10 verschillende soorten manicuren voor de bruid! Welke past bij jou?

Een manicure is een heerlijk ontspan momentje én zorgt tegelijkertijd voor mooie en gezonde nagels: Win-win situation!

10 verschillende soorten manicuren voor de bruid! Welke past bij jou?
 • Schoonheidsbehandelingen
 • Adviseren
 • Bruid
 • Nederland

Handen zijn een weerspiegeling van onze gezondheid en daarom ook van onszelf als persoon. Je handen zijn je visitekaartje, en maken een look af. Hierom moet je altijd goed voor je nagels zorgen en vooral op de trouwdag zijn ze de kers op de taart. Welke manicuren zijn er, en welke zijn het populairst onder bruiden? Lees verder en je weet wat je met je nagels moet doen op jouw speciale dag.

opslaanShutterstock. Credits: AlexButova
Shutterstock. Credits: AlexButova

Wat voor bruidsmanicures zijn er?

Adverteren

De manicureindustrieis erg breed, en hierom is er dan ook een groot aanbod van manicuren. Voordat we verder gaan, is het belangrijk om te weten dat al deze manicuren in twee groepen te verdelen zijn. Aan de ene kant zijn er manicuren die gericht zijn op het verbeteren van je handen en nagels. Aan de andere kant zijn er de esthetische manicuren, die puur voor de ‘mooiheid’ zijn. In de eerste groep horen behandelingen als verbeterende behandelingen met paraffine, warme stenen en spa. In de esthetische manicuren zijn weer verschillende groepen, afhankelijk van het soort nagellak, de manier van lakken. Er zijn basismanicuren, de French manicure, de American manicure, nail art-, acryl- en gelnagels, of één enkele kleur manicuren.

 1. Herstellende manicure: Bij de herstellende manicure gaat het om het verzorgen en verbeteren van de handen. Deze behandeling kan de circulatie verbeteren en verhogen en verzorgt de beschadigde handen. De producten die bij deze manicure worden gebruikt verschillen per salon.
 2. Paraffine manicure: Deze behandeling in ideaal voor droge en beschadigde handen en nagels. De handen worden geweekt in een kom met warme paraffinehars. Afhankelijk van de behoefte worden je handen en nagels 15 tot 30 minuten in deze wonderemulsie geweekt. Vervolgens wordt de hars er af gehaald en worden de handen nog met natuurlijke oliën gemasseerd, om zo nog extra hydratatie te geven.
 3. Spa manicure: De spabehandeling bestaat vaak uit een combinatie van verschillende manicuren. Het verschil is dat bij de spa-manicure aromatische massages en hydraterende maskers inbegrepen zitten. Na het masker worden de handen in een warme handdoek gewikkeld, zodat de werkende bestandsdelen beter worden opgenomen. Als finishing touch worden de nagels gelakt met een basismanicure, of elk andere manicure die de bruid wenst..
opslaanShutterstock. Credits: bokan
Shutterstock. Credits: bokan
 1. Hot stones: De manicure met warme stenen is erop gericht om je handen te laten ontspannen en verzorgen. De handen worden vochtig gemaakt en gemasseerd met warme stenen op de bovenkant van de hand. Stress en zenuwen voor de grote dag verdwijnen als sneeuw voor de zon!
 2. Basis: De basismanicure is puur gericht op de esthetiek. Nagellakrestjes worden verwijderd. Vervolgens worden de nagels geknipt en in de gewenste vorm gevijld, en worden de nagelriemen bijgewerkt. Hierna wordt de basecoat aangebracht, een neutrale kleur als basis voor de nagellak. Daarna worden er één of meerdere lagen gekleurde lak aangebracht. Om de lak te beschermen en de manicure af te maken wordt er nog een topcoat, een laatste transparante lak aangebracht.
 3. French manicure: Deze manicure is een van de bekendste manicuren wereldwijd, en is ook favoriet onder bruiden. Het proces lijkt op die van de basismanicure. Het verschil zit hem in de gekleurde lak. De gekleurde lak is een neutrale kleur, lijkend op de eigen klein van de nagels. Vervolgens wordt de bovenste witte rand van de nagels nogmaals gelakt, maar in een witte kleur. Hierna volgt de topcoat om het geheel af te maken.

De French manicure it is een klassieke manicure. Met de French manicure zien de nagels er erg verzorgt uit, en geven ze de indruk dat ze van nature de gezonde, stralend witte rand hebben.

opslaanShutterstock. Credits: Dina Shuba
Shutterstock. Credits: Dina Shuba
 1. Amerikaanse French manicure: Deze manicure lijkt sterk op de bekende French manicure, maar oogt iets natuurlijker. Voor deze manicure gebruik je dezelfde kleuren als bij de vorige manicure, enkel is de volgorde van aanbrengen anders. Na de basecoat worden eerst de tipjes van de nagels wit gelakt. Als deze laag droog is wordt de neutrale ‘nagelkleur’ aangebracht en als laatste komt de topcoat. Door de neutrale kleur als laatste aan te brengen, krijgt het geheel een egalere uitstaling wat het natuurlijker maakt.

Experts raden aan om de American French manicure met een gellak aan te brengen. Deze lak blijft namelijk langer mooi en glanst, zodat je tijdens de huwelijksreis geen zorgen hoeft te maken over je nagels.

 1. Nail art: Nail art is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en komt neer op versierde nagels. De nagels kunnen versierd worden met getekende bloemen, lijnen, puntjes, steentjes, marble print (een marmer look-a-like), etc. Alle nail art creaties zijn origineel en hip. Kijk op Youtube voor inspiratie of vraag ernaar in de nagelsalon.
opslaanShutterstock. Credits: Smarta
Shutterstock. Credits: Smarta
 1. Acryl of gel manicure: Er zijn bruiden die geen lange nagels hebben maar voor de bruiloft graag mooie lange nagels wensen. Als je nagels niet lang, mooi, of verzorgd zijn en je dat wel wilt, zijn nepnagels een oplossing. Met acrylnagels kun je een langere nagel creëren, en met gelnagels breng je een dikke, stevige laag over je eigen nagel aan. Ook hier kun je je eigen vorm en kleur kiezen.
 2. Effen kleur manicure: Deze manicure is erg trendy in de bruidswereld. Elke keer kiezen meer bruiden voor een oude vertrouwde manicure: die van één enkele kleur. Het valt op en voelt vertrouwd. Steeds meer bruiden kiezen voor kleur op hun nagels, in plaats van een basiskleur. Welke kleuren zijn perfect voor een bruid? Professionals geven aan dat rood, granaat, koraal of nude prachtig staat op de grote dag. Let op: de nagels blijven kort, en vijl je rond of vierkant.
opslaanShutterstock. Credits: Surflover
Shutterstock. Credits: Surflover

Wat is de meest gevraagde manicure?

De meeste gevraagde manicuren zijn niet per se de populairste manicuren. Bruiden kiezen vaak een bepaalde manicure vanwege het gemak, traditie of andere voorkeuren.

Zankyou raadt de Mother Earth behandeling aan. Deze manicure bestaat uit kleimaskers, behandelingen met verschillende extracten, zaden, bloemen, zout, en essentiële oliën. Ritual Life wordt ook genoemd. De handgemaakte beauty experience bestaat uit manicure en pedicure – vergeet je voeten niet!-, in een kabine met kaarslicht, aroma’s en rustgevende muziek. De manicuren en pedicuren die een stukje ontspanning met zich meebrengen zijn erg populair. En natuurlijk vooral ideaal voor aanstaande bruiden!

De French manicure blijft ongekend populair. De reden? De natuurlijkheid en elegantie hiervan. In het geval dat de bruid niet voor een French manicure gaat, kiezen ze vaak voor pastelkleuren, passend bij de kleur van de jurk. Bruiden die echte nagelbijters zijn hebben baat bij gelnagels. Als je op tijd begint met gelnagels kun je je eigen nagel herstellen en heb je prachtige nagels op de dag van de bruiloft.

Bruiden zoeken vooral naar verzorgde en mooie nagels voor deze belangrijke dag. Om deze reden zijn de complete behandelingen erg gewild. De French manicure kleuren variëren altijd wel. De afgelopen jaren hebben we gezien dat de kleuren van nude tot wit, en zelfs rood gingen. De traditionele bruid blijft hoe dan ook altijd bij de French manicure, of lakt haar handen met licht roze kleuren die niet te veel aandacht op zich richten, maar wel een verzorgde en discrete uitstraling geven.

opslaanShutterstock. Credits: iordani
Shutterstock. Credits: iordani

Weet jij al welke manicure je kiest voor jouw dag? Lees ook onze make-up trends om bij je manicure te laten passen, met de populairste lipkleuren en kapsels. Welke manicure je ook kiest, je zult je als een prinses voelen op je grote dag, en de ring zal prachtig staan om je perfect gemanicuurde handen! (Tip: Lees ook de trends voor nagels hier!) Wil je nog meer inspiratie opdoen? Volg ons dan op onze FacebookPinterest en Instagram pagina!

Lees ook:

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!