Waarom ook jullie voor een herfstbruiloft moeten gaan!

Morgen is het alweer september en dat betekend dat de herfst voor de deur staat! De warmte van de zomerzon wordt vervangen door die van knetterend hout bij de open haard. Dit sprookjesachtige seizoen is een prachtig decor voor jullie bruiloft en Zankyou vertelt waarom!

Shutterstock
Foto: Shutterstock

Warme uitstraling

Ondanks de temperatuur heeft de herfstbruiloft misschien wel de meest warme uitstraling van alle seizoenen. Dit heeft te maken met de kleuren die buiten te vinden zijn. Dennenappels vallen van de bomen en je lief en jij geven elkaar het ja-woord op een bed van bruin- en oranje getinte bladeren. 

Romantische locatie 

De warme uitstraling draagt ook meteen bij aan een hele romantische sfeer. In het najaar wordt de warme zomerzon vervangen door open haardvuur. Of jullie nu besluiten binnen of buiten te trouwen, de omgeving is hoe dan ook romantisch in herfstachtige sferen!

bodas otoño
Foto: Volvoreta Bodas

Laagseizoen 

Als het om bruiloften gaat is herfst het laagseizoen. Het is daarom goed mogelijk dat jullie in de herfst minder moeite hebben met een datum prikken voor jullie favoriete locatie, omdat het nou eenmaal minder druk is. Vind de perfecte trouwlocatie met deze checklist en doe hier jullie voordeel mee! 

Shutterstock
Foto: Shutterstock

Prijs 

Aangezien herfst het laagseizoen is wat bruiloften betreft kunnen jullie kosten besparen op het gebied van organisatie, planning en een eventuele weddingsplanner. Het geld dat hier bespaard wordt kunnen jullie gebruiken voor die geweldige bestemming van de huwelijksreis die net iets boven het budget uitstak…

Het weer 

Eerlijk is eerlijk, het weer in de herfst in Nederland is niet altijd even super. De herfst kan erg verraderlijk zijn en aardig wat regen met zich meebrengen. Nu hoeft dit niet meteen negatief te zijn. Houd hier alleen wel rekening mee. Zorg altijd voor een binnenlocatie als plan B wanneer jullie gekozen hebben voor een buitenlocatie.

Verlichting

In de herfst wordt het natuurlijk eerder donker. Het voordeel van minder lichturen is dat je meer kunt spelen met verlichting. In de herfst kun je zo een hele warme sfeer creëren wat zorgt voor een romantische uitstraling.  Wees bijvoorbeeld creatief met kaarsen, het resultaat zal prachtig zijn. 

bodas otoño
Foto: Sara Wight Photography

Foto’s

De natuur bedolven onder dennenappels en herfstbladeren is natuurlijk een prachtig decor voor jullie trouwfoto’s. Houd er alleen wel rekening mee dat het eerder donker wordt buiten. Kies een juist tijdstip uit voor het schieten van de foto’s en ze zullen oogverblindend zijn!

bodas otoño
Foto: Couche Photos

Jurk

Als we kijken naar de jurk moet je als herfstbruid rekening houden met eventuele kou. Denk hierbij aan een jurk met lange mouwen, verschillende lagen en laarsjes. Een lange mouw kan trouwens ook prima in de lente, zomer of winter. Neem hier een kijkje voor inspiratie!

Foto: Say Cute!

Wij weten in elk geval zeker dat een bruiloft in de herfst hartstikke speciaal is en daarmee een groot succes wordt! Speel met de prachtige herfstkleuren die buiten te vinden zijn en laat de geur van natte bladeren jullie meenemen in de herinnering naar de mooiste dag van jullie leven.

Wil jij niks meer van ons missen? Volg ons dan snel op Instagram en Facebook

Laat een bericht achter

Foto: In Style Styling & Decoraties / Bianca Rijkenbarg
Hoe zorgen jullie voor de meest sfeervolle bruiloft in de koude herfst?
Trouwen in een omgeving bedolven onder herfstbladeren. Hartstikke tof! Maar hoe decoreer je deze het beste? Wij hebben een aantal tips op een rij gezet.
Foto: De Bruidsgalerie
Tips en tricks voor het organiseren van een vintage bruiloft
De vintage-stijl is bijna niet meer weg te denken uit de bruidswereld. Doe snel wat inspiratie op voor jouw bruiloft in het thema vintage.
Credits: Sjurlie Fotografie
Styled shoot: een Festival Wedding om van te dromen
Een bohemien trouwjurk, foodtruck, retro verlichting en festival hapjes - Droom jij van een Festival Wedding? Ben je benieuwd hoe je dit kunt vormgeven? Doe ideeën op bij deze geweldige Festival Wedding styled shoot!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie