Wees fit voor je bruiloft en vermijd deze sportfabels!

Lees over de fitness fabels en jij hebt geen excuus meer om niet die extra beweging mee te pakken!

Wees fit voor je bruiloft en vermijd deze sportfabels!
Foto: Shutterstock
  • Schoonheidsbehandelingen
  • Adviseren
  • Fruit
  • Bruid

Het weer wordt langzaam maar zeker steeds beter en dat betekent dus dat we lekker regelmatig een terrasje gaan pakken. En geef toe, wat is er nou beter dan heerlijk in het zonnetje zitten met een glaasje wijn en wat borrel hapjes? Maar omdat jij er straks op je trouwdag ook om op te vreten uit wilt zien, heb je misschien besloten dat alles net iets strakker mag en dat een paar kilootjes minder niet gek zou zijn. Gezonder eten, genoeg slapen en lekker sporten. Om helemaal voorbereid met je missie te kunnen beginnen, ontkrachten wij een aantal fitness fabels.

opslaanFotobelle
foto: Fotobelle

1. Duur

Fabel: Sporten is duur

Adverteren

Je kan sporten net zo duur maken als je zelf wilt.  Er zijn fitness paleizen waar de “gratis” Kale-Chia shakes je om de oren vliegen, de sauna die vele Finnen jaloers maakt en een personal trainer die je voor minimaal €100 per uur met alle plezier in shape commandeert. Een feit blijft echter dat een uurtje intensief sporten in een luxe gym niet meer calorieën verbrand  dan in elk andere gym.

Natuurlijk is een fijne omgeving meer motiverend dan een kale gym met machines uit de jaren ´80 en (lauwwarme) douches die louter druppels produceren. Gelukkig zijn er genoeg sportscholen die goede kwaliteit en sfeer combineren zonder op professionaliteit in te leveren. Wij hebben zelfs een sportschool gevonden die aan speciale bruiloften workouts doen:

Je maakt nog minder kosten als je ervoor kiest thuis te sporten met behulp van de vele workouts op Youtube of met een fitness apps. Vergis je niet, deze home workouts hebben niets te maken met de Jane Fonda VHS tapes van jaren geleden. Les Mills, Jillian Michaels of de populaire “Insanity Workout” DVDs (de naam zegt het al) staan gegarandeerd voor zweetdruppeltjes en spierpijn!

Wil je je geld toch liever besteden aan die straks welverdiende cocktails op je honeymoon, buiten sporten is gratis! Hardlopen, fietsen en skaten zijn allemaal prima workouts die je buiten kunt doen. Een bankje in het park leent zich geweldig voor push-ups en een beetje tegenwind en kleine heuveltjes maken een hardlooprondje extra intensief.

opslaanMooibelicht Bruidsfotografie
foto: Mooibelicht Bruidsfotografie

2.Tijd

Fabel: Sporten kost veel tijd

De meest voor de hand liggende manier om meer te bewegen is om sporten in te plannen in je dagelijkse routine. Ga op de fiets naar je werk, neem de trap in plaats van de lift of stap een halte eerder uit als je met het openbaar vervoer gaat.
Heb je echter gehoord van H.I.I.T (High Intensity Interval Training)? Dit is een korte super intensieve cardio workout waarbij je niet alleen aan je spiermassa en uithoudingsvermogen werkt, maar tevens een grote hoeveelheid calorieën verbrandt. Gedurende 20 en 30 minuten wissel je intensieve cardio momenten van enkele tientallen seconden af met iets langere momenten van rust. Dit wordt vervolgens meerder malen herhaald (denk dus niet ondertussen even lekker bij te kletsen met je vriendin). Na afloop ben je helemaal kapot en zweer je dit nooit meer te doen. Echter, vele mensen zullen het beamen: het werkt verslavend en is super effectief!

3Cardio, cardio en nog meer cardio

Fabel: Om in shape te raken moet je cardio doen, hoe meer hoe beter.

Dit is deels waar. Hardlopen, fietsen of een workout op een eliptical machine helpen gegarandeerd met het in shape raken. Vul dit echter aan met trainen met gewichten. Hiermee bouw je meer spieren op dan met cardio alleen. Spieren verhogen je metabolisme en daardoor verbrandt je dus meer calorieën, ook als je niet sport.

Een soort van slapend slank worden dus….. nou ja, een beetje.

opslaanSUEGRAPHY Photographer
foto: SUEGRAPHY Photographer

4. Krachttraining

Fabel: van trainen met gewichten verlies je al je vrouwelijke vormen.

No worries, van trainen met gewichten verander je niet in een vrouwelijke hulk. Vrouwen hebben nu eenmaal minder testosteron in hun lijf dan mannen (hebben wij trouwens niet al genoeg hormonen in ons lijf die het leven moeilijk maken?). Dit testosteron zorgt er onder andere voor dat spieren in volume toenemen. Nu wij minder van dit hormoon in ons lichaam hebben, zullen onze spieren niet in gelijke mate groeien als bij mannen.

Een beetje spieren zullen je lichaam een gestroomlijndere look geven. En zeg nou zelf, een trouwjurk staat véél beter met strakke “JLo kont” en daarnaast zwaai je toch nét een stuk enthousiaster op je bruiloft als jij je zelfverzekerd voelt over je armen!

5. Plaatselijk vet verbranden

Fabel: met bepaalde oefeningen kan je op specifieke plaatsen vet verbranden

Je kan je helemaal tureluurs trainen aan bilspier oefeningen, helaas zal dit niet resulteren in slechts vetverbranding in je bilpartij. Waar je lichaam besluit vet te laten verdwijnen is genetisch bepaald helaas.

opslaanJesse van Kalmthout Fotografie
foto: Jesse van Kalmthout Fotografie

6. Vet naar spieren

Fabel: Vet kan je omzetten in spieren

Dit is hetzelfde als koper in goud te veranderen; te mooi om waar te zijn dus.… Vet en spieren zijn namelijk  twee totaal verschillende substanties. Wat wel waar is, is dat als je het vetpercentage in je lichaam verlaagt, je spieren beter zichtbaar worden.  Zeker als je deze daarnaast traint.

7. Six pack

Fabel: Buikspieroefeningen geven je een zichtbaar six pack

Je buik is één van de lichaamsdelen waar een laagje vet zich heel erg thuis voelt.  Dit is natuurlijk helemaal prima, want dit is eigen aan vrouwen, maar minder fijn als je doel is om zichtbare buikspieren te hebben. Oneindig veel sit-ups zal dus zeker resulteren in een six pack, maar wel eentje die lekker knus verborgen zit onder dit laagje vet.

opslaanFotobelle
foto: Fotobelle

8. Lege maag

Fabel: Trainen met een lege maag verbrandt meer calorieën.

Sommige mensen zweren bij sporten op een lege maag omdat dit de vetverbranding een extra boost zou geven. Recent onderzoek heeft daar en tegen uitgewezen dat een kleine hoeveelheid eten in je maag voordat je gaat sporten veel beter is voor je metabolisme. Daarnaast kan sporten zonder eten in je maag leiden tot een daling in de bloedsuikerspiegel met duizeligheid  tot gevolg  Eet dus iets lichts van te voren  (een banaan, wat magere yoghurt met muesli of een handje amandelen of abrikozen bijvoorbeeld)

opslaanMooibelicht Bruidsfotografie
foto: Mooibelicht Bruidsfotografie

Met de meest voorkomende fitness misverstanden uit de wereld geholpen, staat niets je meer in de weg om goed voorbereid en gericht te gaan sporten.

opslaanTrouw Trendy
foto: Trouw Trendy

En, het leven moet wel een beetje leuk blijven. Dus af en toe lekker zondigen is best ok,  ga je daarna weer met extra enthousiasme aan de slag!

Bekijk ook de beste trouwjurken trends van 2016! 

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Trouw Trendy Trouwfotografen
Mooibelicht Fotografie Trouwfotografen
FotoBelle Trouwfotografen
SUEGRAPHY Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!