Een bruidsmeisje zijn? Zo rock je deze belangrijke rol op de grote dag!

Een bruiloft staat of valt met de support van liefdevolle naasten. Want hoe goed een bruid alles ook voorbereid, zonder emotionele steun is het een bruiloft al helemaal superspannend! Dit is dan ook waar de bruidsmeisjes om de hoek komen kijken. Ze geven steun en toeverlaat op de grote dag. Maar wat doet een bruidsmeisjes allemaal? Het werk van bruidsmeisjes is op te delen in twee: voorbereidende taken en aanwezigheid op de bruiloft zelf. Benieuwd wat voor taken het allemaal zijn? Lees snel verder!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

“Het is superleuk om vriendinnen die je erg dierbaar zijn nog even een ere plekje te geven door ze Bruidsmeisje te maken. Getuigen kun je er maar 2 vragen, maar het vragen van je bruidsmeisjes daar zit geen limiet op. Toch zie je doorgaans dat gemiddeld genomen dit er 2-6 zijn. Meestal zo’n 3 of 4.

Allereerst moet je je afvragen, wie is je zo dierbaar dat je haar als je bruidsmeisje wilt. Een bruidsmeisje is een ere taak, dus meestal zijn zij geen ceremoniemeester. Ze gaan wel mee met het passen van de jurk en denken mee in alle creatieve uitspattingen van de bruiloft. That’s what girls are for!” Het Bruidsmeisje.

Juichen bij het aanzoek

De allereerste taak van het bruidsmeisje begint op het moment dat je vriendin ten huwelijk is gevraagd. Hoewel er een kans is dat je daar niet bij aanwezig bent – flauw hè – wordt je waarschijnlijk meteen gebeld. Jouw rol hier? Super-duper-megablij zijn. Dit is hét moment van je vriendin en het is dan ook belangrijk dat ze 100 % in de schijnwerpers staat. Vraag naar de details van a tot z en doe een vreugdedansje.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

‘Ja, ik wil’ zeggen

Als het goed is komt er een mooi moment waarop jouw vriendin vraagt of je haar bruidsmeisje wilt zijn. Sommige bruiden zullen dit groot aanpakken met een diner of uitje. Anderen zullen je vragen terwijl jullie op de bank een bak ijs aan het leegeten zijn. Het is hoe dan ook een bijzonder moment. Geniet er van!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

De beste best friend zijn

Het allerbelangrijkste: de best friend zijn. Een knipoog, een ‘you got this!’, of een ander bemoedigend woordje geven als nodig of simpelweg even de deur openhouden. Eigenlijk is een bruidsmeisje gewoon een beste vriendin maar dan in een mooi outfit op een superspeciale dag. Een bruidsmeisje is de grote steun en toeverlaat bij het voorbereiden van de wedding en – soms letterlijk – een steunpunt op de grote dag. Zorg ervoor dat je vriendin het middelpunt is en je haar helpt waar nodig, en ze zal een bruiloft hebben die ze nooit meer vergeet!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Het organiseren van het vrijgezellenfeest

De planning van de bruiloft is een taak van het bruidspaar of een weddingplanner, maar het vrijgezellenfeest wordt geregeld door de bruidsmeisjes. Hoewel de piemelkostuums, de strippers en de ‘kus-me-shirtjes’ erg leuk lijken, is het de bedoeling dat jouw vriendin een leuke dag heeft. Kijk goed naar de persoonlijkheid van jouw vriendin en organiseer op basis daarvan een geschikt feest. Een dagje weg, een dansworkshop, een beautymiddag, een saunabezoek, een fotoshoot of wel gewoon een kroegentocht. Als het maar gezellig is!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Helpen bij het uitzoeken van de trouwjurk

Hoewel we van Say Yes To The Dress hebben geleerd dat het niet verstandig is een heel legioen aan juryleden mee te nemen bij het uitzoeken van de jurk, is het stiekem wel héél gezellig. Sommige bruiden zullen kiezen om hun moeder of schoonmoeder mee te nemen bij de zoektocht naar de jurk, anderen willen graag hun bruidsmeisjes erbij hebben. Bereid je voor op een gezellige dag, tranen van vreugde en heel veel jurken. Wees oprecht, lief en begripvol bij het geven van feedback op de jurken.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Helpen bij het aankleden

Een bruidsjurk aantrekken is niet niks. Er gaat veel tijd inzitten en het is bovendien onmogelijk om bijvoorbeeld zelf de rits dicht te doen. De bruidsmeisjes helpen hier bij het dichtritsen, het rechttrekken van de jurk, het goed opzetten van de sluier en de final touch voordat jouw vriendin het altaar oploopt.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Een helpende hand op de dag zelf

Op de dag zelf hebben de bruidsmeisjes verschillende rollen. Het belangrijkste is dat je helpt waar nodig. Dit kan het begeleiden van de gasten zijn zoals het aanwijzen van de juiste plekken bij de ceremonie of bij de tafelschikking. Maar het kunnen ook taken zijn als de gasten wijzen op het receptieboek, deuren openhouden, gasten tot stilte manen tijdens de ceremonie, cadeaus aannemen, of en een helpende hand zijn voor de ceremoniemeester.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Tijdens de ceremonie

Bij de ceremonie lopen de bruidsmeisjes voorop, of ze wachten ze bij het altaar. Verder strooien ze met bloemblaadjes als de bruid langsloopt, of juist als ze de kerk uitgaat. Ook kan er een bruidsmeisje aangewezen worden als ringdrager, of is er een bruidsmeisje verantwoordelijk voor het aangeven van de ringen.

”Vertel wat er gaat gebeuren, wat jullie belangrijk vinden op deze speciale dag en vraag wat zij graag willen doen. Dit kan van alles zijn; van het dragen van de ringen en het vasthouden van de sleep tot zelfs een paar taken van de ceremoniemeester overnemen. Als de bruidsmeisjes taken krijgen die echt bij hen passen en waar zij zelf ook blij mee zijn, dan zullen zij die taken vol overgave op zich nemen.”Bij Daan Events.

Ook ben je er als de bruid – of bruidegom! – een tissue nodig heeft, of ben je er om even het boeket over te nemen als dat nodig is. En het leuke is, naderhand mag je het boeket vangen!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Het is duidelijk. Bruidsmeisje zijn is echt heel leuk en bijzonder. Je mag er mooi bijlopen, hebt een speciale rol op de grote dag, en maakt alles van dichtbij mee. Het is eigenlijk het second best thing van een bruiloft, na zelf trouwen natuurlijk. Wat vind jij het leukste van bruidsmeisje zijn? Laat het ons weten via Facebook, Pinterest of Instagram!

Lees ook: De ultieme bruiloft checklist van Zankyou: 101 tips voor het plannen van je huwelijk!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Meer informatie over

Laat een bericht achter

Foto: Shutterstock
Neem deze 5 stappen en vind de perfecte bruiloft cateraar!
Het eten is vaak het onderdeel wat de gasten zich het meest herinneren van een bruiloft. Een goede bruiloft cateraar is dus behoorlijk belangrijk. Maar hoe kies je die? Vandaag hebben wij 5 stappen die je kunt nemen om een goede bruiloft cateraar te kiezen.
Foto: Exquisite Gay Weddings
Volg deze 5 stappen en kies de weddingplanner van je dromen!
Een (nagenoeg) stressvrije, unieke en onvergetelijke bruiloft krijg je met behulp van een weddingplanner. Volg ons stappenplan dat je zal leiden naar jullie droom weddingplanner!
Met deze tips krijgen jullie een betoverende trouwvideo!
Met deze tips krijgen jullie een betoverende trouwvideo!
Een paar tips van experts waardoor jullie het mooiste beeld van de bruiloft zullen krijgen. Dit wordt magisch!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie