Trouwen in Frankrijk: de perfecte Franse bruiloft!

Trouwen in Frankrijk? Wij vertellen je de ins en outs over het organiseren van je Franse bruiloft in dit prachtige land!

Trouwen in Frankrijk: de perfecte Franse bruiloft!
  • Trouwen in het buitenland
  • Aanbeveling
  • International
  • Bruidspaar
  • Frankrijk

Le fromage, le vin et un baguette, dit zijn nog maar drie van de vele redenen waarom jullie ervoor kiezen om in het zonnige Frankrijk te trouwen. Dit land heeft naast Parijs de stad van de liefde nog veel meer pluspunten. Voor jullie elkaar het jawoord geven met uitzicht over de Seine vertellen wij je alles wat je moet weten over een bruiloft in Frankrijk!

opslaanVia Zankyou Frankrijk
Via Zankyou Frankrijk

Trouwen in het buitenland? Wij zeggen doen!

Adverteren

Veel bruidsparen laten zich tegenhouden voor een bruiloft in het buitenland, omdat het veel geld kost en meer tijd en organisatie vereist dan een bruiloft in ons kikkerlandje. Voor deze bruidsparen hebben wij goed nieuws! Dit hoeft namelijk niet zo te zijn en wij leggen je uit waarom. Ten eerste kunnen jullie ervoor kiezen om de bruiloft in het buitenland kleiner te houden dan jullie hier in Nederland zouden doen. Intiem met alleen de mensen die jullie er echt bij willen hebben. Met een bruiloft in het buitenland hoef je je namelijk op geen enkele manier schuldig te voelen dat je die vervelende oom niet uitnodigt… Lees hier alles over trouwen in het buitenland.

Ten tweede kun je veel geld en tijd besparen wanneer je de handen ineenslaat met een professionele weddingplanner. Op Zankyou hebben wij genoeg weddingplanners staan die ervaring hebben met het organiseren van een bruiloft in Frankrijk en jullie maar wat graag verder helpen. Oui, oui á Paris!

opslaanFoto: iMarry Agency
Foto: iMarry Agency

Trouwen voor de wet

Hoe zit het eigenlijk met trouwen voor de wet? De Fransen hebben hier helaas een juridische boom op het spoor gelegd. Zo kan niet iedereen zomaar in Frankrijk voor de wet trouwen. Jullie zijn de gelukkigen wanneer jij of je partner in Frankrijk werkt, woont of geboren is. Wanneer dit niet voor jullie geldt is er nog een laatste hoop en dat is wanneer één van jullie ouders of beiden een huis heeft in Frankrijk. In dit geval zullen jullie een aanvraag moeten doen bij de burgemeester. Deze besluit dan of jullie wel of niet toestemming krijgen om hier te trouwen. Mocht dit voor jullie gelden dan raden we aan de komende tijd heel wat lekkere versgebakken appeltaarten bij de burgemeester langs te brengen om zijn hartje te winnen! 😉

opslaanFoto: Dream Weddings Europe
Foto: Dream Weddings Europe

Het trouwfeest in Frankrijk 

Niet getreurd, want ook als jullie niet voor de wet kunnen trouwen in Frankrijk kun je hier nog trouwen. Dat klinkt hartstikke tegenstrijdig, maar het is wel waar. De ceremonie kunnen jullie hier namelijk nog steeds houden. Jullie trouwen dan eerst voor de wet in Nederland en reizen daarna af naar Frankrijk om het hier eens goed te vieren. Twee keer feest dus! Wie zegt daar nou nee tegen?

Als jullie besluiten in Frankrijk te trouwen raden wij je aan een weddingplanner in te schakelen die gespecialiseerd is in bruiloften in Frankrijk. Hij of zij kan je helpen met alle aspecten van de bruiloft en alle zorgen uit handen nemen!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!