Kinderen op de bruiloft? Hier een aantal handige tips voor een speciaal kinder menu!

Als je van plan bent om de kinderen van je familie of vrienden uit te nodigen, moet je ervoor zorg dat je een passend menu voor ze hebt. Deze jonge gasten mogen niet vergeten worden. We hebben wat tips om ook de kleintjes een heerlijke maaltijd voor te schotelen! Aan tafel!

  • De gasten
  • Adviseren
  • Kinderen

Ach, kinderen. Tieners, vrolijke peuters of zelfs de koning van de luiers. De catering voor een bruiloft is niet altijd makkelijk en al helemaal niet als je van plan bent om de kinderen van je familie of vrienden uit te nodigen. Je moet ervoor zorgen dat je een passend menu voor ze hebt! Deze jonge gasten mogen niet vergeten worden. We hebben wat tips om ook de kleintjes een heerlijke maaltijd voor te schotelen! Aan tafel!

Een leuk menu voor de kinderen

Adverteren

Op een bruiloft plaatsen we veel kleine gerechtjes op een grootse wijze voor de neus van onze gasten. Uitgebreide menu’s, gastronomische gerechten, als bruidspaar staan we te trappelen om onze gasten ongelooflijke smaken aan te bieden. Voor de kleine gasten is dat precies hetzelfde! Maar als je die overheerlijke oesters ook aan de kinderen geeft, sla je de plank mis. Je wilt iets feestelijks en origineels maken voor de avond, die dag smaakt het niets zoals het kantine-eten op school. In plaats daarvan ga je voor klassieke gerechten en wat je het beste kunt vermijden in de keuken: schaaldieren, vis en te veel vlees.

Je begrijpt dat niemand wint als er St. Jacobsschelpen worden opgediend voor de kleintjes. Wat is het beste? Stel een menu samen met ingrediënten uit het eigen land. Wij adviseren een ander menu voor kinderen omdat het bekend is dat ze niet zo veel eten en bijzonder moeilijk kunnen zijn. Daarom bieden wij een ander menu voor een ander budget. Bovendien is een bruiloft erg lang voor een kind, dus is een eenvoudig en snel menu beter zodat ze daarna weer lekker kunnen spelen.

opslaanFoto: de Kievit Bruiloften
Foto: de Kievit Bruiloften
opslaanFoto: Cfoto
Foto: Cfoto

De klassiekers

We waarschuwen toekomstige bruiden en bruidegoms die een te uitgebreid menu willen kiezen. Vermijd kruidig voedsel en te veel poespas omdat de kinderen niet genieten van dit type keuken. Wat het beste werkt is de formule met een simpel voor-, hoofd- en nagerecht. Eenvoudig maar effectief! Tomatensalade, meloen en ham, misschien kleine toast met foie gras. Maar sowieso gebraden kip met frietjes of aardappelpuree, eventueel gekonfijte eend of een simpele hamburger met frietjes. Met de kleine gasten is eenvoud een synoniem voor succes! We beginnen niet aan te lange menu’s omdat kinderen zich zouden vervelen. En voor de zoete kant? IJs als dessert, zeker in de zomer, of taartjes en cake. Yum!

opslaanFoto: Lera Fotografie
Foto: Lera Fotografie

Aperitief en de candy bar

We hebben het al gehad over het diner, maar het hongergevoel van kinderen is net als jo-jo en heel moeilijk in te schatten. De receptie is ook heel belangrijk. Het is leuk om de kinderen daar ook bij te betrekken. Simpele hapje als ham, kaas, fruit en knapperige koekjes maakt het wachten op het avondeten een stuk makkelijker.

Een ander belangrijk gastronomisch moment is de candy bar. Het is aanwinst om de kinderen tevreden te kunnen houden. Laat een kleine tafel met zoete lekkernijen als lolly’s, pop-cakes, kleine koekjes en chocolade klaarmaken voor de jonge eters.

opslaanFoto: Dario Endara
Foto: Dario Endara
opslaanFoto: Dario Endara
Foto: Dario Endara

Om succesvol te zijn bij kinderen moet je inzetten op eenvoud. Door ze klassieke en smakelijke gerechten in één te geven, zul je dit veeleisende publiek tevreden houden… en hun ouders ook! Nog meer lezen over het hebben van kinderen op jullie bruiloft? Lees ook de onderstaande artikelen!

Hoe zorg je ervoor dat jullie bruiloft kids proof is? | Een bruiloft uitlegggen aan kinderen | Leuke taken voor de bruidskinderen

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Dario Endara Photography Trouwfotografen
De Kievit Bruiloften Trouwfotografen
Cfoto Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!