De Filipijnen, een niet te missen bestemming voor een onvergetelijke huwelijksreis

De Filipijnen heeft alle voordelen van andere tropische paradijzen, dat wil zeggen, buitengewone cultuur, fantastische natuur en prachtige stranden. Zin in een huwelijksreis in dit prachtige land?

  • Huwelijksreis Locaties
  • International
  • Filippijnen

Beetje bij beetje is de Filipijnen in opkomst als toeristische bestemming in Azië. Waarom? Er zijn duizend-en-een reden op te noemen. De Filipijnen heeft alle voordelen van andere tropische paradijzen, dat wil zeggen, buitengewone cultuur, fantastische natuur en prachtige stranden. Maar de Filipijnen heeft nog één extra voordeel op andere tropische paradijzen: Het land kent weinig toerisme in vergelijking met de meeste landen in Zuidoost-Azië. Voor nu zijn de wonderen van de Filipijnen nog enkel aan wat verdwaalde toeristen besteed. Zin in een huwelijksreis in dit prachtige land?

opslaanPhotoRoman
Foto vía Shutterstock: PhotoRoman

De Filipijnen

Adverteren

De Filipijnen is een eilandengroep met maar liefst 7107 eilanden. Dankzij de perfecte weersomstandigheden -een prachtig tropisch klimaat- en een bevoorrechte locatie direct aan de Pacifische Ring van Vuur, kent het land een indrukwekkende biodiversiteit.
De cultuur is een mengelmoes van oude inheemse stammen, moderne Chinese invloeden en de Spaanse cultuur. Het laatste heeft het land te danken aan de kolonisatie: De Filipijnen is ruim driehonderd jaar een kolonie van Spanje geweest. Spaans is hierdoor nog steeds een belangrijke taal, hoewel het Filipijns en het Engels de twee officiële talen zijn.

opslaansaiko3p2
Foto vía Shutterstock: saiko3p2

Parelwitte stranden

Over de hele wereld zijn fantastische stranden te vinden. Het is dan ook geen verrassing dat de stranden van de Filippijnen nog onbekend zijn voor de meeste mensen, er zijn zoveel andere stranden op de wereld! Toch zijn de stranden van dit tropische oord een van de fijnste om heerlijk op te relaxen, te zonnebaden en weg te dromen. Het archipel Bacuit, te bereiken via het bekende dorp El Nido is een van de fijnste eilanden van de Filippijnen. De stranden die daar te vinden zijn lijken zo van een schilderij te komen. White Beach, Boracay en Puka Shell Beach zijn de topstranden.  Voor een extra fijne ervaring op Bacuit vertoeven jullie in het Boracay Resort and Spa, dat een deel van het Boracay strand als privéstrand heeft.

opslaanBoracay Resort and Spa
Foto: Boracay Resort and Spa

Discovery Shores Boracay Islands is een van de andere juwelen van het eiland. Het resort heeft alles wat je nodig hebt en de 87 kamers zijn op en top luxe. Verder is er een heerlijke spa te vinden en heeft het resort heeft een fantastische service.

Palawan, is een provincie van de Filipijnen  en is tevens het grootste eiland van het land. Bovendien herbergt het het eerder genoemde dorp El Nido, dat omgeven wordt door stranden en bossen. CNN noemde Palawan de beste bestemming als je naar de Filipijnen reist. Een fijne locatie om te verblijven is het hotel complex El Nido. El Nido bestaat uit vier delen (Apulit Island, Miniloc Island, Lagen Island en Pangulasian Island) die allevier luxe en ecologische diensten leveren.

opslaansaiko3p
Foto vía Shutterstock: saiko3p
opslaanDiscovery Shores Boracay Islands
Foto: Discovery Shores Boracay Islands
opslaanEl Nido
Foto: El Nido

In Palawan vind je ook het prachtige Coron strand, met de mooiste kleuren water die je ooit zult zien. De hoofdstad van Palawan is Puerto Princesa, waar je onder andere het  Sheridan Beach Resort vindt. Dit resort is het eerste groene resort van de Filippijnen. Het ligt tussen de prachtige bergen en de blauwe wateren van Bahia Honda. Milieuvriendelijk én op en top luxe: genieten zonder schuldgevoel!

Het Mactan eiland is een andere perfecte bestemming voor jullie reis. Voor de meest veeleisende gasten is er het  Crimson Resort & Spa, tot in de puntjes verzorgt. Vanuit het resort kun je makkelijk de fantastische stranden van het eiland bezoeken als  Siargao, dat ook voor surfers een fantastisch strand is.

opslaanSheridan Beach Resort
Foto: Sheridan Beach Resort
opslaanCrimson Resort & Spa
Foto: Crimson Resort & Spa

De onderwaterwereld

Alsof de Filipijnen boven water nog niet indrukwekkend genoeg was, kent het land tevens een onvergetelijke onderwaterwereld. Omdat het land nog niet echt ontdekt is, is de onderwaterwereld nog steeds in perfecte staat. De diepe zeeën herbergen nooit eerder geziene mysterieuze wezens, gekleurd koraal, fluorescerende vissen, en bijzondere onderwater dieren als de de ballonvis, de reuzenschildpad, de walvishaai, de bedreigde grootoogvoshaai en nog veel meer spannende dieren.

Malapascua, Mindoro, Tubbataha en Anilao zijn een paar van van de gebieden waar je perfect de onderwaterwereld kunt bekijken. Op de zeebodem is voor duikliefhebbers nog van alles te vinden. Het Japanse vrachtschip Olympia Maru Japanse en een aantal Amerikaanse raketten uit de Tweede Wereldoorlog bijvoorbeeld, liggen nog steeds op de diepe gronden van de Stille Oceaan.

opslaanJoel Larsson
Foto vía Shutterstock: Joel Larsson
opslaanMax Topchii
Foto vía Shutterstock: Max Topchii

Natuurwonderen

Naast de witte zandstranden met kristalhelder water en de prachtige onderzeewereld, is er op de Filipijnen nog veel ander moois te zien. De bekendste is het St Paul’s Subterranean River National Park, tevens de thuisbasis van de ondergrondse rivier die dezelfde naam draagt. Dez rivier wordt, beschouwd als een van de zeven wonderen van de natuur. De rivier is ruim acht kilometer lang en is hiermee de langste ondergrondse rivier. Langs deze rivier die je met een boot kunt bevaren, zijn veel stalactieten, stalagmieten en grote grotten te vinden.

Verder zijn de zogenoemde Chocolate Hills van de Filipijnen niet te missen. Het is de belangrijkste bezienswaardigheid van het eiland Bohol. De Chocolate hills zijn ruim 1200 kegelvormige heuvels, die door de begroeiing op chocolaatjes lijken. Wellicht hebben de inwoners van de Filippijnen hierdoor zo een sterke voorkeur voor desserts?

Verder is een groot deel van dit eiland bedekt met actieve vulkanen zoals de Mount Pinatub, en de gevaarlijke Mount Taal die veel uitbarstingen heeft gekend.

Verder is een het spookdiertje een van de bekendste dieren van de Filipijnen. Deze lieve maar enigszins eng uitziende diertjes zijn te vinden op het Cebú eiland. De Gremlins en de Furbies zijn geïnspireerd op deze spookdiertjes.

opslaanRastislav Sedlak SK
Foto vía Shutterstock: Rastislav Sedlak SK
opslaanFrolova_Elena
Foto vía Shutterstock: Frolova_Elena
opslaanKim David
Foto vía Shutterstock: Kim David

Hoofdstad en cultuur

Vanwege de Spaanse geschiedenis is in de hoofdstad Manila, en de rest van het land, veel contrast te vinden. De stad is in 1571 gesticht en er is dan ook nog veel te vinden uit het koloniale tijdperk. Zo zijn er veel musea, kerken en pleintjes die aan de koloniale tijd herinneren. Deze geschiedenis staat in sterk contrast met de moderne wolkenkrabbers. Die wolkenkrabbers staan er niet voor niks: De stad heeft meer dan vijftien miljoen inwoners. Als je rust zoekt in deze chaotische stad is het Edsa Shangri-La, met zijn tropische tuinen, luxe en ontspanning, de beste plek om te verblijven.

opslaanJon Bilous
Foto vía Shutterstock: Jon Bilous
opslaanEdsa Shangri-La
Foto: Edsa Shangri-La
opslaanjoyfull
Foto vía Shutterstock: joyfull

Fruit, zoetigheid en rijst

De Filipijnen is een heerlijk land voor de echte bourgondiërs. Alle smaken worden gestimuleerd dankzij een grote variatie aan heerlijke vruchten. Zo is volgens het Guinness World Record de allerlekkerste zoete en sappige mango te vinden in de Filipijnen. Het is dan ook niet moeilijk voor te stellen dat het waar is dat de oprichter van het Spaanse modemerk Mango de naam heeft gebaseerd op deze Filipijnse vrucht.

Desserts hebben ook een belangrijke plek in de keuken. De zogenaamde ‘meryenda‘ (broodjes of bonbons) worden veel gegeten, maar belangrijker nog is de halo-halo, een gerecht met veel ingrediënten zoals bonen, zoete aardappelen, bananen en rijst. Halo-halo is de sleutel van de Filipijnse keuken  en dit heerlijke dessert wordt dan ook veelvuldig gegeten.

Verder zijn de durian en balut erg belangrijk vanwege hun voedzaamheid, hoewel de geur mensen eerder op afstand houdt… durf jij het aan?

opslaanphotopixel
Foto vía Shutterstock: photopixel

De mensen

Een reis is geen verrijking zonder contact met de lokale bevolking. De interactie met de mensen maakt het verblijf zo aangenaam. De Filipijnen zijn erg attente en vriendelijke mensen. Er is geen moment dat hun vriendelijke glimlach op hun gezichten verdwijnt. Een huwelijksreis terwijl je omgeven wordt door vriendelijke mensen zal jullie nog meer doen laten stralen!

opslaanSascha Burkard
Foto vía Shutterstock: Sascha Burkard

Ben jij overtuigd van de charmes van de Filipijnen? Het land herbergt alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke huwelijksreis. Van de prachtige stranden tot de heerlijke desserts, van gekke dieren tot fantastische mensen!

Wil jij niks van ons missen? Volg dan onze Facebook pagina.

Auteur: Sherita Jager

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!