Bruiloft catering: originele ideeën om je gasten te verrassen met een geweldig menu!

Bekijk met plezier de verschillende ideeën voor maaltijden op je bruiloft. Laat je inspireren voor de bruiloft catering!

  • Catering en Banket
  • Adviseren
  • Drankjes
  • Menu

Bij het organiseren van een bruiloft is er één onderdeel dat misschien wel de meeste zorg en voorbereiding vereist: de catering. Hierom geven wij je een paar ideeën om een onvergetelijke catering aan je gasten aan te bieden. Doe inspiratie op voor hapjes of het diner om je gasten te verrukken. Speciaal voor al deze mensen die je op jullie bijzondere dag bijstaan.

Adverteren

Zoals met alles, gaan bruiloften ook mee met hun tijd. Meer en meer koppels vertrouwen de catering vaak toe aan een goede cateraar, die bijzondere gerechten bereidt en alle gasten betoverd achterlaat. In sommige gevallen, bij een meer casual cocktail, worden er kleine bijzondere gerechten geserveerd, waarvan alle gasten wat kunnen proberen. Vervolgens gaan ze door naar de eetzaal om daar het complete menu te nuttigen. Maar vaak wordt de catering nog iets informeler verzorgd: Al het eten wordt tijdens de cocktail opgediend. Deze relaxte manier van dineren zorgt ervoor dat de jonggehuwden met alle gasten kunnen socializen, en niet aan een tafelschikking vastzitten.

opslaanFoto: Happy Photographer
Foto: The Happy Photographer

Wat overduidelijk hip is, is de buffetcatering. Een prachtig opgemaakt stilleven van verschillende soorten worsten, kazen, en seizoensgerechten, zodat de gasten zelf kunnen pakken waar ze trek in hebben. We weten zeker dat als je het idee van gemixte buffetten het einde vindt, je ook met dit idee wegloopt: Tafels met lekkere eenpersoonssnacks die makkelijk mee te nemen zijn naar de tafel. Denk aan minifoods als pizzastukjes, sushi, kleine hamburgers en frietjes.

opslaanCeline Chhuon.
Credits: Celine Chhuon

Een andere trend is huisgemaakte limonade of water met een smaakje. Dit zijn heel originele drankjes waarmee je je gasten kunt verassen! Koop een grote waterkan met tap, vul deze met water en snijd het kleurrijke en smakelijke fruit in stukjes. Dat is het enige wat je hoeft te doen! Deze drankjes zijn bovendien ook een goed alternatief voor mensen die geen alcohol drinken. Ook zijn deze verfrissende drankjes ideaal tijdens het hoogseizoen van bruiloften: de zomer. Onthoud deze tip, want je zult het meer en meer zien op de bruiloften die je bijwoont. Lees ook: 7 frisse drankjes om op je bruiloft te serveren!

opslaanFoto: Dario Endara
Foto: Dario Endara

En wat denk je van een tafel met zoete versnaperingen? Dit is zeker ook een van de dingen die jouw bruiloft nóg origineler zal maken. Tijdens de after-party zal het alle gasten in verrukking brengen. Want wie heeft nou geen lekkere trek na al dat dansen? Of het nu snoepjes, taarten, cupcakes of ander zoets is, zowel groot en klein bezwijkt bij het zien van een goed gevulde candy bar. Onthoud deze tip, want het is zeker een idee waar je bruiloft nog geslaagder mee wordt!

Lees ook: Vocabulaire voor bruiloften, 27 concepten die je moet kennen!

opslaanFoto: Dario Endara
Foto: Dario Endara

En als je de tafel nog eens prachtig versiert, geeft dat nog net de finishing touch. Is het water je in de mond gelopen van deze ideeën, maar weet je nog niet helemaal waarmee je het moet combineren? Mis dan deze ideeën voor ceremonieversiering niet. Laat je gasten op en top genieten!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Dario Endara Photography Trouwfotografen
Happy Photographer Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!