Huwelijksreis idee: New York!

Amerika is het land van de mogelijkheden en New york dé place-to-be. New york is levendig, energiek en heeft van alles te bieden. De stad biedt eindeloos veel mogelijkheden om jullie huwelijksreis onvergetelijk te maken!

  • Huwelijksreis Locaties
  • Aanbeveling
  • Bruidspaar
  • Pas getrouwd

Amerika is het land van de mogelijkheden en New York dé place-to-be. New York is levendig, energiek en heeft van alles te bieden. De stad biedt eindeloos veel mogelijkheden om jullie huwelijksreis onvergetelijk te maken. New york beschikt over vijf stadsdelen: Manhattan, Brooklyn, Queens, de Bronx en Staten Island. Manhattan, vaak afgebeeld door Woody Allen in kleur en zwart-wit, is de motor, waar natuur, cultuur en wetenschappen samensmelten tot een showcase van entertainment dat zijn inwoners continu vermaakt. New York wordt niet voor niets ‘the city that never sleeps’ genoemd! New York is perfect voor jullie huwelijksreis en haar meest bekende stadsdelen vertellen waarom:

opslaanMatej Kastelic
Foto vía Shutterstock: Matej Kastelic

Midtown

Adverteren

In het midden van de drukte en New Yorkse charme, zo wordt Midtown in ieder geval afgebeeld in de films. Midtown ligt dicht bij Central Park en staat bekend om zijn karakteristieke gebieden, zoals The Empire State Building, Times square en Fifth Avenue. Het gebied is verrijkt met talloze cafés, restaurants, American diners en eindeloze impressies. Jullie kunnen je er uren vermaken!

Een wandeling Midtown belooft een verticale weergave van wolkenkrabbers, kerken die samengaan met moderne architectuur, kantoren en eindeloos veel media schermen. Breng vooral een bezoek aan Central Park , Central Park New York Viceroy heeft prachtig dakterras waar je de drukte van de stad kunt ontsnappen. In Midtown heeft het Warwick Hotel de beste reputatie. Het hotel is sfeervol, heeft prachtige kamers en excellente diensten.

opslaanAlexey Malashkevich
Foto: Alexey Malashkevich
opslaanViceroy Central Park New York
Foto: Viceroy Central Park New York
opslaanThe Warwick Hotel
Foto: The Warwick Hotel

Tussen alle onmetelijke gebouwen en kantoren waar het gebied om bekend staat schuilen ook enkele parels. Midtown bezit enkele plekjes op het oppervlak die een bezoekje waard zijn! Bryant Park is een schat in het midden van de jungle van glas en metaal, het is er ideaal voor een picknick of om even van de zon te genieten. Het park is omringt door wolkenkrabbers die symbool staan voor de stad. Bezoek bijvorbeeld The View voor een drankje in de avonduren.

opslaanpisaphotography
Foto vía Shutterstock: pisaphotography
opslaanDream Downtown New York
Foto: Dream Downtown New York

Voordat je de drukte van Lower Manhattan betreedt is het aan te raden het park The High Line te bezoeken. The High Line biedt vele activiteiten met betrekking tot meditatie en de natuur. Na een paar hectische dagen is er niets lekkerder dan even helemaal ontspannen!

Lower Manhattan 

Lower Manhattan is het zuidelijkste deel van het eiland Manhattan, het belangrijkste stadsdeel en commercieel en bestuurlijk centrum van New York. Lower Manhattan bevat New York City Hall, het Manhattan Municipal Building, het Financial District en de site van het World Trade Center. Het is het op drie na grootste Central Business District in de Verenigde Staten. Het gebied is vol met businessmensen en de beurs is er het gesprek van de dag.

opslaanholbox
Foto. holbox
opslaanRobert Crum
Foto: Robert Crum

Greenwich Village, een wijk in West Village, is ook wel bekend van de televisieserie friends. Deze wijk staat bekend als een Bohemian toevluchtsoord, het bruist er van de rustieke cafés, kleine theaters en mooie panden in Europese stijl. Denk aan bakstenen, prachtige trappen, gebouwen in warme kleuren en bloeiende bomen langs de weg. In deze wijk vind je onder andere The Marlton, een populair hotel in de stad. Ook is er de Walker Greenwich Village Hotel (voorheen Jade Hotel). De eerste heeft gezellige kamers vol ideeën en exclusieve styling, terwijl de tweede een boutique hotel met unieke ontwerpen uit de verschillende buurten van New York is. Beide bieden unieke ervaringen voor koppels.

opslaanRobert Crum
Foto: Robert Crum
opslaanThe Marlton
Foto: The Marlton
opslaanThe Marlton
Foto: The Marlton

Iets naar beneden, in Tribeca, ligt het Greenwich Hotel een van meest unieke hotels voor jonge koppels. Het is hotel is ontworpen door Ira Drukier en Robert de Niro en er is niemand die de schoonheid van de 13 suites kan weerstaan. Nog een aanrader is het Smyth hotel een stukje verderop, dit hotel biedt een ervaring perfect voor koppels die elkaar net het ja woord hebben gegeven. Het hotel bezit over een luxe design en excellente service.

Soho is de thuisbasis van Amerikaanse hipsters, designer cafés, kunstgalerijen en vintage boekwinkels. Wandelingen door dit district zijn rustgevend voor lichaam en ziel. Het Crosby hotel staat symbool voor Soho en is aan te bevelen als verblijfplaats. Ook is er het Bowery Hotel wat dankzij hun aandacht, ervaring en traditionele filosofie de parel van East Village wordt genoemd.

opslaanSmyth Hotel
Foto: Smyth Hotel
opslaanThe Crosby
Foto: The Crosby
opslaanVictor Moussa
Foto: Victor Moussa

Upper East Side 

Tijdens de negentiende eeuw woonden hier vooral de elite van New york. Tegenwoordig zijn de meeste huizen in the Upper East Side omgetoverd in Musea, galerijen en ambassades. Natuurlijk wonen er nog enkele geluksvogels in de peperdure penthouses aan Fifth Avenue en Park Avenue.

Er zijn vele bekende straten in the Upper East Side en deze zijn zeker een bezoekje waard. Aan Fifth Avenue liggen enkele wereldberoemde musea zoals het Metropolitan Museum of Art, het Guggenheim Museum en het Jewish Museum van New York. Park Avenue is een redelijk rustige straat met in het midden enkele begroening. Ook is er Madison Avenue, waar dure winkels en galeries de straten sieren.

opslaanThe Pierre
Foto: The Pierre

Upper West side

De Upper West Side bevindt zich aan de andere kant van Central Park. Ook hier wonen nog een aantal schatrijke New Yorkers, maar de sfeer wordt beschreven iets minder gedwongen dan bij de overburen. De Upper West Side telt enkele bekende straten zoals Broadway, West East Avenue en Central Park West. Hier worden de straten gevuld met elegante herenhuizen van bruinrode stenen uit de negentiende eeuw.

Ook hier kun je verschillende bezienswaardigheden bezoeken. Het Dakota Building, waar John Lennon in 1980 werd vermoord, The Avery Fisher Hall, The American Museum of Natural History en Riverside Drive (een van de prachtigste straten van de stad).

opslaanMike Liu
Foto: Mike Liu

New York is adembenemend. Manhattan is het centrale punt waar cultuur, kunst en mensen samenkomen. Een huwelijksreis in the Big Apple is een geweldige ervaring voor jou en je partner. Jullie zullen je niet vervelen!

Ben jij op zoek naar nog meer inspiratie voor jullie huwelijksreis? Lees meer over India, Botswana, Mexico, Costa Rica en Mauritius 

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!