Een bruiloft in de herfst: tops en flops

Het herfstseizoen in bruiloftenland begint. Het is een tijd die zeker weten speciaal is en de herfst vecht met de lente om de plek ‘mooiste seizoen om in te trouwen’. We staan vandaag dus stil bij bruiloften in de herfst en we vertellen je wat de tops en de flops zijn voor als je je bruiloft hebt gepland in een van de aankomende maanden!

bodas otoño
Foto: Say Cute!

Tops voor de herfstbruiloft

– Landelijk. Het kan bijna niet landelijker dan het houden van je bruiloft in het hart van de natuur met vloerbedekking van bruin en oranje bladeren. Als je wil genieten van de natuur en wil dat de soundtrack van je bruiloft van vogels komt, kies dan voor een bruiloft in het najaar. Vind de perfecte trouwlocatie met deze checklist!

– Romantisch. Natuurlijk, het is het meest romantische seizoen om ‘ja, ik wil’ uit te spreken. Wij komen net uit de zorgeloze zomer en beginnen aan een kalmerende etappe waar een speciale magie in de lucht hangt.

bodas otoño
Foto: Volvoreta Bodas

– Kleuren. Rood, geel, oranje en bruin nemen het over. Het wordt een filmscenario en je voelt je als in een sprookje. Ontdek ook de vijf voordelen van trouwen in de herfst.

– Minder druk. Het is goed mogelijk dat je in de herfst minder moeite hebt met het kiezen van je droomlocatie waar je ‘ja, ik wil’ gaat uitspreken. Dus maak daar zeker gebruik van!

bodas otoño
Foto: Say Cute!

– Menu. In dit seizoen kun je genieten van een speciaal menu met diverse producten als paddenstoelen, rood fruit, pompoen en peren. Bekijk voor het lekkerste eten op je bruiloft de beste catering services uit Noord-Holland!

– Verlichting. Het voordeel van minder lichturen is dat je meer kunt spelen met verlichting. Met verlichting kun je soms zelfs een mooiere sfeer creëren. Wees bijvoorbeeld creatief met kaarsen, het resultaat zal prachtig zijn.

– Prijs. Herfst is het laagseizoen als het om bruiloften gaat. Je kunt dus overwegen om kosten te besparen als het gaat om de organisatie, de planning en een eventuele weddingplanner. Het geld dat je bespaart, kun je gebruiken voor de huwelijksreis.

bodas otoño
Foto: Sara Wight Photography

Flops (of minder geslaagd)

– Minder zonuren. Begin je je grote dag vroeg dan heb je minder zonuren omdat het vroeger donker wordt. Dus zie je je bruiloft voor je op een zonnige dag, dan heb je meer kans op een geslaagde dag als je kiest voor het voorjaar.

– Kou en regen. De herfst is verraderlijk en kan zelfs winterse trekken vertonen met kou en regen. Het is daarom essentieel dat je een plan B voor binnen hebt als er iets misloopt. Ontdek de 8 grootste angsten van aanstaande bruiden!

– Ander humeur. Het zeker niet het geval dat iedere gast triest is en je bruiloft zal ook zeker niet saai zijn. Het is enkel dat wanneer je de uitgelaten spirit van de lente vergelijkt met de herfst, de herfst op een tweede plaats komt.

bodas otoño
Foto: Couche Photos

– Foto’s. Je moet er ook aan denken dat foto’s met minder en ander licht er anders uitzien dan foto’s met een strakblauwe hemel in de zomer. Denk ook goed na over het tijdstip van de fotosessie zodat je niet alle foto’s in het donker maakt. Één ding is zeker van de herfst, de bloemen zijn prachtig! Je kunt dus een prachtigbruidsboeket creëren.

– Jurk. Als het aankomt op je jurk moet je als herfstbruid aan een aantal dingen denken: details als lange mouwen, lagen, laarsjes kunnen ervoor zorgen dat de prijs uiteindelijk hoger uitvalt. Een lange mouw kan trouwens ook prima in de lente, zomer of winter.

bodas otoño
Foto: Volvoreta Bodas

In elk geval weten wij zeker dat jouw bruiloft in de herfst heel speciaal zal zijn en een succes wordt! Geniet van elke dag en herinner je de dag voor altijd!

Fotos: Say Cute!, Volvoreta Bodas, Couche Photos, Sara Wight Photography.
Vindt u dit artikel leuk? Dan kunt u het delen

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Meer informatie