Het is hot! Vegan catering voor de bruiloft!

Ben jij vegan of wil je je nieuwe leven als getrouwd stel goed en gezond inluiden? Leer de vegan cateraar kennen! Voor je gasten tevens een fantastische introductie in de wereld van puur eten

Het is hot! Vegan catering voor de bruiloft!
  • Catering en Banket
  • Adviseren
  • Menu
  • Origineel
  • Nederland

Er is weinig waar wij als mensheid het over eens kunnen worden. Logisch, zoveel hoofden zoveel meningen! Maar er is één ding dat ons altijd in verrukking zal brengen, één onderwerp waar iedereen blij van wordt, één iets waarmee je nooit de plank mis slaat, en dan is eten. Veel eten, weinig eten, ontbijt, dessert, een acht-gangen-diner of lekkere snacks uit de muur. Het maakt niet uit, er is zoveel eten en het is altijd goed.

Maar de trend is dat ons favoriete onderwerp all time ook verantwoord en als het kan ook gezond en diervriendelijk moet zijn. Kokend met dit in het achterhoofd komen velen van ons helaas niet verder dan gevulde dadels, een salade of een fruitcoupe. Maar zoals altijd is er een passende oplossing, ook voor een verantwoorde bruiloft. Leer de vegan cateraar kennen! Voor je gasten tevens een fantastische introductie in de wereld van puur eten. Leer ze over raw, plantaardig (vegan), biologisch en milieuvriendelijk eten. Of als jouw vriendenkring al into deze trend en levensstijl is, is een uitbreiding van de kennis over vegan food al helemaal een traktatie.

Adverteren

Ome Piet of je oude buurvrouw zullen misschien hun neus ophalen voor verantwoord vegan eten en een hippe juice bar. Zij hebben liever een kaasplankje of een bittergarnituur. Maar zodra ze de heerlijke gerechten van Margot, Jantien en Alexander proeven zullen ook zij om zijn. Vegan food saai of smakeloos? Verre van dat!

Toch liever iets anders? Bekijk hier nog meer ideeën om de catering voor jullie bruiloft origineel aan te pakken!

opslaan
Foto: Vegan Sundays

Margot van Margot Maakt ‘t gaat het liefst de spannendste uitdagingen aan. Ze kookt zonder suiker, tarwe en zuivel. Een paar jaar geleden begon ze met lekkere taarten en ze zag dat er steeds meer vraag naar kwam. Vandaag de dag heeft ze haar eigen keuken-bakkerij in de Metaal Kathedraal aan de Rijksstraatweg vlakbij Utrecht en de Meern. De Metaal Kathedraal is een cultureel ecologische broedplaats waar bedrijven en kunstenaars ruimtes kunnen huren en waar allerlei evenementen georganiseerd worden. Daar is Margot een aantal dagen per week te vinden. Als ze daar niet is vind je haar vast ergens in Utrecht en omgeving, aan het rondfietsen met haar (ge)bakfiets vol met lekkere taarten. Margot kan een heerlijke catering verzorgen tot vijftig personen.

opslaan
Foto: Margot Maakt ´t
opslaan
Foto: Margot Maakt ´t

Jantien van de Gewilde Keuken werkt zoveel als mogelijk met biologische ingrediënten en natuurlijk zonder kunstmatige smaak- en kleurstoffen. Enkel natuurlijke en ongeraffineerde ingrediënten staan bij haar op de ingrediëntenlijst. De Gewilde Keuken bereidt en serveert enkel en alleen vegan snacks en gerechten en is zelfs werkzaam als patissier. Er wordt in dit hele proces op geen enkele manier gebruik gemaakt van dierlijke producten, uit respect voor het leven. “Mijn liefde voor koken en eten gaat namelijk hand in hand met mijn liefde voor het leven. Dat betekent duurzaam werken volgens de filosofie van ‘ahimsa’ en Slow Food. Oftewel: zonder uitbuiting van mensen, dieren en de natuur, en met behoud van de biodiversiteit.” De biologische boodschappen doet Jantien bij voorkeur bij lokale boeren en tuinders, dus vers en seizoensgebonden. Voor een verantwoorde catering voor jouw bruiloft kun je dus zeker terecht bij de Gewilde Keuken!

opslaan
Foto: De Gewilde Keuken
opslaan
Foto: De Gewilde Keuken

Alexander van Vegan Sundays houdt van experimenteren en kookt met verschillende culturen in zijn achterhoofd. Hij is geboren in Rusland en opgegroeid in Israël en woont inmiddels alweer een tijd in Amsterdam. Cultuur alom dus! Alexander host pop-up restaurant events, verzorgt catering en geeft ook kooklessen. Ook hij wil laten zien dat vegan food sexy is en hij hoopt met deze nieuwe stijl op een gezondere wereld. Hij gelooft dat mensen gelukkiger, gezonder en harmonieuzer samenleven met elkaar en de wereld. Wat kun je verwachten van Alexanders catering? Voor de catering op jullie bruiloft kun je een heerlijke smaak verwachten, die, niet onbelangrijk, iedereen lekker vindt. De presentatie en creativiteit zijn op topniveau. Vergeet kant en klare producten, want Alexander bereidt alles ‘from scratch’ en verliest nooit het welbehagen van het milieu en dieren uit het oog. Wil je alvast een kijkje nemen wat Alexander allemaal kan? Dan kun je zijn boek Vegan for Friends alvast kopen en misschien zelf wat bereiden voor een feestelijk pre-wedding-diner!

opslaan
Foto: Vegan Sundays
opslaan
Foto: Vegan Sundays

Ben jij vegan of wil je je nieuwe leven als getrouwd stel goed en gezond inluiden? Ga dan voor deze cateraars en breng julliezelf én de gasten in extase met deze integrerende catering.

Voel jij je geïnspireerd om te gaan koken en bakken? Maak zelf jullie bruidstaart!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Margot Maakt Catering
Vegan Sundays Catering
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!