Trends voor de mooiste nagels op je bruiloft

Tijdens je huwelijk wil je natuurlijk ook dat je nagels er perfect uitzien. Maar hoe kun je dat het beste doen? Zankyou weet het antwoord!

Trends voor de mooiste nagels op je bruiloft
Foto: Shutterstock
  • Beauty
  • Adviseren

Als bruid ben je op je grote dag verzorgd tot in de puntjes. En met puntjes bedoelen we: je nagels. Je handen gaan het ontzettend druk krijgen op je bruiloft. Zoals felicitaties in ontvangst nemen en iedereen je prachtige ring showen. Daarnaast gaan je jouw handen ook regelmatig terugzien op de trouwfoto´s. Zoals bij het aanschuiven van je ring, het aansnijden van de taart of tijdens het aankleden. Je snapt het misschien wel: het is best belangrijk dat je handen, en met name je nagels, er fantastisch uitzien op je trouwdag. Maar wat moet je doen om ervoor te zorgen dat je de mooiste nagels hebt op je bruiloft? En wat zijn de nieuwste trends? Zankyou weet het antwoord!

De bruidsnageltrends van dit jaar

Adverteren

Als je het zelf niet zo goed weet, dan kun je gelukkig altijd nog de trends volgen. Als het om bruidsnageltrends gaat, wordt het over het algemeen nog netjes en rustig gehouden, maar toch een beetje anders dan normaal. De klassieke nude french manicure blijft populair en prachtig bij elke bruid. Om het toch iets meer speciaal te maken kun je er een mooi glittertje op aanbrengen, zodat het net wat feestelijker wordt. Wat heel trendy is, is de marmer-effect manicure. Wil je jouw bruidsnagels iets gewaagder maken? Kies dan voor een nude lak met een metallic streepje of een andere subtiele versiering erop zoals kleine steentjes of een klein tekeningetje. Zolang het subtiel blijft en de nagellak zelf neutraal is, blijven je nagels heel stijlvol en elegant.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Je bruidsnagels matchen met je trouwring en huid

Jouw prachtige trouwring vormt straks een mooie eenheid met je nagels, als je deze hierop afstemt. Wat altijd belangrijk is, is te kijken naar de kleur van je huid. Vervolgens stem je jouw ring en nagels hierop af. Heb je een roze tint in je huid, ga dan bij je trouwring en nagels juist niet voor roze.

Is je ring rosé goud, dan kun je beter geen roze nagellak kiezen. Je ring valt dan helemaal weg. Is je trouwring een ware blikvanger die schittert en straalt aan je vinger, houd je nagellak dan juist naturel. Soms hebben bruidjes de neiging om de nagellak dan ook te laten knallen, maar dat leidt juist de aandacht af van je prachtige ring!

Heb je een mooie bescheiden trouwring, dan mag je jouw nagels wel lekker laten stralen met een mooi glittertje. Zo haal je jouw ring juist wat meer op.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Outside the box bruidsnagels

Je nagels hoeven er echt niet allemaal precies hetzelfde uit te zien. Sterker nog: het is juist de trend om een tikkeltje outside the box te denken. Bijvoorbeeld: al je nagels prachtig naturel, behalve 1 nagel. Deze nagel laat je in een knalkleur lakken of je kiest voor een kekke print. De uitverkorene vinger kan natuurlijk je ringvinger zijn, maar hé: het is jouw feestje. Het leuke van zo’n knalnagel is dat je een heerlijk statement maakt: het hoeft niet allemaal zo netjes en precies! Een andere manier om een beetje anders te zijn, is het tipje van je nagel laten lakken in een knalkleur of door er bijvoorbeeld wat kleine steentjes op aan te brengen. Surprise!

Alle kleuren matchen? Nee joh!

Heb je een trouwring met een specifieke kleur, dan hoef je echt niet je nagels hierop af te stemmen. Het is zelfs beter om het niet te doen, omdat dan de kleur helemaal wegvalt. Kies juist voor contrasterende kleuren. Je ring knalt er dan niet alleen nog meer uit, het is ook een stuk meer trendy!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Gelnagels of acrylnagels: ja of nee?

Ben je een fervent nagelbijter en zijn je nagels helemaal afgekloven? Misschien dat je dan wel voor gel- of acrylnagels kunt kiezen voor je trouwdag. Ga je dat voor het eerst doen, plan altijd een proefsessie in. Het liefst een aantal maanden van tevoren. Zo kun je aan de nagels wennen en bepalen welke lengte, vorm en kleur je mooi vindt. Laat vervolgens je ‘echte’ nagels 3 weken voor de grote dag doen, zodat je opnieuw kunt bekijken of het wel echt is zoals je wilt. Een week of aantal dagen voor je bruiloft laat je de nagels opvullen.

Zien je nagels er op zich prima uit, dan is het echt niet nodig om voor acrylnagels te gaan. Zeker niet als je dit nooit eerder hebt gedaan. Stel jezelf ook de vraag: Past dit wel bij mij? Is het iets dat je altijd al had gewild? Als het niet bij je past: zeker niet doen. Kies dan voor een goede manicure, dan zien je nagels er ook verbluffend goed uit! Start dan wel op tijd met een goede verzorging van je handen en nagels. Zoals je nagelriemen oliën, je nagels vijlen en regelmatig handcrème gebruiken.

opslaanFoto: M. Van de Looij
Foto: M. Van de Looij

Hoe kun je jouw nagels matchen met je make-up?

Wil je jouw nagels matchen met je make-up dan geldt: ga niet voor en-en, maar voor of. Dus niet èn opvallende en zware make-up èn opvallende en knallende nagels. Je wordt dan bij een spetterend kleurenpalet waarbij niemand precies weet waar ze naar moeten kijken. Het is belangrijk om op één onderdeel de aandacht te vestigen.

Advies bij je manicure

Je kunt ook altijd advies vragen bij een nagelstyliste of bij de manicure. Als je echt goed advies wilt hebben, neem dan een foto van je trouwjurk en trouwring mee. Dan kan je samen bespreken welke bruidsnagels hier het beste bij passen.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Heb je al een idee wat voor bruidsnagels je wilt? Of besef je nu dat je nog helemaal geen trouwring hebt om je nagels op af te stemmen? Jouw perfecte trouwring vinden is soms lastig, maar met deze 5 stappen moet het echt gaan lukken! Wil je ervoor zorgen dat niet alleen je handen en nagels fantastisch op de foto staan, maar dat je er van top tot teen verbluffend opstaat? Wij hebben 5 gouden tips om mooi op de trouwfoto’s te staan. Zankyou blijft je graag inspireren, voorzien van tips en een kijkje laten nemen bij andere bruiloften!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!