Op huwelijksreis door Canada: het puurste stukje in Amerika!

Het Noord-Amerikaanse land Canada omvat een ongeëvenaarde natuurlijke inrichting en steden met het grootste welzijn in de wereld. Lees snel verder waarom je zeker een reis naar Canada moet plannen!

  • Huwelijksreis Locaties
  • International
  • Canada

Als we aan Amerika denken, komen de Verenigde Staten meestal als eerste in ons op als bestemming. Met alle publiciteit die het land krijgt, is dat ook niet zo vreemd! Toch heeft Amerika veel meer te bieden: het ongelooflijke zuiden, het mooie midden Amerika en het noorden waar je Mexico, de VS en Canada naast elkaar vindt.

Met het symbolische blad al in de vlag is Canada het land dat veel toevoegt aan de natuur op deze planeet. Het land is veelkleurig en multicultureel en een echte voorbeeld van vooruitgang. Het is een bestemming vol geheimen voor je huwelijksreis.

i viewfinder

Belangrijke gegevens

Canada is het op één na grootste land ter wereld qua oppervlakte (na Rusland). Het land heeft ‘slechts’ 37 miljoen inwoners. Leden van de Europese Unie hebben geen speciaal visum nodig om naar Canada te reizen.

Het land maakt deel uit van het Gemenebest van Naties en is een van de 14 staten die koningin Elizabeth II bestuurt. Deze vorm van parlementaire monarchie fungeert als een overblijfsel van de voormalige afhankelijkheid van Canada van het Verenigd Koninkrijk, op juridisch niveau voltooid door de Canadese grondwet van 1982.

opslaanFoto: Shutterstock - CherylRamalho
Foto: Shutterstock – CherylRamalho

De officiële talen zijn Engels, ongeveer 58% van de bevolking spreekt het. 22% spreekt Frans en in de provincie Quebec is dit de voertaal. Opvallend is de officiële status van Inuktitut (Eskimotaal) in enkele van de meest afgelegen gebieden, dit is bij grondwet geregeld. Desondanks kunnen in het multiculturalisme van Canada maximaal 200 talen naast elkaar bestaan, met Spaans als de derde meest gesproken taal (2,5 miljoen sprekers).

Qua klimaat biedt Canada je de mogelijkheid om van alle soorten temperaturen te genieten. Het kent de Pacifische kust die warmer is dan de Atlantische Oceaan. De beste tijd om naar Canada te reizen is in de zomer. Het is dan ideaal om te genieten van de fantastische natuur in al haar pracht. De winter biedt de mogelijkheid tot heel veel sneeuwpret. In de lente bepaalt de smeltende sneeuw het beeld en in het najaar het kleurrijke geheel van gele, bruine en roodkleurende bomen.

opslaanFoto: Shutterstock - TRphotos
Foto: Shutterstock – TRphotos

De volgorde van de natuur

Zoals we al hebben gezegd, is de oppervlakte van Canada waanzinnig, hoewel de bevolking relatief klein is. Om die reden is het grootste deel van de ruimte pure natuur, waardoor het land de perfecte omgeving vormt voor bruidsparen die van avontuur houden.

In Canada trekken de voorbijtrekkende weilanden, bossen en meren die zich overal in perfecte staat uitstrekken de aandacht; het is alsof de natuur op een autonome manier is georganiseerd en van elkaar gescheiden is door onzichtbare grenzen zonder afbreuk te doen aan de schoonheid ervan. De oneindige beboste massa, met dennen, ceder en esdoorn als hoofdvertegenwoordigers vormt een van de grote waarden. Dit maakt het naast elkaar bestaan van de meest ongelooflijke diersoorten mogelijk. Denk aan beren, wolven, coyotes, poema’s, antilopen, rendieren en elanden, maar ook zeehonden, walvissen en ijsberen in de maritieme zones.

opslaanFoto: Shutterstock - BGSmith
Foto: Shutterstock – BGSmith

Van de Rocky Mountains tot de Niagara-watervallen, het Noord-Amerikaanse land bevat enkele van de belangrijkste natuurlijke monumenten op aarde. Het is een kleurrijke bestemming met hoge toppen, groene vlaktes, meren zoals Emerald Lake en de gletsjermeren Louise, Peyto en Moraime. De verscheidenheid aan ecosystemen is ook geschikt voor het huisvesten van ongelooflijke fauna, zoals de ijsberen die op je wachten in Churchill.

Vanwege de natuurlijke uitbundigheid heeft Canada belangrijke natuurlijke beschermde gebieden verenigd in nationale parken. Jasper National Park, Banff National Park, Nahanni, Dinosaur Provincial Park (met het grootste aantal fossielen van deze wezens in de wereld) en het Park van Capilano Suspension Bridge zijn een greep uit de natuur, zuiverheid en de geheimen die het land voor jou in petto heeft.

opslaanFoto; Shutterstock - TRphotos
Foto; Shutterstock – TRphotos
opslaanFoto: Shutterstock - Bjoern Alberts
Foto: Shutterstock – Bjoern Alberts

Cosmopolitan Canada

De natuur is de grote waarde van Canada, maar de imposante steden vormen een aanvulling op die fascinerende natuur. Omdat het land de natuur hoog in het vaandel heeft staan, hebben de steden op een duurzame en hypermoderne manier allerlei vorderingen gemaakt. ‘Cosmopolitan’ is een term die je op alle Canadese steden mag loslaten. Ze verwelkomen namelijk burgers van over de hele wereld met open armen, ze zoeken duurzaamheid met de ontwikkeling van parken en ecologische diensten en zijn een voorbeeld van diversiteit binnen de cultuur. Het zijn ook steden die een hoge mate van welzijn kennen.

opslaanFoto: Shutterstock - mat277
Foto: Shutterstock – mat277

Toronto is de bekendste en meest bevolkte stad van het land. Het is een van de belangrijkste steden in de wereld en wordt beschouwd als een schonere versie van New York. Ottawa is de hoofdstad. De stad telt minder inwoners, maar kent beroemde ruimtes zoals de National Gallery of Canada, de Parliament Hill of de grote Peace Tower. Montreal heeft als uniek kenmerk dat het de grootste tweetalige stad ter wereld is en kent eveneens een grote ruimte voor kunst en diversiteit, evenals een stedelijke kern die is omringd door rivieren, weiden en het Laurentian-gebergte. Quebec is een van de weinige plekken in de wereld waar walvissen in hun  natuurlijke habitat kunnen worden waargenomen en Vancouver, met zijn 200 parken, streeft naar een prachtig doel: de groenste stad ter wereld worden in het jaar 2020.

opslaanFoto: Shutterstock - Facto Photo
Foto: Shutterstock – Facto Photo

Top 5 interessante locaties

1) De Rocky Mountains en het Banff National Park. Deze bergketens bevinden zich in de Verenigde Staten en Canada en in het betreffende land kun je niet alleen het noorderlicht zien, maar het bevat ook een van de belangrijkste en mooiste nationale parken in het land. Banff, gelegen in Alberta, is een natuurlijk kunstwerk met juwelen van alle soorten en verantwoordelijk voor het componeren van een ode aan de meren van het land: Peyto of Moraine, beide gevoed door een indrukwekkend turquoise blauw water. The Mirror, Agnes, Bow en zijn gletsjer, Johnson of Minnewanka zijn zeer zeker niet minder de moeite waard. De schoonheid van de vallei van de tien toppen moet ook op je lijstje van must-see plekken staan.

opslaanFoto: Shutterstock - Alberto Loyo
Foto: Shutterstock – Alberto Loyo

2) Jasper Nationaal Park. Tussen dit park en dat van Banff, is de Icefields Parkway een van de meest opvallende en bijzondere wegen ter wereld. Omgeven door bergen en dennenbossen, leidt het van Banff naar het prachtige Jasper National Park, waar je grizzlyberen, de Athabasca-gletsjer en het meer van Maligne kunt zien.

Foto: Shutterstock - Dieter Kepper

3) Toronto. De bekendste stad in het land mag met recht een cosmopolitan genoemd worden. De diverse culturen, parken, technologische vooruitgang en tolerantie maken het een van de steden met de hoogste kwaliteit van leven. Het brede natuurlijke panorama ervan sluit perfect aan bij de architectonische structuur van wolkenkrabbers. Je kunt het zien als de voorzichtige versie van de stad New York. Het heeft de kenmerkende CN Tower, de derde hoogste toren van de wereld en Younge Street, de lange straat op de ze planeet (56 km). Daarnaast maken de verscheidenheid aan omgevingen: kunst, winkels en allerlei soorten vrijetijdsbesteding het tot een baken wereldwijd.

opslaanFoto: Shutterstock - Lucky-photographer
Foto: Shutterstock – Lucky-photographer

4) Lake Louise. Nog een van die natuurlijke wonderen die je een keer in je leven gezien moet hebben. Lake Louise ligt onder toeziend oog van de met sneeuw bedekte bergen Huber, Victoria en Lefroy en wordt geflankeerd door eindeloze dennenbossen en ongelooflijke rotswanden van 4000 meter. Met het bevroren of vloeibare oppervlak en versterkt door het turquoise blauw dat is afkomstig is van steenstof is het beeld uniek. Stimulerende wandelroutes als de Agnes Trail maken het alleen maar mooier.

opslaanFoto: Shutterstock - Yunsun_Kim
Foto: Shutterstock – Yunsun_Kim

 

5) Montmorency Falls. Hoewel de Niagara-watervallen de bekendste zijn, is de Montmorency 3o meter hoger dan de eerste (in totaal 83) en valt het water in de buurt van het vriespunt. Een must see!

opslaanFoto: Shutterstock - kavram
Foto: Shutterstock – kavram

Dit is Canada, een paradijs op aarde dat het beste van de natuur samenbrengt met de beste kwaliteit van leven in de steden. Het resultaat is een huwelijksreis vol avontuur die fenomenaal is om het authentieke van onze planeet samen te voegen met de deugden van een schone en progressieve 21e eeuw.

Ben je benieuwd naar nog meer informatie over andere bestemmingen? Lees dan ook: op huwelijksreis naar Nieuw-Zeeland of een onvergetelijke reis naar het juweel van Afrika. 

Wil je meer inspiratie voor jouw bruiloft? Volg Zankyou dan op InstagramFacebook en Pinterest!

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Reacties (1)

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!