingerie! Een goed setje lingerie kan compleet veranderen hoe jij eruit ziet in jouw jurk. ¨De meeste bruidswinkels hebben goede pas lingerie en een mooi schoentje om te passen, maar het kan nooit kwaad om hier van te voren naar te informeren.¨ Is dit niet beschikbaar? Zorg dan voor een goed passend setje lingerie, in een neutrale kleur.

Het passen

Nadat jij jouw consulent bij de pasafspraak hebt verteld over jouw wensen en budget, kan zij de beste trouwjurken voor jou selecteren om te passen. We noemden het al eerder: probeer verschillende modellen te passen en kijk wat jou het beste staat! ¨Houdt er rekening mee dat de meeste winkels slechts showmodellen hebben. Deze zullen in het meeste geval niet jouw maat zijn. Probeer daar door heen te kijken. De jurk wordt alleen nog maar mooier als hij in jouw maat is besteld en de coupeuse hem vermaakt heeft.¨ Heb jij jouw droomjurk gevonden maar zou jij toch nog wat extra details toevoegen en/of aanpassen? Informeer naar de mogelijkheden! Vaak is het mogelijk om een aantal kleine aanpassingen te maken om van jouw perfecte jurk, écht jouw droomjurk te maken.

Luister naar je hart

Het meest belangrijke advies wat wij je kunnen geven! Vergeet de verkoopster en je aanhang.. Jouw droomjurk is de jurk waar jij je het allermooiste van de hele wereld in voelt. En JIJ bent degene die de jurk moet dragen, dus JOUW mening is het allerbelangrijkste. ¨Vergeet alle afleveringen van Say Yes to the Dress! Geen tranen betekent niet dat het niet jouw droomjurk is. Op een gegeven moment voel je aan alles dat het jouw jurk is en dan is er ook geen reden meer tot twijfel.¨

Twijfel je toch? Laat je dan niet ompraten door de verkoopster en slaap er nog een nachtje over. Die jurk hangt er morgen ook nog wel, even als die speciale aanbieding die ze je voorschotelen.


Namens Zankyou willen wij je heel veel plezier wensen met het passen van de trouwjurk het is namelijk een moment om nooit meer te vergeten! 

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Lovely Weddings Bruidsmode Boetiek
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!