Met deze 8 tips sta jij prachtig op de trouwfoto's!

Niet fotogeniek? Geen stress! Met deze tips van een professionele trouwfotograaf sta jij ongetwijfeld goed op de foto tijdens jouw bruiloft! Foto´s om voor altijd van te kunnen blijven genieten.

Met deze 8 tips sta jij prachtig op de trouwfoto's!
  • Foto en video
  • Aanbeveling

Ben jij diegene die net zijn/haar ogen dicht heeft op het moment dat de foto gemaakt wordt en maak je je daarom zorgen om de trouwfoto’s? No worries, we got you! Wij van Zankyou snappen dat er wat druk ligt op het maken van de trouwfoto’s en dat dit in sommige gevallen best spannend kan zijn. Daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet, waarmee ook jij prachtig op de foto’s zal staan. Hiervoor hoef je niet fotogeniek te zijn, maar word je het vanzelf! Geen boer met kiespijn of knipoog zonder dat het de bedoeling was, jouw trouwfoto’s worden geweldig!

Kijk niet recht in de camera 

Adverteren

Tip twee is om niet recht in de camera te kijken. Jullie hoeven niet eens perse te poseren om mooie trouwfoto’s te hebben. Sterker nog, de spontane trouwfoto’s zijn meestal mooier, omdat deze natuurlijk overkomen. Om ervoor te zorgen dat alle foto’s zo natuurlijk mogelijk overkomen kunnen jullie het beste niet recht in de camera kijken. Probeer net boven of langs de cameralens te kijken voor de mooiste foto’s! 

Draai je lichaam zijwaarts

Je lijf zal vaak beter uitkomen wanneer je deze zijwaarts draait dan wanneer je recht van tevoren gefotografeerd wordt. Dit heeft ermee te maken dat je slanker oogt wanneer je van de zijkant gefotografeerd wordt. In gedachte houdend dat de camera vijf kilo toevoegt lijkt het ons geen overbodig idee om jezelf een beetje te draaien bij het maken van de foto’s.

Lach hardop

Een oprechte foto krijg je pas met een oprechte lach. Lach daarom voor de grap eens hardop! Aan het begin voelt het wellicht een beetje onwennig, maar je zult zien dat het prachtige beelden oplevert die er alles behalve gemaakt uit zien. En het kan natuurlijk nooit kwaad om wat meer te lachen…

Smize!

Menig mens die dit leest zal niet weten wat smizen betekent, dus dit woord vraagt om een uitleg. Smizen is het ‘lachen met je ogen’. Dit kan best lastig zijn en vergt daarom wel wat oefening, maar als het je dan lukt heb je ook wat!

Sta rechtop

Vooral voor onze lange bruidjes en bruidegommen kan het soms lastig zijn om rechtop te blijven staan. Dit is wel heel belangrijk als het gaat om de foto’s! Als jij gebogen op de foto staat ziet dat er vaak een beetje vermoeid en gesloten uit en dit is natuurlijk niet wat je uit wilt stralen. Ga voor een meer open houding iets met de schouders naar achter staan. Pas wel op dat het niet te geforceerd overkomt, want dit werkt averechts.

Vertrouw op je fotograaf 

Als het goed is hebben jullie bij het kiezen van de fotograaf gevoelt dat jullie een klik hadden samen. Dit is heel belangrijk voor het resultaat van jullie bruidsfoto’s. Als jullie je op jullie gemak voelen achter de camera zullen hier gegarandeerd de mooiste foto’s uitkomen. Het helpt ook om van tevoren kennis te maken met de fotograaf en eventuele wensen die jullie hebben door te spreken. Zo weet de fotograaf precies wat jullie willen en kan hij of zij hier rekening mee houden op jullie trouwdag. Vertrouw op de dag zelf op jullie trouwfotograaf en geef hem of haar de artistieke vrijheid. Dan zullen jullie zeker verrast zijn door het verbluffende resultaat!

Oefen alvast 

Geloof ons, het is echt niet gek om alvast te oefenen met de trouwfoto’s. Ga eens voor de spiegel staan en oefen jullie mooiste lach of trek je jurk eens aan en kijk hoe prachtig je je wel niet voelt. Jullie kunnen ook besluiten om alvast samen te oefenen met poseren tijdens een loveshoot. Hierdoor hebben jullie niet alleen nóg meer mooie foto’s samen, maar kunnen jullie ook alvast wennen aan het idee van een camera waardoor jullie je waarschijnlijk meer op je gemak zullen voelen op de dag van de bruiloft.

Geniet! 

Uiteindelijk draait de hele dag om jullie en is het belangrijk dat jullie genieten van de dag en van elkaar. Als jullie dit doen kan het bijna niet anders dan dat dit ook over zal komen op de foto’s. Probeer te relaxen en laat alle stress los. Houdt jullie emoties zeker niet in, want deze leveren juist prachtig beeld op! Probeer de camera te vergeten en laat het allemaal over jullie heen komen. Een gouden tip voor de mannen: wees galant. Houdt de deur open en help jullie prachtige wife to be bij het uitstappen van de auto, loop hand in hand etc. Ook dit zorgt voor prachtige beelden!

Met deze tips krijgen jullie de mooiste trouwfoto’s van allemaal! Neem ze in je op en bereid je voor op de mooiste dag van jullie leven. Maak je vooral niet te druk om de foto’s en maak plezier op jullie dag en dan zal alles uiteindelijk op zijn plek vallen. Als jullie nog opzoek zijn naar een trouwfotograaf dan raden wij Patrick de Graaf aan. Hij is als international award winner de juiste keuze voor de bruiloft.

Ook kan je ervoor zorgen dat op jouw speciale dag de belangrijkste momenten worden vastgelegd met de handige trouwfoto checklist voor onmisbare trouwfoto’s.

Enneh, remember… the camera loves you! 

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Corali Photography Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!