Hoe decoreer je een herfstbruiloft in 5 stappen?

Hoewel het weer in deze tijd van het jaar misschien niet het beste is blijft de herfst toch een prachtig seizoen om in te trouwen. De kleuren, instellingen en ruimtes bieden heel veel mogelijkheden. In de herfst kun je de bruiloft op duizend verschillende manieren decoreren en daarnaast is het ook nog eens interessant op economisch gebied, aangezien dit het laagseizoen is. Volg deze 5 stappen en je hebt binnen no time de decoratie voor je eigen herfstbruiloft!

Shutterstock
Shutterstock

Profiteer van de natuur

Wat is het beste van de herfst? Zoals we al zeiden: de kleuren. Net voor alle bladeren van de bomen vallen kleurt de omgeving bruin, groen, rood en oranje. Deze kleuren zorgen voor een sprookjesachtige sfeer en kunnen jouw bruiloft die fantasy touch geven waarnaar je opzoek bent. Openluchtbruiloften zijn zeker niet uitgesloten, aangezien de temperaturen nog te overzien zijn en door middel van heaters opgekrikt kunnen worden.

Foto: Kristyn Hogan
Foto: Kristyn Hogan

Trouw in een omgeving met een geschiedenis 

Voor de mooiste dag van je leven in deze prachtige tijd van het jaar verdien je een plek voor de ceremonie en de viering die geheel in stijl van het seizoen is. Je hebt een ruimte nodig die persoonlijkheid en warmte uitstraalt en zo uniek is dat alle gasten met een open mond zal verlaten. Locaties die top zijn voor een bruiloft in de herfst zijn: bossen, weiden, parken en tuinen vooral wanneer deze een goede verzameling aan natuur bevatten waardoor een wilde omgeving gecreëerd wordt. Mooie binnen trouwlocaties zijn een oud klooster, een kasteel, een landelijk huis, een boerderij of een barak. Des te meer de locatie omringd is door natuur, des te beter!

Foto: Pura Photography
Foto: Pura Photography

Kies een stijl 

Een voor de hand liggende stijl voor een herfstbruiloft is uiteraard landelijk, maar dit is zeker niet de enige mogelijkheid. Het is echter wel de moeite waard om je hier in te verdiepen. Denk aan de omgeving en vul deze op met dozen en pallets, planten, bladeren, gedroogde bloemen en landbouwwerktuigen. Echter zien we in 2018 en in de komende jaren dat boho chic zal wijken voor boho folk. Dit is een trend die ook voortvloeit uit de natuur en het hippie en bohemien concept. Het draait hier vooral om het genieten van het leven, wat zonder twijfel een prachtig uitgangspunt is voor een bruiloft. Dit is een millenialistische stijl die we eerder voorbij zagen komen in de bioscoop en muziek en die zich nu ook langzaam naar de bruiloft vertaalt met warme kleuren, verschillende texturen, vintage decoratie en verwijzend naar avontuur (caravans, tenten) met planten als de cactus. Als kers op de taart worden bands met muziek ingezet die de DJ’s vervangen met snelle en akoestische ritmes.

Een andere terugkerende stijl is de industriële bruiloft. Deze setting van verlaten ruimtes sluit aan bij de sfeer van de herfst. De meest voorkomende ruimtes hier binnen zijn verlaten fabrieken of magazijnen die bijna allemaal onderhevig aan de slijtage van de tijd zijn en zich tegelijkertijd bevinden in verloren en vrij natuurlijke ruimtes. Met behulp van weddingplanners worden deze ruimtes binnen no time klaargestoomd voor de mooiste bruiloften!

Credits: IVASHstudio
Shutterstock. Credits: IVASHstudio

Gebruik herfstgerelateerde accessoires 

Aangezien de herfst zo een mooi seizoen is, is het leuk om de natuurlijke elementen hiervan terug te laten komen in jullie decoratie door middel van accessoires. Een paar voorbeelden van dit soort accessoires zijn bloembladen, twijgen van bomen, stammen, schors en noten. Als je deze verspreidt door gangpaden en over tafels, trays en schotels zal je zien dat dit al snel zorgt voor een overgoten herfstomgeving. Om ervoor te zorgen dat alles mooi in elkaar overloopt is het gebruik van satijnen stoffen zoals zijde of organza een goede basis voor de decoratie. Leg deze kleden bijvoorbeeld over bankettafels. In oker zal het contrast met de droge bladeren en de elementen in het hout nog groter zijn. Bovendien combineren deze stoffen op een top manier het rustieke karakter met de rest van de elementen wat zorgt voor de perfecte balans.

Als we aan de herfst denken komt natuurlijk ook de open haard bij ons naar boven. Als jullie een locatie kunnen vinden met een open haard is deze op en top geschikt als trouwlocatie in de herfst. Omring de open haard met verschillende soorten vintage banken en stoelen en kleedt deze aan met verschillende soorten kaarsen, bloemen en vintage-accenten die zorgen voor een retro-uiterlijk.

De nieuwste trend voor herfstbruiloften in 2018 is het gebruik van mineralen en geodes (dit zijn rotsachtige holtes waar Agaatz en Quartz uit wordt gehaald). Deze worden gebruikt voor het seating plan en om tafels en andere plekken te decoreren.

Credits: aprilante
Shutterstock. Credits: aprilante

Neem essentiële details op 

Zoals we al eerder gezegd hebben kun je de elementen uit de natuur gebruiken om jouw herfstbruiloft te decoreren. Om hiernaast nog voorwerpen te gebruiken als decoratie voor jullie bruiloft willen wij voorstellen om de kleuren goud, zilver en roze te gebruiken. Wat het meubilair betreft springen houten tafels en tafelkleden in pastel tinten eruit. Deze komen steeds vaker voor bij openluchtbruiloften en inspirerende ruimtes. De stoelen die jullie kiezen mogen gevarieerd en in verschillende stijlen en kleuren zijn om de bruiloft zo een beetje speels te maken. Andere leuke decoratie ideeën zijn potjes met potpourri gedroogde bloemen en zelfs snoephoekjes die het herfstthema opvolgen. Een idee voor zo een snoephoekje is bijvoorbeeld warme chocolademelk met churros, koekjes of gebak. Decoreer deze met antieke voorwerpen en het is ideaal voor deze tijd van het jaar!

Foto: Pura Photography
Foto: Pura Photography

Mocht je nog niet overtuigd zijn van een bruiloft in de herfst, lees dan dit artikel waarin wij uitleggen waarom ook jullie voor een herfstbruiloft zouden moeten gaan! Daarnaast is deze stijlvolle en warme herfstbruiloft ook een echte must-see!

Voor meer inspiratie en de laatste trouwtrends volg je ons op Pinterest, Instagram en Facebook

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Thuis trouwen - Hoe organiseer je een bruiloft aan huis?
Thuis trouwen - Hoe organiseer je een bruiloft aan huis?
Trouwen op de plek waar je de meeste herinneringen hebt en waar je elke dag je dag begint? Wij leggen je uit waar je rekening mee moet houden!
Shutterstock
Waarom ook jullie voor een herfstbruiloft moeten gaan!
Aangezien de herfst eraan komt hebben wij een aantal redenen voor een herfstbruiloft op een rijtje gezet!
Hoe combineer ik mijn trouwjurk met het pak van de bruidegom? 5 stappen!
Hoe combineer ik mijn trouwjurk met het pak van de bruidegom? 5 stappen!
Beiden in stijl gekleed naar de bruiloft is één ding, maar hoe match je de trouwjurk en pak nou? Lees hier de tips en jullie zullen samen stralen op de belangrijkste dag van jullie leven!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie