Wat kost een bruidstaart?

Zonder taart geen feest! Dat vinden de meeste bruidsparen ook en dus wordt er op bijna alle bruiloften een taart aangesneden. Maar wat zijn de kosten voor een bruidstaart?

Wat kost een bruidstaart?
Foto: Sugar Sugar Bakery
  • Andere services
  • Adviseren

Zonder taart geen feest! Dat vinden de meeste bruidsparen ook en dus wordt er op bijna alle bruiloften een bruidstaart aangesneden. Maar wat kost zo’n taart nu eigenlijk en waar moet je rekening mee houden?

Adverteren

Een gemiddelde prijs op een bruidstaart plakken is eigenlijk geen doen. De prijs wordt namelijk berekend aan de hand van tal van factoren en die verschillen per bruidstaart. Grofweg kun je zeggen dat de meeste bruidstaarten tussen de €100,- en €500,- kosten, afhankelijk van jouw wensen. Het is in ieder geval verstandig om rekening te houden met onderstaande vijf punten:

opslaanCredits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Aantal gasten

Des te meer gasten, des te meer porties je nodig hebt. Vaak wordt de prijs van de bruidstaart berekend aan de hand van een prijs per stuk oftewel een prijs per gast. Hoe groter de taart, hoe hoger de prijs. De meeste bakkers hebben een minimumprijs voor het maken van een bruidstaart. Dus zelfs als je maar een hele intieme bruiloft hebt, kan het zijn dat je qua kosten meer kwijt bent dan de prijs per persoon.

opslaanFoto: Sugar Sugar Bakery
Foto: Sugar Sugar Bakery

Ontwerp

Veel bakkers hebben standaardontwerpen voor bruidstaarten. Maar wil je echt een taart die voor jou ontworpen wordt, dan kost dat de bakker net wat meer tijd en moeite en daar betaal je uiteraard voor. Dit is het eerste waar Sugar Sugar Bakery aan denkt, zo vertelt zij aan Zankyou: “Hoe gedetailleerder het ontwerp, des te duurder de bruidstaart. Bruidstaarten in fondant zijn over het algemeen iets duurder dan taarten afgewerkt in crème of ganache. Detailwerk in suikerbloemen maken een bruidstaart ook duurder, omdat in de prijs uiteraard de tijd van de cakedesigner wordt berekend.”

Daarnaast kun je ervan uitgaan dat stapeltaarten duurder zijn dan losse taarten. Sommige bakkers brengen voor decoratie extra kosten in rekening. Vraag dit na voordat je een taart besteld. Wil je een taarttopper? Reken dan op een € 25,- tot € 30,- extra.

opslaanCredits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Vulling

Ga je voor een taart met vulling dan kan het soort vulling nog zorgen voor een verschil in prijs. Normaal gesproken zijn fruitvullingen ietsje duurder. Wij raden altijd aan om te kiezen voor seizoensfruit. Dit is vaak op dat moment het best van smaak en omdat het goed verkrijgbaar is, is het ook net wat goedkoper.

Bekijk ook: Hoe kies ik een bruidstaart die bij mij past?

opslaanFoto: Sugar Sugar Bakery
Foto: Sugar Sugar Bakery

Bezorgkosten

Bakkers brengen bezorgkosten in rekening. Vaak is dit al bij de totaalprijs inbegrepen, maar vraag het na zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Niets is zo vervelend dan wanneer je denkt dat je alles betaald hebt er nog een rekening op de deurmat valt.

Proefsessie

Ook een veel vergeten punt: je betaalt voor de proefsessie. Schrik niet, dit is vaak geen hoog bedrag, maar meer een voorzorgsmaatregel. Zeg nou zelf? Als je overal gratis taart zou mogen proeven, zou iedereen elke week wel aanschuiven toch? Kies je inderdaad voor de taartenbakker waarbij je een proefsessie hebt gedaan, dan wordt het bedrag vaak in mindering gebracht op de uiteindelijke rekening. Verder geeft Sugar Sugar Bakery als tip tijdens de proefsessie: “Probeer van tevoren een budget vast te stellen. Dit maakt het makkelijker om keuzes in het ontwerp te maken. Vaak ontstaan er verrassende ideeën over de taart en heeft de ontwerper goede adviezen om de taart van jullie dromen te maken!”

opslaanCredits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Een minder budget voor je bruidstaart

Sugar Sugar Bakery vertelt: “Ben je een budget bewuste bruid? Dan komt de optie steeds vaker voor om een kleinere bruidstaart te kiezen dan voor het aantal gasten nodig is. Deze taart wordt van vaak aangevuld met leuke sheet cakes. Deze zijn in dezelfde smaak als de bruidstaart, maar worden in de keuken van de locatie aangesneden.”

opslaanCredits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Nu je weet waar je rekening mee moet houden, kun je op zoek gaan naar je ideale taart! Heb je nog inspiratie nodig? Lees dan ook:

De leukste en meest unieke bruidstaarten vind je hier!

Zelf je bruidstaart maken (pas op: verslavend leuk!)

Bruidstaart bestellen: waar moet je allemaal aan denken?

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Sugar Sugar Bakery Taart en Zoetigheid
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!