De voor- en nadelen van kinderen op de bruiloft

Kinderen zorgen voor veel plezier op de bruiloft, maar kunnen ook knap lastig zijn. Er hangen aardig wat voor- en nadelen aan en die hebben wij hier op een rijtje gezet!

De voor- en nadelen van kinderen op de bruiloft
  • Organiseren bruiloft
  • Adviseren
  • Kinderen
  • Nederland

Er zitten heel wat voor- en nadelen aan het hebben van kinderen op de bruiloft. Daarnaast wordt er ook nog eens onderscheid gemaakt tussen de leeftijd van de kids en of het jullie eigen vlees en bloed zijn of die van vrienden en of familie. Al deze punten wegen mee in de overweging om kinderen mee te nemen in de bruiloft ja of nee. Wij hebben de voor- en nadelen van kinderen op de bruiloft op een rijtje gezet.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

 De kinderen moeten vermaakt worden 

Adverteren

Als jullie kinderen uitnodigen op de bruiloft, dan moeten jullie niet vergeten om te zorgen voor entertainment. Zo niet, dan is de kans heel groot dat de ouders druk bezig zijn met het vermaken van de kinderen en daarom minder tijd en aandacht voor de bruiloft hebben. Dit is zonde, want op deze manier gaat alle aandacht uit naar de kinderen en niet naar jullie als bruidspaar. Sonja, van Wild Daisies, verteld hierover: ¨Op het moment ben ik bezig met een bruiloft waar het aantal kinderen op 40 geschat wordt! Dat is nogal wat dus daar moet serieuze entertainment aan te pas komen. Denk aan een wedding-nanny, springkussens, schmink etc. Het echtpaar zelf heeft twee kindjes en ze willen graag als gezin door het gangpad naar voren lopen aan het begin van de ceremonie. Dat maakt het dan wel erg bijzonder. Kinderen voegen een extra element toe. Het maakt een bruiloft luchtiger, gemoedelijk en heel erg vrolijk! Verwacht niet dat (kleine) kinderen zich aan het draaiboek houden dus wees flexibel!¨

Denk aan een soort nanny-service die ervoor zorgt dat alle kinderen zich op en top vermaken op de bruiloft. Jullie kunnen de kinderen een tasje met tekenspulletjes of iets dergelijks geven. Een leuk idee: Leg een verkleedkleding neer, zorg voor een kindertafel met kleurtjes, knutselitems en maak gepersonaliseerde tekeningen zodat de kinderen zich goed vermaken.Ook de tipi’s die je tegenwoordig vaak ziet zijn hartstikke leuk. Kinderen kunnen zich daar even in terugtrekken van alle drukte en lekker wegdromen. Op deze manier hebben jullie geen last van de kinderen en kunnen ook de ouders optimaal genieten van jullie feestje.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

 Kinderen zorgen voor veel plezier

Zie je het al voor je? Die lachebekjes in schattige jurkjes en nette kleding? Dit beeld tovert gelijk een lach op je gezicht! Kinderen zorgen voor veel plezier op de bruiloft en ze halen de spanning even weg. Met kids op de bruiloft gebeurt er altijd wel iets onverwachts en ze geven veel gezelligheid.

Dit onverwachtse kan echter ook een nadeel zijn. Ze kruipen overal over de grond, stoppen misschien iets in hun mond wat er niet thuishoort en beginnen voluit te huilen tijdens jullie ja-woord. Ze spelen met autootjes en vragen veel aandacht van hun ouders. Om te voorkomen dat de romantische ceremonie wordt verstoord, kiezen veel bruidsparen ervoor om kinderen pas ná de ceremonie uit te nodigen.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

 Jullie eigen kids

Grote kans dat jullie je eigen kinderen sowieso op de bruiloft willen hebben. Sonja, van Wild Daisies, geeft als tip: ¨Als jullie kinderen groot genoeg zijn is het ook leuk om ze een officiële functie te geven, bijvoorbeeld als ringdrager of bloemenjongen/meisje.¨ Geef ze een opdracht! Zo kunnen zij bijvoorbeeld de ringen brengen, meehelpen met het uitzoeken van de muziek of ook een akte laten ondertekenen. Vraag jullie ceremoniespreker of trouwambtenaar wat zij voor jullie kunnen betekenen hierin.

Als jullie kinderen nog heel klein zijn is het wel zaak om er goed over na te denken of jullie ze erbij willen hebben. Houd er rekening mee dat een kindje van 1-2 jaar tussen de middag moet slapen. Kies er dus bijvoorbeeld voor een locatie te huren waar jullie zowel de ceremonie, als het eten en feest kunnen houden. Vraag of ze hier een kamertje hebben waar jullie kleine schat even kan slapen. Ga van tevoren een paar keer langs bij de locatie, zodat jullie kindje hier alvast aan kan wennen. Regel een oppas voor kinderen die aanwezig zullen zijn op de bruiloft – dit is iets waar jullie zéker geen spijt van zullen krijgen.

Een bruiloft organiseer je niet zomaar en ongetwijfeld zullen er zaken naar boven komen waar jullie nog niet bij stil hadden gestaan, zoals bijvoorbeeld: de rol van kinderen op de bruiloft! Een weddingplanner kan jullie hier ongetwijfeld bij helpen. Neem bijvoorbeeld contact op met Sonja, van Wild Daisies! Zij werkt graag met de ingrediënten: ontspanning, intimiteit, puurheid en buitenlucht (waar mogelijk) mét een snufje avontuur. Dit alles om samen met jullie de dag van jullie dromen te organiseren!

opslaanWild DaisiesNeem meteen contact op met Sonja van Wild Daisies
Wild Daisies

 Wat willen jullie?

Het is best lastig om aan te geven dat jullie een kindvrije bruiloft willen, aangezien sommige koppels dit als een belediging op kunnen vatten. Het is heel belangrijk om hier dichtbij jezelf te blijven. Het is immers jullie bruiloft! Sonja, van Wild Daisies, geeft als tip: ¨Als je dit op een heldere en vriendelijke manier
communiceert weten gasten waar ze aan toe zijn en kunnen op tijd oppas regelen. Stiekem is dat ook wel eens lekker om zonder je kinderen op een feestje te zijn!¨

Eindstand: doe wat jullie zelf willen. Denk er goed over na of jullie ze erbij willen hebben en ook hoe jullie dit kunnen organiseren. Betrek je eigen kinderen zoveel mogelijk bij de dag zelf en als jullie er toch voor kiezen geen kinderen uit te nodigen, communiceer dit dan netjes door met de ouders om miscommunicatie te voorkomen. Het kan knap lastig zijn om een kindvriendelijk menuutje voor te bereiden en daarom hebben wij hier alvast een opzetje voor jullie gemaakt.

Voor meer inspiratie en de laatste trends volg je ons op Pinterest, Instagram en Facebook!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Wild Daisies Weddingplanners
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!