Trouwjurken 2016: ontdek de beste trends!

Ga je aankomend jaar trouwen en weet je nog steeds niet welk soort bruidsjurk je wilt? Ontdek dan de laatste trends in deze bruidsjurken show...

  • Trouwjurk stijlen
  • Strapless hals
  • Sluier
  • Bruid

Zankyou laat de trends voor dit bruidsjaar zien. Buitgewoon vrouwelijke jurken, de terugkeer van de korte trouwjurk die een aantal jaren geleden had afgedaan en de klassiekers die vanzelfsprekend niet mogen ontbreken. Wil je het nieuwste van het nieuwste niet missen? Lees dan snel over dé trends en neem ze mee ter inspiratie voor jouw grote dag!

Adverteren

In de nieuwste trends in de collecties blijft de illusie rond de hals een hot-item. Een strapless jurk met stukje doorschijnend stof op de schouders. Gemaakt van een stukje tule met borduursels of kanten figuren, lijkt het bijna alsof de decoratie op je huid zit. Het is een halslijn die erg charmant is en iedere bruid geweldig staat.

opslaanPronovias 2016.
Ionela. Credits: Pronovias 2016

Een jurk met het tattoo-effect, zoals bij dit ontwerp van Pronovias 2016, gemaakt van mikado zijde waaraan mooi kant gestikt is aan de enveloppehals dat eindigt in een driekwartmouw. Of dit model, ook van de Catalaanse firma, een jurk met een hals van fijn doorzichtig kant met knoopjes afgewerkt tot aan de nek.

opslaanPronovias 2016.
Isabella. Credits: Pronovias 2016
opslaanCarolina Herrera 2016.
Josette, Jessica. Credits: Carolina Herrera

De Venezolaanse ontwerpster Carolina Herrera schaart zich met haar jurken ook bij deze geweldige collecties. De ontwerpen die we konden zien in de New York Bridal Fashion Week waren slechts een voorproefje van alles wat nog komen gaat. Net zoals Óscar de la Renta en zijn collectie, die voortborduurt op de lijn die hem altijd al heeft gekarakteriseerd.

opslaanÓscar de la Renta 2016.
Credits: Óscar de la Renta 2016
opslaanPronovias 2016.
Pranette. Credits: Pronovias 2016

Andere trends die kenmerkend zijn voor dit seizoen: de sluik vallende trouwjurken. Het zijde maakt zich het model eigen met een rechte sneden tot aan de voeten en sensuele zeemeerminnen-profielen.

opslaanVera Wang 2016.
Credits: Vera Wang 2016

Net als dit model van Vera Wang 2016 met zijsplitten en een hals met spaghettibandjes. Verleidelijk en gedurfd! En wat zeg je van de indrukwekkende looks van Pronovias, met een open hals en korte mouw, of een lange mouw en combinatie met een open rug? Soberheid en maximale elegantie die eindigt in een kleine rok die net die glamour-touch geeft.

opslaanPronovias 2016.
Irune, Ivania. Credits: Pronovias 2016
opslaanÓscar de la Renta 2016.
Credits: Óscar de la Renta 2016
opslaanPronovias 2016.
Pricila, Prina. Credits: Pronovias 2016

Er moet bij gezegd worden dat deze selectie, zoals het type jurken met fijn kant in combinatie met mikado-zijde zoals in de ontwerpen van Óscar de la Renta perfect zijn voor een kokkette en zelfverzekerde vrouw. De modellen van Pronovias zijn uitermate geschikt voor een charmante bruid.

We zien dat de strapless hals booming blijft in veel collecties. Van de klassieke prinsessenjurk met een lange rok tot aan de rechte strapless met een zeemeerminnenrok. Er zijn trends die de ‘normale trend-agenda’ volgen en favoriet zijn bij het merendeel van de bruiden. Die hebben we gezien in de show van Carolina Herrera en in de modellen van de Cápsula Collectie die de Spaanse firma YolanCris ontwerpen heeft voor haar tiende verjaardag.

opslaanCarolina Herrera 2016.
Jaime, Josefina. Credits: Carolina Herrera 2016
opslaanCarolina Herrera 2016.
Jane. Credits: Carolina Herrera 2016
opslaanYolanCris 2016.
Credits: YolanCris 2016

Een opvallend kenmerk dat de laatstgenoemd collecties gemeen hebben, is de grote volumnieuse rokken met strakke lijfjes die de taille markeren. Een authentieke prinsessenlook om er stralend uit te zien op jouw trouwdag.

En wat te denken van tule, waarvan veel bedrijven gebruik maken voor verschillende presentaties. Maxi-rokken met grote plooien zoals modellen uit de collectie van Óscar de la Renta of de gewaagde ontwerpen van Vera Wang gecombineerd met zwart.

opslaanVera Wang 2016.
Credits: Vera Wang 2016
opslaanÓscar de la Renta y Carolina Herrera 2016.
Credits: Óscar de la Renta y Carolina Herrera 2016
opslaanÓscar de la Renta y Vera Wang 2016.
Credits: Óscar de la Renta y Vera Wang 2016
opslaanVera Wang 2016.
Credits: Vera Wang 2016

Zoals jullie kunnen zien, er is dit jaar een oneindig aantal alternatieven dat ons niet onverschillig laat en dat het begin van een nieuw seizoen vol nieuwe en hoge verwachtingen symboliseert.

De klassieke bruid komt terug, de bruid die zich hult in een mooie prinssessenjurk met lange rok en een prachtige sluier. Dat wil je niet missen toch? Wij hopen in ieder geval van niet, want wanneer je in 2016 trouwt, wil je een van de eerste bruiden zijn die straalt in een van deze fantastische ontwerpen.

Wil je ook alle trends van 2017 weten? Bekijk dan nu de beste trends voor bruidsjurken van 2017 en wees een echte fashionista op jouw bruiloft! Ook Carolina Herrera heeft weer een prachtige 2017 collectie, mis het niet!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Pronovias Bruidsmode Boetiek
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!