Trouwen in de herfst: ga voor een herfstbruiloft!

Aangezien de herfst eraan komt hebben wij een aantal redenen voor een herfstbruiloft op een rijtje gezet!

Trouwen in de herfst: ga voor een herfstbruiloft!
Foto: Sara Wight Photography
  • Organiseren bruiloft
  • Adviseren
  • Herfst
  • Bruidspaar

De donkere maanden zijn alweer aangebroken en de herfst staat voor de deur! De warmte van de zomerzon wordt vervangen door die van knetterend hout bij de open haard. Dit sprookjesachtige herfstseizoen is een prachtig decor voor jullie herfstbruiloft, lees snel verder waarom!

opslaanShutterstock
Foto: Shutterstock

Warme uitstraling

Adverteren

Ondanks de lagere temperatuur heeft de herfstbruiloft misschien wel de meest warme uitstraling van alle seizoenen. Dit heeft te maken met de prachtige herfstkleuren die buiten te vinden zijn. Dennenappels vallen van de bomen en je lief en jij geven elkaar het ja-woord op een bed van bruin-, roood- en oranje getinte bladeren. 

Romantische locatie 

De warme uitstraling draagt ook meteen bij aan een hele romantische sfeer. In het najaar wordt de warme zomerzon vervangen door een open haardvuur. Of jullie nu besluiten binnen of buiten te trouwen, de omgeving is hoe dan ook romantisch in herfstachtige sferen! Nog op zoek naar een trouwlocatie? Neem dan een kijkje in onze database met de mooiste trouwlocaties! 

opslaanbodas otoño
Foto: Volvoreta Bodas

Laagseizoen 

Als het om bruiloften gaat is herfst het laagseizoen. Het is daarom goed mogelijk dat jullie in de herfst minder moeite hebben met een datum prikken voor jullie favoriete locatie, omdat het nou eenmaal minder druk is. Vind de perfecte trouwlocatie met deze checklist en doe hier jullie voordeel mee! 

opslaanShutterstock
Foto: Shutterstock

Trouwjurk

Als we kijken naar de jurk moet je als herfstbruid rekening houden met eventuele kou. Denk hierbij aan een jurk met lange mouwen, verschillende lagen, bijvoorbeeld een trouwjurk van Cymbeline en laarsjes. Een lange mouw kan trouwens ook prima in de lente, zomer of winter. Neem hier een kijkje voor inspiratie!

opslaan
Foto: Say Cute!

Accessoires

Bruidskapsels 

Wij weten in elk geval zeker dat een bruiloft in de herfst hartstikke speciaal is en daarmee een groot succes wordt! Speel met de prachtige herfstkleuren die buiten te vinden zijn en laat de geur van het herfst jullie meenemen naar de herinnering van de mooiste dag van jullie leven.

 Prijs 

Aangezien de herfst het laagseizoen is wat bruiloften betreft, kunnen jullie kosten besparen op het gebied van organisatie, planning en een eventuele weddingplanner. Lees hier tips over het budget voor jullie bruiloft! Het geld dat hier bespaard wordt kunnen jullie bijvoorbeeld gebruiken voor die geweldige bestemming van de huwelijksreis die net iets boven het budget uitstak…

Het weer 

Eerlijk is eerlijk, het weer in de herfst in Nederland is niet altijd even super. De herfst kan erg verraderlijk zijn en aardig wat regen met zich meebrengen. Nu hoeft dit niet meteen negatief te zijn, maar houd hier wel rekening mee. Zorg altijd voor een binnenlocatie als plan B wanneer jullie gekozen hebben voor een buitenlocatie.

Verlichting

In de herfst wordt het natuurlijk eerder donker. Het voordeel van minder lichturen is dat je meer kunt spelen met belichting. Zo kun je in de herfst een hele warme sfeer creëren, wat zorgt voor een romantische uitstraling.  Wees bijvoorbeeld creatief met kaarsen, het resultaat zal prachtig zijn!

opslaanbodas otoño
Foto: Sara Wight Photography

Foto’s

De natuur bedolven onder dennenappels en herfstbladeren is natuurlijk een prachtig decor voor jullie trouwfoto’s. Houd er alleen wel rekening mee dat het eerder donker wordt buiten. Kies een juist tijdstip uit voor het schieten van de foto’s en ze zullen oogverblindend zijn! Nog op zoek naar een trouwfotograaf? Die vind je in onze database!

opslaanbodas otoño
Foto: Couche Photos

Laat je verassen door de romantische herfsttaferelen en kies voor een herfstbruiloft! Er zijn genoeg opties en mogelijkheden om jouw bruiloft helemaal in herfst stijl te organiseren, wij zijn in ieder geval fan!

Meer lezen over herfst bruiloften? Lees dan ook:

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!