5 tips voor het vinden van de perfecte trouwringen!

5 tips voor het vinden van de perfecte trouwringen!

Na de bruiloft moeten twee dingen het een leven lang meegaan: het huwelijk zelf en de trouwringen. De juiste partner is al gevonden, dus dan zijn de ringen het minste probleem, althans dat denk je?

  • Accessoires bruid
  • Adviseren
  • Bruidspaar
  • Geluk
  • Liefde

Na de bruiloft moeten twee dingen het een leven lang meegaan: het huwelijk zelf en de trouwringen. De juiste partner is al gevonden, dus dan zijn de ringen het minste probleem, althans dat denk je? Jammer genoeg is het niet altijd zo makkelijk als gedacht! Hoe kies je gezamelijk de beste trouwringen? Wij geven je vijf tips om de perfecte trouwring te vinden.

opslaanFoto: De Grote Dag
Foto: De Grote Dag

Mannelijk, Vrouwelijk, iets ertussen

De wens om iets te vinden dat de overeenkomst tussen de ring voor de bruid en de bruidegom benadrukt is nog steeds het streven, al is het niet meer zo’n onaantastbaar ritueel zoals het vroeger was. Zo zit er nu vaak verschil in de breedte van de ring. De vrouw kiest tegenwoordig voor een meer delicatere versie in een breedte van 2 tot 4 millimeter, op die manier kan de ring gecombineerd worden met de verlovingsring of later met een mooie herinneringsring.

Natuurlijk kun je ook diamanten in de trouwring laten zetten. Als je niet zeker weet of je liever een combinatie met andere ringen draagt of de trouwring zelf wil laten schitteren, kun je ook na de bruiloft nog de tijd nemen om die vraag te beantwoorden. In elke trouwring kunnen naderhand nog steentjes worden bijgezet, al is dat bij het ene model makkelijker dan bij het andere. Dus denk van tevoren goed na of je voor diamanten wil gaan of niet.

Voor de bruidegom is de ring naast het horloge meestal het enige accessoire aan de hand of pols. Een mooie vervanger voor de stenen in de damesring is er voor de man niet, de focus ligt op de vorm, kleur en breedte van de ring. Daarbij zijn de verhoudingen ten opzichte van de afmeting van de hand en de lengte van de vingers heel belangrijk.

opslaanFoto: Mon et Mine
Foto: Mon et Mine

Tot de dood ons scheidt

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Trouwringen moeten stilistisch en kwalitatief jaren mee kunnen. Platinum (950) en goud (585 en 750) zijn de ideale metalen voor zulke lange periodes. Dit betekent echter niet dat de kwaliteit de afwerking belemmert. Beide edelmetalen zijn namelijk zeer zacht en dus goed te bewerken. Alleen door een uitgekiend compressieproces worden ze voorbereid op een dagelijks gebruik gedurende tientallen jaren. Vraag om uitleg over de samenstelling en de productie van je trouwring, verschillen in weerstand zijn voor het ongetrainde oog namelijk moeilijk te zien. Als je kiest voor platina, sluit dan geen compromissen en kies voor de vertrouwde hoge kwaliteit van de 950 platina legering. Bij lagere platina legeringen worden de voordelen van dit metaal minder.

Hardheid: Dit voorkomt dat de ring in de loop der jaren aan massa verliest en dunner wordt.

Huidvriendelijkheid: Platina is de enige antiallergische eigenschap en dus ook sterk aanbevolen bij dermatologische problemen.

Gewicht: Platina is een metaal waarbij het gewicht geen belasting is.

Kleur: De natuurlijke platina-kleur heeft een verfijnde uitstraling die je nog steeds kunt vergelijken met witgoud.

opslaanFoto: Simone BruidsfotografieMeer lezen “Foto: Simone Bruidsfotografie”
Foto: Simone Bruidsfotografie

Bij Goud (Geel-, rosé, rood- of witgoud) moet uit de legeringen 585 of 750 gekozen worden. De overeenkomstige fijn goud-aandelen 58,5% en 75% vormen een goede basis om bij complexe verwerking hoge resistentie te garanderen. Kies niet voor trouwringen uit hogere en lagere goud legeringen. De 333 legering bevat bijvoorbeeld niet alleen een klein aandeel van fijn goud, maar ook een veel groter deel van inferieure metalen die bij een gevoelige huid eerder allergieën veroorzaken. Legeringen die duidelijk boven de 750 liggen, zijn niet voldoende gecomprimeerd en blijven te zacht voor een trouwring.

De trend van het bijzondere

De kortstondige mode trend was en is de slechtste raadgever bij het kiezen van de perfecte trouwring. Trends worden overbodig na een korte tijd en uiteindelijk vervangen. De perfecte trouwring moet jou ongetwijfeld vertegenwoordigen, maar altijd op de voorwaarde dat deze ring je zal begeleiden voor een mensenleven. Daarom moet je hem anders beoordelen dan een mode-ring. Normaal gesproken ziet je ring veel trends aan je hand voorbijgaan, maar hij blijft de meest bijzondere ring aan je hand: stijlvol en tijdloos.

Eeuwig de jouwe, eeuwige de mijne, eeuwig de onze

Als je je ringen zelf kunt produceren is dit natuurlijk de uitgelezen kans om een persoonlijk tintje te geven aan je trouwringen. Hier worden wel grenzen gesteld aan de kwaliteit en afwerking. Als je de mogelijkheid hebt om de ringen onder professionele begeleiding te ontwerpen, moet je zelf beslissen of je deze kans wil grijpen en het de moeite waard vindt om het geld erin te investeren.

opslaanFoto: Dufrasnes Fotografie
Foto: Dufrasnes Fotografie

Alternatieven voor de trouwring

Als je het principe van ‘het huwelijk = ring aan haar vinger’ te ouderwets of klassiek vindt, kies dan gewoon een andere route. Hang je trouwring bijvoorbeeld aan een ketting en draag deze om je nek. Kies voor bruidsarmbanden. Sommige koppels beginnen hun huwelijk met zilveren ringen om deze na een jubileum te vervangen voor gouden ringen en weer later voor platina. Ook een leuk idee: inscriptie van de trouwringen! Kortom, je fantasie kent geen grenzen als je op zoek bent naar een andere manier om je verbintenis te laten zien.

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Simone Bruidsfotografie Trouwfotografen
Mon et Mine Trouwfotografen
De Grote Dag Trouwfotografen
Dufrasnes Fotografie Trouwfotografen

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!