Hoe vind je de trouwjurk die bij jouw figuur past?

Met deze tips vind je de perfecte bruidsjurk voor jouw lichaamstype!

  • Trouwjurk stijlen
  • Adviseren
  • Bruid
  • Romantisch

Bij het organiseren van je bruiloft komen veel dingen kijken; de locatie, muziek, gastenlijst etc. Liefde mag dan blind zijn, het kiezen van de perfecte jurk is en blijft toch één van de belangrijkste beslissingen in dit lijstje.

Adverteren

Wellicht, als je het geluk hebt te beschikken over een erg goed gevulde portemonnee én gezegend bent met modelmaten, is dit een kwestie van even snel een winkel inlopen, rondkijken, passen en betalen. Maar laten we eerlijk zijn, hoeveel van ons hebben laatst nog een Victoria´s  Secret show gelopen?

Financieel advies is helaas niet onze specialiteit bij Zankyou, wel kunnen we je een heel eind op weg helpen door enkele tips te geven om een jurk te vinden die bij jouw lichaamstype en –bouw past.

opslaanMooibelicht Fotografie
foto: Mooibelicht Fotografie

Wat is je stijl?

Kijk om te beginnen naar wat voor stijl je denkt dat bij jouw persoonlijkheid past. Ben je romantisch, meer klassiek, verfijnd of juist uitbundig. Vraag advies aan familie en vrienden, maar ga niet voorbij aan je eigen intuïtie. Niets is vervelender dan om op je huwelijksdag rond te lopen in een jurk waar je je ongemakkelijk in voelt. De jurk moet als het ware je karakter benadrukken of een verlenging daarvan zijn!

Vind je het moeilijk om aan te geven hoe je jouw stijl zou definiëren, begin dan met het aanpassen van de jurken die als eerste je aandacht trekken. Neem de tijd en vraag advies aan het personeel in de bruidswinkel. Kijk hoe de jurk je staat en, even zo belangrijk, bedenk hoe je er in voelt. Nu je toch aan het passen bent, schroom dan niet om “eens raar te doen” en pas ook een aantal jurken aan met kleuren, weefsels of een snit waar je in eerste instantie niet aan denkt. Is het niks, dan kan je weer een aantal opties uitsluiten. Echter, het zal je verbazen hoeveel bruiden uiteindelijk met de perfecte jurk de winkel uitlopen die niets met hun eerste ingeving te maken heeft.

Ben je lang of juist wat kleiner

Ben je “petite” dan is een jurk met lichte kleuren  ideaal voor jou. Een volumineuze rok is prachtig, maar heeft helaas een optisch verkleinende werking. Vermijd daarom tevens horizontale effecten of een excessieve volle en brede sluier.

opslaanDario Endara Photography
foto: Dario Endara Photography

Omgekeerd, als je een lange dame bent en je wilt de aandacht hiervan afleiden, kies dan bijvoorbeeld voor een jurk met een verlaagde taille. Zo doorbreek je de verlengende lange lijn in je jurk.

opslaanArma Fotografie
foto: Arma Fotografie

Heb je veel of juist wat minder borst

Wil je de aandacht van je borsten afleiden, experimenteer dan met de halslijn. Vermijdt jurken met een hoog gesloten hals en kies bijvoorbeeld voor een jurk met een V-hals of een haltertop. Een jurk met een ronde lage hals is ook een goede optie, mits deze het decolleté niet te veel te benadrukt. Tot slot zou je kunnen experimenteren met een jurk met een licht bloezend lijfje.

Bekijk ook: Bruidsjurken met een V-hals uit de 2017 collecties!

Wil je je borsten optisch groter doen lijken kies dan voor een hartvormig decolleté of kies een strak aangesloten bovenstukje zonder een al te diepe uitsnijding. Blijf echter weg van een vierkant decolleté. En wat denk je van een jurk met een gedrapeerd lijfje?

opslaanTrouw Trendy
foto: Trouw Trendy

Tip: Origineel en een gegarandeerde showsteler voor elke bruid is een jurk met een “rug decolleté”; sexy maar toch elegant!

opslaanFotoBelle
foto: FotoBelle

Heb je een voller figuur of ben je juist erg slank

Ben jij één van de prachtige “curvy” bruiden, probeer eens een jurk met een Princess Cut (een aansluitend lijfje met een gestileerde grote volumineuze rok). Deze snoert je taille ietwat in en verhult brede heupen. Wil je je buik verhullen dan is een jurk met een gedrapeerd of geplooid bovenstuk iets voor jou. Je zou zelfs een stapje verder kunnen gaan en voor een bloezend lijfje kunnen kiezen.

opslaanAnnelien Nijland Fotografie
foto: Annelien Nijland Fotografie

Ben je erg slank en wil je iets meer volume aan je verschijning geven, dan zou een jurk met een zogenaamde “Empire Style” je goed staan. Je zou het volume ook kunnen zoeken in de rok of in de mouwen. Echter, hoe mooi ze ook kunnen zijn, een jurk in de zeemeermin stijl is helaas minder geschikt voor jou.

Bekijk ook: De mooiste bruidsjurken met een Empire taille uit 2017!

Brede heupen

Ben je bedeeld met brede heupen, prijs je dan gelukkig aangezien je met dit lichaamstype met bijna alle stijlen wegkomt!
Wil je je heupen toch verhullen, kies een jurk met een rok die wijd uitloopt vanaf de heupen. Deze kan kort of lang zijn, maar vermijdt een rok met vele plooien. Een andere goede optie is te kiezen voor een A-lijn rok.

opslaanArma Fotografie
foto: Arma Fotografie

Ben je zwanger

Zwanger zijn is fantastisch, maar helaas wordt je wel enigszins beperkt in de keuze van je ideale jurk. Elke vrouw is anders, maar in de regel zal je buikje voor de buitenwereld zichtbaar zijn vanaf de 16e week. Jurken met een geprononceerde taille zullen je tegen die tijd waarschijnlijk niet als gegoten zitten. Ben je op je trouwdag in een verder gevorderd stadium van je zwangerschap, dan zijn er naast speciale jurken voor de zwangere bruid ook “standaard” jurken die erg geschikt zijn. Hier zou je kunnen denken aan een “Empire Style”  jurk, een jurk met toga style of een zwierige jurk met schouderbandjes. Deze verhullen je buik wellicht niet helemaal, maar is wel super comfortabel en geeft daarnaast een romantisch effect. Wat je ook kiest, bedenk wel dat de hoeveelheid stof die in een trouwjurk verwerkt is ervoor kan zorgen dat deze redelijk wat kan wegen. Bekijk ook hier een verzameling van de mooiste bruidsjurken voor zwangere vrouwen van 2017!

opslaanKempff Fotografie
foto: Kempff Fotografie

Tot slot een tip voor alle bruiden: driekwart of lange mouwen hebben een gestroomlijnd en verlengend effect op je armen. Altijd mooi meegenomen!

Het blijft een lastige keuze, maar met de hulp van deze tips en de hulp van een goede bruidspecialist kom je een heel eind. Succes!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Kempff Fotografie Trouwfotografen
Trouw Trendy Trouwfotografen
Annelien Nijland Fotografie Trouwfotografen
Arma Fotografie Trouwfotografen
Mooibelicht Fotografie Trouwfotografen
Dario Endara Photography Trouwfotografen
FotoBelle Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!