Huwelijksreis naar Kenia: Een onvergetelijke reis naar het juweel van Afrika

Heb je al een bestemming gekozen voor een huwelijskreis? Wij hebben een nieuwe favoriet: Kenia. Het is hét pareltje van Afrika, en heeft alles wat je maar wilt. Strand, zon, cultuur, natuur, de big five en zoveel meer. Lees snel verder!

Huwelijksreis naar Kenia: Een onvergetelijke reis naar het juweel van Afrika
  • Huwelijksreis Locaties
  • International
  • Centraal Afrikaans Republiek

Als we denken aan Afrika en de ontelbare landen en schoonheden dat we in dit continent vinden, denken we vaak meteen aan Kenia. Misschien kennen we het land niet goed, en zijn we er nog nooit geweest, maar toch komt het land meteen bij ons op. Waarom? Kenia is met uitstek het land dat alle schoonheden van Afrika combineert. De warme kleuren van het landschap, het natuurlijke licht, en de vriendelijke bevolking, Kenia is een niet te missen huwelijksreis bestemming. Een exotisch land dat helemaal anders is dan het voor ons bekende Europa. Als jij op zoek bent naar een onvergetelijke huwelijks reisbestemming, is Kenia een optie die je zeker moet overwegen.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Bereid je goed voor

Adverteren

Een reis naar Kenia is heel anders dan, laten we zeggen, een reis naar Berlijn. En dan hebben we het niet over wat je op plaats van bestemming vindt, maar over alles wat je mee moet nemen om je zo goed mogelijk aan te passen aan het land van bestemming, en zonder zorgen te genieten van een heerlijke vakantie.

Zoals je waarschijnlijk wel weet is Kenia een land met een tropisch klimaat. De evenaar loopt precies door het land heen. Hierdoor zijn de nachten en dagen precies even lang, maar dat is niet het enige. Het klimaat is redelijk stabiel, hoewel er tussen mei en oktober veel regen valt. Verder vind je in het land zelf veel verschillende temperaturen. Zo is het erg heet op de savanne, maar kan het vriezen in de bergen, op zo’n 2000 meter hoogte. Houdt dit goed in je hoofd bij het pakken van je koffer.

Om Kenia binnen te komen moet je paspoort minimaal 6 maanden na vertrek geldig zijn, en heb je een visum nodig. Deze kun je online aanvragen, of op plaats van bestemming. Je betaalt zo’n 50 dollar voor dit visum. Een visum voor Kenia aanvragen? Hier vind je alle informatie.

De officiële talen van Kenia zijn Engels en Swahili. Hoewel het land veel armoede kent, is Kenia een van de ontwikkeldste landen ter wereld en heeft Kenia de grootste verstedelijking ter wereld. Daarnaast is het land toch ook weer erg traditioneel. Er leven zo’n 1,5 miljoen Masai, en het land kent meer dan 70 stammen.

Voordat je gaat reizen is het goed om je in te lezen over de benodigde inentingen. Het is bijvoorbeeld verplicht ingeënt te zijn tegen de gele koorts, en het is aan te raden om malariamedicijnen mee te nemen. Ook is het aan te raden een DEET mee te nemen, en een reisverzekering te hebben.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kenia, bijzondere landschappen en de bakermat van de beschaving

Hoewel we bij Afrika vaak denken aan droge landschappen met grote scheuren in de grond, is Afrika bijzonder gevarieerd. Kenia is hier een goed voorbeeld van. De beroemde savanne, de stranden, de bergachtige gebieden en de hooglanden van theeplantages zijn een voorbeeld van de rijke en gevarieerde natuur van Kenia. De beste safari’s van de planeet komen hier dan ook samen, waardoor het niet moeilijk is om de Big Five -de belangrijkste en gevaarlijkste zoogdieren van Afrika – de Afrikaanse leeuw, het luipaard, de olifant, de zwarte neushoorn en de buffel – te zien. Een huwelijksreis in jeep in het midden van de savanne is een uniek avontuur waar je nog jaren van zult nagenieten.

Maar naast het prachtige dieren- en plantenleven en de uitgestrekte landschappen, is Kenia ook een belangrijk land in de geschiedenis van de mensheid. Veel experts beschouwen het Afrikaanse land als de bakermat van de mensheid. Een van de oudste menssoorten, de Homo Habilis bewoonde het land meer dan drieduizend jaar geleden.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Top 5 plekken om te bezoeken

Kenia bestaat voor 10% uit nationale parken. Het is dan ook geen verrassing dat 4 van de 5 topbestemmingen in Kenia uit nationale parken bestaan.

Mount Kenya National Park

Dit park laat de diversiteit van het land goed zien. De hooglanden van Kenia, de belangrijkste dieren van Afrika, de op één na hoogste berg van Afrika, de Mount Kenya – ongelooflijke mooi en meer dan 5000 m hoog – zijn een lust voor het oog.

opslaanMount Kenya National Park
Mount Kenya National Park
opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nationaal park van Masai Mara

Masai Mara ligt ten westen van de Rift Valley en is het Keniaanse natuurpark waar je de wilde natuur kunt bewonderen, én de plek waar de belangrijkste Masai-stammen wonen. In het centrum van het park, Masai Mara Town, en in kleine dorpjes in het gebied woont dit nomadenvolk. Daarnaast zijn er indrukwekkende katachtigen te vinden, en grote groepen herbivoren te spotten.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nakuru Lake National Park.

Lake Nakuru is een van de mooiste nationale parken ter wereld omdat het veel bezienswaardigheden bevat die dit park net even wat specialer maken dan de andere. Er zijn bijvoorbeeld talloze flamingo’s – met hun prachtige roze tinten -te vinden, die rustig aan de oever van de meren baden. Ook vogelliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen: In het park zijn vele van de mooiste Afrikaanse vogels te vinden.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Amboseli National Park

Amboseli National Park is een park grenzend aan de Kilimanjaro. Dit park is de thuisbasis van enkele Masai-stammen en olifantengroepen. Een prachtig park om bovenaf via een luchtballon te bewonderen.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Mombasa

Dit paradijselijke deel van het land is de tweede stad van Kenia. Mombasa is perfect om aan het eind van jullie huwelijksreis te bezoeken. Geniet van de stranden met een buitengewone schoonheid. Met zijn uitgestrekte witte zandstranden met kristalhelder water, kokospalmen en palmbomen is het een heerlijke plek om even op te laden. Tel daar de aangename temperatuur van de Indische Oceaan en de koraal barrière voor duikers bij op, en je hebt een geweldige plek. Mis het openbare strand van Jomo Kenyatta niet. In Kilifi vind je Bofa Beach, een van de mooiste stranden van het land. En mis ook  de Lamu-archipel niet, prachtige eilanden vlak voor de kust van Kenia.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Naast heerlijke stranden is Mombasa ook een stad om te verkennen. De stad is perfect verbonden met de hoofdstad Nairobi via goedkope vluchten, en het is tevens de thuishaven van luxehotels met aangename privéstranden waar je je lekker kunt laten vertroetelen.

De stad is een smeltkroes van culturen. Je vindt verwijzingen naar verschillende religies zoals talloze moskeeën, de Shri Cutch Satsang Sawminarayan-tempel en de Mombasa Memorial Kathedraal. Daarnaast zijn er overblijfselen van oude beschavingen te vinden, kun je unieke architectuur vinden, en is het van topkwaliteit.

opslaanMombasa Memorial Kathedraal. Foto: Shutterstock
Mombasa Memorial Kathedraal. Foto: Shutterstock

Nairobien het Turkanameer

Nairobi is de hoofdstad van Kenia en een van de grootste steden in Afrika. Hoewel het land zich vooral profileert bestemming om natuurjuweeltjes te spotten, zijn sommige steden in Afrika echte eyecatchers. Met name Nairobi, met zijn hoge gebouwen en veel cultuur, is een unieke stad.

Kenia heeft een leidende rol in de ontwikkeling van de mensheid en dat is te zien in enkele van de musea in de stad. Het Nationaal Museum heeft een grote verzameling rotstekeningen, en het Karen Blixen Museum toont verschillende voorbeelden van de verhalen van schrijfster Karen Blixens en haar geliefde Kenia.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Zoals we al hebben laten zien in de top 5 bezienswaardigheden, zijn de nationale parken de belangrijkste toeristische attractie van Kenia. Naast deze parken, is het Turkanameer, dat op de werelderfgoedlijst staat, ongelooflijk mooi. Daarnaast is het meer van historisch belang voor de ontwikkeling van de mensheid, en verenigt het de drie natuurparken; het reservoir van Samburu, waar de Somalische giraffen en de bedreigde Grévyzebra te vinden zijn; het Tsavo Occidental National Park, met bezienswaardigheden zoals de Mzima-bronnen en de Roaring Rocks; en het Aberdare National Park, met enorme watervallen, olifanten, buffels en 770 vierkante kilometer aan wilde jungle.

Het is duidelijk, Kenia heeft alles voor een geweldige huwelijksreis. Al het mooie wat Afrika te bieden heeft, en dat in één land. Wil je nog meer geweldige huwelijksreis bestemmingen zien, bekijk dan hier de meest exotische huwelijksreis bestemmingen! 

Wil je meer inspiratie voor jouw bruiloft? Volg Zankyou dan op Instagram, Facebook en Pinterest!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!