Huwelijksreis naar China: een wandeling door het symbool van het Oosten!

Een wereld van contrasten: Als jullie een compleet andere cultuur willen leren kennen, is China dé ideale bestemming voor jullie!

  • Huwelijksreis Locaties
  • International
  • China

China is één van de grootste landen ter wereld. Haar rijke cultuur verrijkt al eeuwenlang de wereld en wordt daarom ook beschouwd als de ¨bakermat van onze beschaving¨. Het natuurlijke en culturele erfgoed van China is ongetwijfeld iets dat je in je leven gezien MOET hebben.

Adverteren

Het landschap van China is prachtig en je vindt hier een wereld aan contrasten. Al met al is het Aziatische land één van de beste keuzes voor een exotische huwelijksreis, want op elke hoek wacht er een nieuw avontuur op jullie. Als jullie een compleet andere cultuur willen leren kennen is dit dé ideale bestemming voor jullie!

Er nog niet uit waar jullie heen willen op huwelijksreis? Met deze 5 stappen kies je de perfecte bestemming!

opslaanSean Pavone
Foto vía Shutterstock: Sean Pavone

Belangrijke informatie

Vanwege de grote verschillen tussen Oost en West, is het reizen door China een onbetwist avontuur. Stel je open om deze rijke cultuur te leren kennen tijdens jullie huwelijksreis!

China is, na India (zeer vergelijkbaar in populatie), het meest bevolkte land ter wereld, met bijna 1400 miljoen inwoners en is veel bevolkt dan het derde land op deze lijst: de Verenigde Staten, met 300 miljoen inwoners. Qua oppervlakte is het het op twee na grootste land ter wereld! Het oppervlakte is iets waar jullie tijdens jullie huwelijksreis ongetwijfeld kennis mee gaan maken. Maar, geen zorgen! Om je tussen verschillende steden en regio´s te verplaatsen zijn er veel goede opties: goedkope vluchten en treinen brengen jullie overal!

opslaanchuyuss
Shanghai. Foto vía Shutterstock: chuyuss

Om China te bezoeken moet je een visum aanschaffen, dat ongeveer 80 euro kost online, en ongeveer 120 euro als je het daar aanschaft. De officiële taal is Mandarijn Chinees en op de meeste plaatsen zullen de inwoners geen Engels spreken, tenzij je natuurlijk in toeristische gebieden of grote hotels komt. Ook gebaren zijn hier heel anders dan dat wij gewend zijn, dus houd hier rekening mee!

De valuta die gebruikt wordt in China is de Renminbi. Gaan jullie naar China dan is het aanbevolen om jullie valuta hier te wisselen, omdat dit een stuk goedkoper is. Op veel plekken is het niet mogelijk om met de kaart te betalen, dus wees hierop voorbereid.

Wat betreft het klimaat is het goed om rekening te houden met grote verschillen terwijl jullie reizen door verschillende gebieden. Het noordelijke gebied, waar Beijing ligt, is een stuk kouder dan het zuiden, waar Shanghai ligt. Het regenseizoen is normaal gesproken tussen juni en september, daarom is de beste tijd om China te bezoeken het voorjaar en de herfst.

opslaanaphotostory
Guilin. Foto vía Shutterstock: aphotostory

Natuur, Tempels en Technologie

China biedt jullie the best of all worlds en is een goede mix van verschillende omgevingen met sterk contrast. In China zul je niet alleen de legendarische tradities, zowel op historisch als spiritueel gebied, en cultuur tegenkomen, maar zul je ook de technologische vooruitstrevendheid beleven. Neem ook zeker een kijkje in de authentieke Chinese keuken, die over de hele wereld beroemd is, om de heerlijkste authentieke delicatessen te proeven. De contrasten tussen de Grote Muur van China en de stad Shanghai, Hong Kong of het Jiuzhaigou-park konden niet groter zijn!

Vanwege zijn grote bevolking heeft China een aantal van de meest bevolkte steden ter wereld, wat voor indrukwekkende indrukken zorgt. Haar hoofdstad, Beijing, en het beroemde Shanghai zijn de meest bevolkte steden in China, met meer dan 30 miljoen inwoners in het stadse gebied. Hong Kong is een baken van de moderne wereld! Ook regio´s die de moeite waard zijn, maar over het algemeen minder worden bezocht, zijn Suzhou en Macao – super mooi!

opslaanESB Professional
Hong Kong. Foto vía Shutterstock: ESB Professional

China is ook één van de belangrijkste plaatsen in de wereld als we het hebben over religie. Hier leven het Boeddhisme, Taoïsme, Confucianisme en de traditionele Chinese religie naast elkaar, en dit wordt weerspiegeld in een overvloed aan heilige ruimtes die je vertellen over de mythische geschiedenis van het land. Een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de nationale cultuur zijn de Shaolin-tempel, de Verboden Stad (bewoond door de keizers van het land voor meer dan 500 jaar), de Grote Boeddha van Leshan (het hoogste Boeddhabeeld ter wereld, gebeeldhouwd in de rotsen), of het Potala-Paleis in Lhasa (een Tibetaanse autonome regio, eigendom van China).

opslaanAAR Studio
Leshan Giant Buddha. Foto vía Shutterstock: AAR Studio

China biedt ook de mooiste natuur gebieden, met zeer speciale mystieke schoonheid die je nergens anders zult vinden. Opvallend zijn het Jiuzhaigou-park, het Zhangjiajie-park, de prachtige regio Yunnan, de wilde Yangshuo-bergformaties en met een korte menselijke bijdrage, de rijstterrassen van Guilin of de klassieke tuinen van Suzhou. In de natuurbeschermings centra van Chengdu kun je het de zorg bewonderen van dieren die met uitsterven worden bedreigd, zoals de Panda.

opslaanSAHACHATZ
Jiuzhaigou Park. Foto vía Shutterstock: SAHACHATZ

Top 5 Bezienswaardigheden

1. Beijing is de hoofdstad van Volksrepubliek China, waarin een waanzinnig aantal van meer dan 20 miljoen mensen de legendarische Chinese cultuur en traditie met de moderniteit combineren. Plekken om hier te bezoeken zijn, zonder twijfel: de Tempel van de Hemel, de Verboden Stad, het Tiananmen-Plein of het Mausoleum van Mao Zedong. Vergeet ook niet één van de vele wolkenkrabbers te bezoeken, of de high tech winkels waar je technische innovaties van het hoogste niveau vind.

opslaanESB Professional
Foto vía Shutterstock: ESB Professional
opslaanZhao jian kang
Foto vía Shutterstock: Zhao jian kang

2. De grote muur: het belangrijkste attractie van China en dat is niet voor niets! Met een lengte van maar liefst 21.000km waar 10 eeuwen aan gebouwd is, is het een architecturaal werk dat kan worden bezocht vanuit verschillende punten van het land: van Beijing, Simatai, Jinshanling en Badaling.

opslaanzhu difeng
Foto vía Shutterstock: zhu difeng

3. Yunnan is één van de meest natuurlijke en verrijkende regio´s van China. Hier vind je de beroemde en indrukwekkende rijstterrassen van Yuanyang en de Tigre Falls Gorge, die oprijst als de diepste rivierkloof van de wereld. Maar, naast deze prachtige plekken in de natuur herbergt Yunnan ook de oude steden Dali, Shaxi, Lijiang en Shangri, die zéker een bezoekje waard zijn.

opslaanAlex Brylov
Foto vía Shutterstock: Alex Brylov

4. Shaolin-tempel: een van de vele tempels waar je de spiritualiteit van dit prachtige land terugvindt. Waardeer de religieuze tradities van de tempel door zijn pagode´s, de typische gebouwen van de Aziatische cultuur, verbonden met het Boeddhisme. Geniet ook van de krijgskunsten die de bewoners van deze tempel beoefenen – het is magisch.

opslaanSkreidzeleu
Foto vía Shutterstock: Skreidzeleu

5. Xi’an. De stad Xi’an is relevant geworden voor het zijn van het oostelijke uiteinde van de beroemde Zijderoute en, in de afgelopen decennia, voor de Terracotta Warriors: 8000 levensgrote figuren van soldaten en hun cavalerie. Deze ongelooflijke figuren, die enkele van de grote waarden van het land zijn, werden gesneden om het mausoleum van de eerste Qin-keizer te bewaken met als doel zijn troepen na zijn dood te blijven leiden.

opslaanHeidi Becker
Foto vía Shutterstock: Heidi Becker

China heeft alles voor een avontuurlijke huwelijksreis: de grote contrasten, onbetwiste natuur en rijke geschiedenis mag je niet missen!

Toch een andere bestemming? Wat denken jullie van Canada of Nieuw-Zeeland? Vergeet ons niet te volgen op Facebook, Instagram en Pinterest voor de leukste inspiratie!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!