Hoe zorgen jullie voor de meest sfeervolle bruiloft in de koude herfst?

Trouwen in een omgeving bedolven onder herfstbladeren. Hartstikke tof! Maar hoe decoreer je deze het beste? Wij hebben een aantal tips op een rij gezet.

  • Organiseren bruiloft
  • Adviseren

Het wordt vroeger donker, de blaadjes vallen langzaam van de bomen en we kunnen bijna met zekerheid zeggen dat we de laatste zomerdag achter de rug hebben: de herfst komt eraan. Naast het feit dat de herfst een ontzettend mooi seizoen is, is het ook een prachtig seizoen voor je lief en jij om elkaar het ja-woord te geven. Wij hebben alvast een aantal redenen voor een herfstbruiloft op een rij gezet, en besteden in dit artikel aandacht aan de decoratie!

opslaanFoto: In Style Styling & Decoraties / Bianca Rijkenbarg
Foto: In Style Styling & Decoraties / Bianca Rijkenbarg

Moodboard 

Adverteren

Voor je een begin maakt aan de decoratie van jullie herfstbruiloft is het handig om te weten wat voor iets jullie graag terug willen zien in de bruiloft. Een manier om dit goed in beeld te brengen is door gebruik te maken van een moodboard. ‘Zoek plaatjes op het internet of in tijdschriften welke stijl jij mooi vindt voor je tafel,’ aldus Marlou Visser van Table 4 you

Tafelindeling

Als het duidelijk is wat voor iets jullie willen, dan gaan jullie alle spulletjes bij elkaar verzamelen. Rangschik de decoratie in groepjes over de tafel in plaats van deze helemaal over de tafel te verspreiden. Dit voorkomt dat de tafel er rommelig uit gaat zien. Een manier om meer sfeer te creëren is door te werken met verschillende hoogtes op tafel. Marlou Visser van Table 4 you: ‘Verschillende niveaus in hoogte kun je creëren door boeken te gebruiken in je tafelstyling of bijvoorbeeld verschillende maten van kandelaars’. Let hier alleen wel op dat je de decoratie niet te hoog plaatst, aangezien de gasten anders geen oogcontact meer met elkaar kunnen hebben. Om dit te voorkomen tipt Marlou Visser van Table 4 you om de hoge decoratie tussen de zitplaatsen in te plaatsen. Een andere manier om sfeer te creëren is door extra kleine details op de tafel te plaatsen, zoals kleine vaasjes. Daarnaast is het leuk om in de herfst elementen van buiten naar binnen te brengen. Denk hier bijvoorbeeld aan dennenappels, eikels en bladeren.

opslaanFoto: Table 4 You / Lidia Fotografie
Foto: Table 4 You / Lidia Fotografie

Algemene decoratie

Renée Koenes van In Style Styling & Decoratie tipt: ”Door gebruik te maken van natuurlijke materialen, zoals hout, creëer je een warme, romantische sfeer in jullie ceremonie. Zo heb je een rustieke look die perfect past bij een herfstbruiloft.”  In plaats van rozenblaadjes op de grond naar het huwelijksaltaar kan je kiezen voor herfstbladeren. Op deze manier heb je gelijk een leuk herfstdetail in je ceremonie verwerkt!

Een prieel of trouwboog doet het altijd goed op bruiloften. Het ziet er niet alleen sfeervol uit op de dag zelf, maar zal ook terug te vinden zijn in de foto’s van jullie trouwdag. Waar een prieel of trouwboog in de zomer vooral met kleurrijke bloemen zal worden aangekleed tipt Renée Koenes van In Style Styling & Decoratie deze in de herfst met takken en bladeren aan te kleden voor een heerlijke najaars-touch.

opslaanFoto: Table 4 You / Lidia Fotografie
Foto: Table 4 You / Lidia Fotografie

Locatie

Kies een locatie die goed aansluit op jullie moodboard. Je zult merken dat het makkelijker is om eerst te besluiten wat voor kant jullie op willen met de decoratie en naderhand een locatie uit te kiezen die hier bij past. De meeste koppels zullen in de herfst kiezen voor een binnenlocatie. Think outside of the box wanneer jullie hiernaar opzoek gaan. Zo geeft Renée Koenes van In Style Styling & Decoratie een leuke suggestie: trouw in een bos of ga op zoek naar een oude schuur. Deze locaties zijn op en top herfst en kun je warm aankleden met lampjes, doeken en bijvoorbeeld een open haard. Wanneer jullie ervoor kiezen buiten te trouwen, denk dan ook aan een plan B voor het geval het Nederlandse weer opspeelt…

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Verlichting

In de herfst wordt snel aan kaarslicht gedacht om de locatie een warme sfeer te geven. Marlou Visser van Table 4 youKaarslicht is niet altijd nodig. Zit je in een ruimte waar veel natuurlijk licht is dan zijn kaarsen al overbodig’. Mocht je er toch voor willen kiezen dan hebben wij een aantal creatieve manieren op een rijtje gezet. Renée Koenes van In Style Styling & Decoratie noemt kerstverlichting, prikkabels, windlichten en leuke marquee letters als alternatieven voor verlichting van een herfstbruiloft. Dit zijn voorbeelden van warme sfeerverlichting die jullie plaatje helemaal compleet kunnen maken!

opslaanFoto: In Style Styling & Decoraties / Soulmates Images
Foto: In Style Styling & Decoraties / Soulmates Images

Wij zijn zeker een stuk wijzer geworden van deze tips en zijn al bezig met het plannen van de bruiloft in ons hoofd! Nog geen trouwjurk gevonden? Neem een kijkje bij de herfstcollectie van Sincerity van 2017

Wil je niks missen? Volg ons dan op Instagram & Facebook 

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

In Style Styling & Decoraties Decoratie & Styling
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!