Ga jij voor een bruidstaart of een sweet table?

Een traditionele taart die je samen aansnijdt? Of toch liever een sweet table waarbij tal van smaken tot hun recht komen? Wat dacht je allebei?

Ga jij voor een bruidstaart of een sweet table?
  • Bruidstaart
  • Adviseren

Een typisch moment op iedere bruiloft: het aansnijden van de bruidstaart. Toch? Lange tijd was dat zeker de regel, maar de afgelopen jaren heeft de sweet table een opmars gemaakt. Deze compositie van allerlei lekkere zoete gebakjes in diverse smaken, heeft de bruidstaart op sommige trouwerijen laten verdwijnen. Maar wat doe jij?  Weet jij al of je voor een bruidstaart of voor een sweet table kiest?

Adverteren

Samen met Bakverhalen hebben wij een aantal onmisbare tips op een rijtje gezet om de keuze te maken: een bruidstaart of sweet table? 

opslaanFoto: Bakverhalen
Foto: Bakverhalen

¨Het¨ taartmoment

Over het algemeen vind het ¨taartmoment¨ vaak plaats na de ceremonie, maar als jullie kiezen voor een sweet table dan functioneert dit vaak als dessert na het diner. ¨Bedenkt je wat het beste bij jullie als koppel en bij jullie bruiloft past!¨, aldus Bakverhalen. Als jij je trouwdag op een traditionele manier wil invullen, is het ontbreken van de bruidstaart haast ondenkbaar. Het samen aansnijden en elkaar een eerst hapje laten proeven, levert natuurlijk ook super zoete en grappige foto’s op. Daarbij is een mooie taart natuurlijk een absolute blikvanger waar het water je spontaan van in de mond loopt. Ga je voor een taart die gestapeld wordt? Dan kun je voor de verschillende lagen, verschillende smaken kiezen. Dus saai hoeft het zeker niet te zijn!

Jullie kunnen natuurlijk ook kiezen voor een combinatie: het serveren van een bruidstaart én sweet table na het diner als dessert. Bakverhalen tipt: ¨Je kunt er ook voor kiezen om een bruidstaart aan jullie dag gasten te serveren op het traditionele moment na de ceremonie, en om voor jullie avond gasten een sweet table te regelen! Of je kiest voor een bruidstaart óp jullie sweet table, zodat je alsnog het traditionele moment kunt laten vastleggen!¨

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Grotere variatie

Feit blijft wel dat het met sweet table makkelijker variëren is. Angelique van Bakverhalen tipt: ¨Ook is het perfect voor wanneer je gasten hebt die een voedesel allergie of intolerantie hebben.¨ Een hele bruidstaart op ze aanpassen, is misschien wat lastig. Bij een sweet table is het juist super gemakkelijk om een paar kleine gebakjes speciaal voor deze gasten te maken. Waar je met een groot stuk bruidstaart vaak wil zitten omdat het net wat comfortabeler eet, kun je met een kleine hapje van de sweet table lekker blijven staan. Daarbij kun je van een sweet table gemakkelijker de hele avond door je favoriete zoetigheid blijven pakken.

Meer weten over de gemiddelde kosten van een bruidstaart? Zoveel kost dat!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Beste van jullie twee

Smaken verschillen, misschien ook wel die van jou en je geliefde. Kies je voor één taart dan kan het misschien wel lastig zijn om tot een smaak te komen. Bij een sweet table kun je het beste van twee werelden samen laten komen. Iets dat heel typisch is voor jouw familie, maar ook iets dat altijd op tafel staat bij de familie van hem. Hebben jullie een verschillende culturele achtergrond? Dan kun je er een groot smakenpallet van maken, waarbij beide culturen samenkomen. Kun je nu echt niet kiezen tussen een taart of een sweet table? Dan kun je nog altijd voor een klein taartje gaan en een selectie van cup cakes en andere zoetigheid.

Meer tips over het kiezen van de perfecte bruidstaart? Lees daar hier meer over!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Decoratie

Waar je ook voor kiest, zorg dat het iets persoonlijks wordt en dat het er bovenal lekker en aantrekkelijk uitziet. Bij Bakverhalen in Rotterdam weten ze daar wel raad mee. Hier maken ze taarten en sweet tables die helemaal aangepast zijn op jullie verhaal. Super persoonlijk en altijd uniek dus! Ze verhuren zelfs accessoires om jullie cake- of sweet table compleet te maken! Zo verzeker je jezelf ervan dat het niet alleen smakelijk is, maar ook nog een fotogeniek!

Bakverhalen creëert een unieke taart die perfect bij jullie als koppel past. Neem snel contact met hen op om de mogelijkheden te bespreken.

opslaanFoto: BakverhalenNeem contact op met Bakverhalen
Foto: Bakverhalen

Gaan jullie voor zoet moment op jullie bruiloft? Laat ons weten of jullie voor een traditionele taart of een hippe sweet table gaan! Meer leuke inspiratie opdoen of meer van Zankyou? Bekijk dan Facebook, Instagram en Pinterest

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Bakverhalen Taart en Zoetigheid
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!