Hoe kies je de perfecte bruidstaart?

Het kiezen van de bruidstaart is voor veel stellen het leukste en ook zeker het lekkerste onderdeel van het organiseren van de bruiloft. Leuk, maar ook nog best een opgave, want wat voor ontwerp kiezen jullie, hoe veel lagen moet de bruidstaart hebben en voor welke kleuren gaan jullie? Een hoop dingen om over na te denken dus. Maar geen zorgen, met de volgende tips helpen we jullie met de zoektocht naar die perfecte bruidstaart.

Foto: Bruidbeeld
Foto: Bruidbeeld

 Denk na over het ontwerp

Hebben jullie een bepaald thema gekozen voor jullie bruiloft? Zorg er dan voor dat de bruidstaart hierop aansluit. Hebben jullie bijvoorbeeld een kleurenthema gekozen, dan is het leuk als deze kleuren in de bruidstaart worden verwerkt. Ook moeten jullie over de vorm van de taart nadenken, wordt de taart rond, vierkant of kiezen jullie voor een minder standaard vorm?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Verder zijn er nog verschillende stijlen taarten, zo is de ‘naked cake’ erg populair de laatste tijd, dit is een taart zonder fondant om de taart heen (zie foto hieronder). Naast de ‘naked taart’ zijn er nog ontiegelijk veel andere stijlen taarten, dus ga vooral op onderzoek uit welke stijl jullie het meest aanspreekt.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Budget

Net als het budget voor de hele bruiloft, moeten jullie nadenken over het budget voor de bruidstaart. Hoe groter de taart en hoe ingewikkelder het ontwerp, hoe duurder de taart wordt. Daarom is het belangrijk om een duidelijk budget voor de bruidstaart af te spreken met de ontwerper die de bruidstaart voor jullie gaat maken. Op die manier kan de ontwerper van de taart jullie een goed beeld geven wat er mogelijk is met jullie budget. Over het algemeen betaal je bij een bruidstaart een prijs per persoon. Dit ligt gemiddeld rond de €7,-. Wanneer je dit bedrag met het aantal gasten van jullie bruiloft vermenigvuldigd krijg je een inschatting van wat de taart ongeveer gaat kosten.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Grootte van de taart

Het is natuurlijk prachtig, een bruidstaart met veel verschillende lagen, maar denk er goed over na of dit ook echt nodig is voor jullie bruidstaart. Het aantal personen aan wie je je taart gaat serveren is belangrijker dan het aantal lagen dat jullie denken dat jullie taart moet hebben. Wanneer jullie aantal gasten aan de lage kant is, kunnen jullie ervoor kiezen om dummy lagen te gebruiken als opvulling. Denk er wel aan dat deze dummy lagen ook moeten worden gemaakt, dus niet gratis zijn. Denk er dus goed over na of jullie echt die 5 lagen willen en nodig zijn, of dat jullie taart ook prachtig is met wat minder lagen.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

The fun part

Naast dat de taart er mooi uit moet zien, moet de taart vooral lekker smaken. Want niemand zit te wachten op een taart met een droge vulling. Het kiezen van vullingen en smaken is vaak erg lastig, daarom is het een goed idee om een proefsessie te doen. Zodra jullie een idee hebben waar jullie de taart willen laten maken, kunnen jullie hier een proefsessie inplannen om te kijken wat de mogelijkheden zijn qua smaken en vullingen. Het proeven is een erg belangrijk onderdeel van het kiezen van een smaak. Het kan namelijk zo zijn dat de smaak die jullie in gedachten hebben, toch niet helemaal de smaak is zoals jullie hadden gehoopt. Door verschillende smaken te proeven, kiezen jullie misschien wel voor een hele andere smaak dan jullie allereerst hadden gedacht.

Foto: Kempff
Foto: Kempff

Bij het kiezen van de smaken kun je ook eens verder kijken dan de standaard smaken, denk bijvoorbeeld aan een redvelvet cake of een carrotcake. Er zijn ontelbaar veel smaken, dus laat het proeven maar beginnen.

Komen jullie er toch niet uit welke smaak jullie nu het lekkerst vinden? Dan kunnen jullie ook nog overwegen om de verschillende lagen van de taart in verschillende smaken te serveren. Zo is er voor ieder wat wils en kunnen de gasten zelf kiezen welke smaak ze het liefst willen. Ook is het een optie om verschillende kleinere taarten te serveren of om niet voor een taart maar voor bijvoorbeeld cupcakes te kiezen.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Wat verder nog van groot belang is, is wanneer jullie de taart willen serveren. Dit kan bijvoorbeeld direct na de ceremonie of na het diner. Wanneer jullie er voor kiezen de taart als toetje na het diner te serveren, is het handig om voor een taart te kiezen die niet te machtig is.

Het bestellen van jullie droomtaart

Wanneer jullie de perfecte bruidstaart hebben samengesteld is het tijd om te bestellen. Dit kan wel 3 tot 6 maanden duren, dus houd er rekening mee dat jullie de taart op tijd bestellen.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er oneindig veel mogelijkheden als het om het kiezen van een bruidstaart gaat. Onze tip is daarom, om eerst inspiratie op te doen op internet om te kijken wat voor ontwerp jullie aanspreekt en om eens goed na te denken over welke smaak of smaken jullie aanspreken.

Neem contact op met de service providers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Foto: Funk it Up! Event Styling
Hoe kies je de kleuren voor jullie bruiloft?
Niets is belangrijker dan een gebalanceerde kleurencombinatie of één bepaalde themakleur. Wij namen een sprong in het diepe en vroegen een aantal leveranciers hoe je het beste de kleuren voor jouw bruiloft kiest!
Foto: Debby Elemans Fotografie
Zelf je bruidstaart maken (pas op: verslavend leuk!)
Heb jij er al eens aan gedacht om zelf je bruidstaart te maken maar weet je niet waar je moet beginnen? Met deze tips lukt het zeker! Dat word smullen!
De lekkerste bruidstaart bakkerijen van Noord-Holland voor 2017!
De lekkerste bruidstaart bakkerijen van Noord-Holland voor 2017!
Bekijk nu Zankyou's selectie van de beste bruidstaarten bakkerijen van Noord-Holland!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie