8 adviezen om jullie huwelijksreis perfect te maken (en het huwelijk dus goed te beginnen!)

Je hebt de bruiloft overleefd en alles was perfect. Dan is het tijd voor de huwelijksreis, een unieke reis die je maar eens in je leven maakt en waar je maar één ding moet doen: genieten met je partner.

8 adviezen om jullie huwelijksreis perfect te maken (en het huwelijk dus goed te beginnen!)
Foto: Shutterstock
  • Planning Huwelijksreis
  • Adviseren

Je hebt de bruiloft overleefd en alles was perfect. Dan is het tijd voor de huwelijksreis, een unieke reis die je maar eens in je leven maakt en waar je maar één ding moet doen: genieten met je partner.

Adverteren

Maar om dit oneindige gevoel van geluk mogelijk te maken tijdens je huwelijksreis, geeft Zankyou je enkele tips zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan en alles op rolletjes verloopt.

opslaanConsejos luna de miel perfecto
Foto: B the travel brand

1. Zorg dat je koffer ingepakt is

Laat dit niet liggen tot de laatste minuut. Ook al heb je duizenden dingen aan je hoofd voor de bruiloft, maak tijd om je koffer in te pakken. Lukt dat niet? Maak dan op zijn minst een lijstje met al het noodzakelijke dat je mee wil nemen. Alleen op die manier zie je wat je echt nodig hebt: van mooie lingerie om in te slapen tot aan eenvoudige dingen als zonnebrandcrème en muggenspray.

2. Reisdocumenten moeten up-to-date zijn

Je hebt tijd nodig om je paspoort of ID-kaart te vernieuwen. Dus check ruim op tijd of jouw documenten nog geldig zijn (óók op het moment van de terugreis, denk na over tijdsverschillen). Een verlopen paspoort kan stressvolle moment met zich meebrengen, probeer dit te vermijden!

opslaanconsejos luna de miel perfecta
Foto: Mr Wonderful

3. Neem tijd om te ontspannen

Een veelgemaakte fout is dat je veel wil doen, op elk moment en op alle dagen. Een overvolle planning zonder ook maar een minuut te stoppen zorgt ervoor dat je uitgeput raakt en dat je eigenlijk nergens echt van geniet. Dus doe rustig aan en plan ook relaxmomentjes in: eet een ijsje, drink een wijntje op het terras en geniet van een lekker hapje hier en daar. Maar sla hier niet in door, je moet ook niet de hele dag slapen. Er is tijd voor actieve en ontspannende activiteiten!

opslaanFoto: PANGEA Travel
Foto: PANGEA Travel

4. Plan als koppel

Laat de een niet alle beslissingen over de invulling van jullie reis alleen nemen en jij moet dit ook niet doen. Praat en overleg met elkaar om te kijken wat jullie willen doen en maak dan samen een planning zodat jullie allebei dingen doen die jullie leuk vinden.

5. Ga niet op reis zonder medicijnen

Maak een EHBO-kit klaar met de medicijnen die jullie regelmatig gebruiken en voeg hier specifieke medicijnen die jullie tijdens deze reis nodig kunnen hebben aan toe. Denk aan pijnstillers tegen hoofdpijn, tabletjes tegen misselijkheid, diarree-remmers, pleisters, after sun en ontsmettingsmiddel. Beter iets te veel dan te weinig in dit geval, niet waar?

6. Plan de epileermomenten

Als je hebt besloten om op je bruiloft te verschijnen zonder ook maar één ongewenst haartje dan is laseren de beste optie. Maar denk goed na over de planning van de laserontharing. Zorg ervoor dat je enkele sessies doet voor de bruiloft, zodat er voldoende tijd is om tijdens je huwelijksreis zorgeloos in de zon te kunnen liggen.

Ga je liever voor harsen doe dit dan ook een paar dagen van tevoren. Je wil immers niet met rode vlekken verschijnen. Neem altijd een scheermesje mee op reis, mocht er een ongewenst haartje opduiken.

opslaanFoto: Smaragd Reizen
Foto: Smaragd Reizen

7. Bereid een verrassing voor

Jullie bruiloft mag dan voorbij zijn, dat betekent niet dat je niets speciaals voor je partner hoeft te doen. Wat dacht je van een speciale nacht waarin jij verschijnt in een sexy outfit of waarom verras je je partner niet met een romantisch etentje? Je kunt natuurlijk ook zijn/haar favoriete activiteit plannen zonder hem van te voren in te lichten.

8. Een persoonlijk advies

Probeer je mobieltje zoveel mogelijk aan de kant te laten liggen. Ok, je mag je telefoon natuurlijk gebruiken voor het maken van foto’s. Maar vergeet je WhatsApp-groepen, snapchat, Facebook en Instagram voor een paar dagen want je reis en je partner verdienen dat. Achteraf zul je jezelf dankbaar zijn…

opslaanFoto: Tenzing Travel
Foto: Tenzing Travel

Tot slot; vergeet niet al die mooie bestemmingen als Japan, de Maldiven, Mauritius of een combinatie van de VS en de Caribbean. Bon voyage!

Auteur: Eline Dabekaussen

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Tenzing Travel Huwelijksreis
PANGEA Travel Huwelijksreis
Smaragd Reizen Huwelijksreis
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!