De voor- en nadelen van kinderen op de bruiloft

Er zitten heel wat voor- en nadelen aan het hebben van kinderen op de bruiloft. Daarnaast wordt er ook nog eens onderscheid gemaakt tussen de leeftijd van de kids en of het jullie eigen vlees en bloed zijn of die van vrienden en of familie. Al deze punten wegen mee in de overweging om kinderen mee te nemen in de bruiloft ja of nee. Om jullie te helpen met deze keuze hebben wij samen met ZegJa Weddingplanner en Ohlala Weddings de voor- en nadelen van kinderen op de bruiloft op een rijtje gezet.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

 De kinderen moeten vermaakt worden 

Als jullie ervoor kiezen ook kinderen op de bruiloft uit te nodigen is de kans groot dat de ouders druk bezig zijn met het vermaken van de kinderen en daarom minder tijd en aandacht voor de bruiloft hebben. Dit is zonde, want op deze manier gaat alle aandacht uit naar de kinderen en niet naar jullie als bruidspaar. Dit kan zorgen voor aardig wat irritaties bij het bruidspaar.

Om dit te voorkomen kunnen jullie ervoor kiezen entertainment voor de kinderen in te huren. Denk aan een soort nanny-service die ervoor zorgt dat alle kinderen zich op en top vermaken op de bruiloft. Jullie kunnen de kinderen een tasje met tekenspulletjes of iets dergelijks geven. Ohlala Weddings: ”Leg een verkleedkleding neer, zorg voor een kindertafel met kleurtjes, knutselitems en maak gepersonaliseerde tekeningen zodat de kinderen zich goed vermaken. Ook de tipi’s die je tegenwoordig vaak ziet zijn hartstikke leuk. Kinderen kunnen zich daar even in terugtrekken van alle drukte en lekker wegdromen.”Op deze manier hebben jullie geen last van de kinderen en kunnen ook de ouders optimaal genieten van jullie feestje.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

 Kinderen zorgen voor veel plezier

Zie je het al voor je? Die lachebekjes in schattige jurkjes en nette kleding? Dit beeld tovert gelijk een lach op je gezicht! ”Kinderen zorgen voor veel plezier op de bruiloft en ze halen de spanning even weg. Met kids op de bruiloft gebeurt er altijd wel iets onverwachts en ze geven veel gezelligheid.” – ZegJa Weddingplanner.

Dit onverwachtse kan echter ook een nadeel zijn. Ze kruipen overal over de grond, stoppen misschien iets in hun mond wat er niet thuishoort en beginnen voluit te huilen tijdens jullie ja-woord. Ze spelen met autootjes en vragen veel aandacht van hun ouders. ZegJa Weddingplanner”Om te voorkomen dat de kinderen jullie moment of fame, de eerste zoen stelen, kunnen jullie ervoor kiezen om ze pas na de ceremonie uit te nodigen. Zo ben je ervan verzekerd dat het belangrijkste deel van de dag niet verstoord wordt, maar kun je nog wel genieten van de gezelligheid die de kleine schatten met zich mee brengen.”

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

 Jullie eigen kids

Grote kans dat jullie je eigen kinderen sowieso op de bruiloft willen hebben. Het is leuk om ze dan ook mee te laten denken in de bruiloft. Geef ze een opdracht. Zo kunnen zij bijvoorbeeld de ringen brengen, meehelpen met het uitzoeken van de muziek of ook een akte laten ondertekenen.

Als jullie kinderen nog heel klein zijn is het wel zaak om er goed over na te denken of jullie ze erbij willen hebben. Houd er rekening mee dat een kindje van 1-2 jaar tussen de middag moet slapen. Kies er dus bijvoorbeeld voor een locatie te huren waar jullie zowel de ceremonie, als het eten en feest kunnen houden. Vraag of ze hier een kamertje hebben waar jullie kleine schat even kan slapen. Ga van tevoren een paar keer langs bij de locatie, zodat jullie kindje hier alvast aan kan wennen. Zowel ZegJa Weddingplanner als Ohlala Weddings raden aan om een oppas te regelen voor de  bruiloft.

Wat wel belangrijk is, is om de vaste oppas van de kinderen mee te nemen. Zo ben je als bruidspaar of als zus van de bruidegom niet alleen met je kinderen bezig en kan je zelf ook ontspannen en genieten. En, om even in de welbekende kindertaal te spreken: let it gooo! Ontspan!” – Ohlala Weddings.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

 Wat willen jullie?

Het is best lastig om aan te geven dat jullie een kindvrije bruiloft willen, aangezien sommige koppels dit als een belediging op kunnen vatten. Het is heel belangrijk om hier dichtbij jezelf te blijven. Het is immers jullie bruiloft! Probeer jullie keuze zo goed mogelijk aan de gasten uit te leggen om onbegrip te voorkomen.

Eindstand: doe wat jullie zelf willen. Denk er goed over na of jullie ze erbij willen hebben en ook hoe jullie dit kunnen organiseren. Betrek je eigen kinderen zoveel mogelijk bij de dag zelf en als jullie er toch voor kiezen geen kinderen uit te nodigen, communiceer dit dan netjes door met de ouders om miscommunicatie te voorkomen. Het kan knap lastig zijn om een kindvriendelijk menuutje voor te bereiden en daarom hebben wij hier alvast een opzetje voor jullie gemaakt. Als jullie nog opzoek zijn naar een goede weddingplanner neem dan eens contact op met ZegJa Weddingplanner en Ohlala Weddings.

Voor meer inspiratie en de laatste trends volg je ons op Pinterest, Instagram en Facebook!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Foto: Shutterstock
Hoe vermaken jullie bruidskinderen zich op de bruiloft?
Hoe zorgen jullie ervoor dat de bruidskinderen zich vermaken en belangrijk voelen op jullie trouwdag? Lees hier activiteiten voor de bruidskinderen!
De mooiste bloemenkapsels voor jouw wedding
De mooiste bloemenkapsels voor jouw wedding
Waar moet je aan denken als je bloemen in je kapsel wilt verwerken? Wij geven de beste tips, en Hilde van 't Bloemeke helpt ons met de keuze en de details. Een compleet artikel om het allerbeste uit jouw bloemenkapsel te halen!
OuiYesSi. Foto: Ilka van Wieren
De aankomst en het vertrek op de trouwlocatie - 5 stappen voor een onvergetelijke entree!
De aankomst (en het vertrek) op de trouwlocatie is iets waar niet altijd goed aan wordt gedacht, maar toch is het handig om hierover na te denken om lastige situaties te kunnen vermijden.

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie