Een exotische huwelijksreis naar India: magie, kleur en verscheidenheid

India is een van de meest magische en mysterieuze locaties van de planeet. Het is een gebied vol contrasten, zoet en zout, sensueel en heilig, rijk in geuren en smaken, het is een meester in het vormgeven van sensaties.

  • Huwelijksreis Locaties
  • Aanbeveling
  • Bruidspaar
  • India

India is een van de meest magische en mysterieuze locaties van de planeet. Het is een gebied vol contrasten, zoet en zout, sensueel en heilig, rijk in geuren en smaken, het is een meester in het vormgeven van sensaties. Al die pracht van het Aziatische land maakt het een indrukwekkende locatie voor de huwelijksreis voor koppels die op de vlucht zijn voor het gebruikelijke en zoeken naar een plaats om lichaam en geest te verrijken. Ontdek een beetje meer over deze parel op onze aarde:

opslaanBoris Stroujko
Foto vía Shutterstock: Boris Stroujko

Zo is India

Adverteren

Met alle charme vormt India een deel van het Indisch subcontinent, een geografische locatie waarvan Pakistan, Bangladesh, Nepal en Butan ook deel uitmaken, net als de mooie staten Sri Lanka en de Maldiven. In het genoemde territorium is er plaats voor het Hindoeïsme, het Boeddhisme, het Jaïnisme en het Sikhisme:  vier van de grootste religies op aarde. Vandaar dat je er ontelbare tempels vindt met prachtige artistieke werken.

India is een van de grootste landen ter wereld met als gevolgd dat het op nummer twee staat als het om inwonersaantallen gaat met een getal van meer dan een biljoen inwoners. Hindi en Engels zijn de officiële talen van het land, maar de rijkheid en diversiteit kent 20 officiële talen toegewezen aan diverse gebieden. Daarnaast zijn er nog 2000 talen waarvan de meerderheid geen officiële status heeft.

Het land wordt omringd door de Indische oceaan, de Arabische zee en de bekende Bengaalse golf. Er is een grote biodiversiteit, met groeiende flora, jungles en bossen. Net als de fauna met de Bengaalse tijger en olifant als hoofdrolspelers. En vergeet niet, elk koppel is anders! In dit artikel zie je wat voor huwelijksreis bij jullie past. 

opslaanD'July
Foto vía Shutterstock: D’July

Authenticiteit, oproer en geschiedenis: Delhi en Agra

Het noordwesten van het land is het smakelijkste, rijkste en voornamelijk bezocht voor de beroemde gouden driehoek, gevormd door Delhi, Agra en Jaipur. Die drie gebieden zijn genoeg om een perfecte huwelijksreis te organiseren.

Delhi is een plek vol chaos, het is een snelgroeiende stad die bijna 15 miljoen inwoners telt. Je  valt hier van de ene verbazing in de andere. De hoofdstad New Delhi is de plaats waarin het contrast tussen traditioneel en modern het grootst is. Het is hier waarbij de laatste kreten van de hedendaagse wereld ontstaan, maar met het behoud van het liefdevolle, historische en artistieke karakter. Het is er hectisch, maar dat is deel van de charme.

De meest elegante en diplomatische lanen van New Delhi (Rajpath, Rasina Hill en Vijay Chowk) combineren met de commerciële activiteiten van de Connaught Place ring, met plaatsen als Qutab Minar, Humayun’s Tomb en het rode fort die op de werelderfgoedlijst prijken. Markten, specerijen, het ongecontroleerde verkeer en de drukte vormen de essentie van Delhi, een uniek spektakel waarvan je wel moet genieten. Hier een verwijzing naar de tempels die je niet mag missen: de Hindoe Lakshmi Narayan of Kalkaji; de grote moskee Jami Masjid, de Sisganj Gurudvara en de op het Jainisme georiënteerde Lal Mandir.

opslaanPikoso.kz
Foto vía Shutterstock: Pikoso.kz

The Imperial New Dehli is het meest luxueuze hotel in de omgeving, een terugkeer naar de pracht en praal de Britse Raj en de verfijnde stijl die de architectuur en cultuur verrijkt. The Park Hotels, met acht locaties in India, is een van de sterren accommodaties in het land met een uniek design en luxe voorzieningen.

opslaanNOWAK LUKASZ
Foto vía Shutterstock: NOWAK LUKASZ

Agra is een van de grote symbolen van het land, zijn grootste schat is de de Taj Mahal, die wordt beschouwd als een van de nieuwe zeven wereldwonderen. Verfijnd, dapper en een prachtige compositie, haar schoonheid heeft rekening gehouden met de pracht van het Mongolische Rijk dat het vertegenwoordigt. Er is meer te zien en reis als het kan door naar Agra. De relikwieën van het Mongoolse tijdperk zijn te zien in paleizen, tombes, fonteinen en tuinen. Het fort van Agra en Fatehpur Sikkri, ook Mongools van origine, zijn andere stukken van India die onderdeel zijn van UNESCO. Luxe uit oude tijdperken.

opslaanRuthChoi
Foto vía Shutterstock: RuthChoi

Jaipur, Udaipur y Jodhpur

Rajastán is een van de grootste staten in India. Bovendien huisvest het een groot deel van de woestijn  Thar, het kent tussen haar grenzen en groot aantal steden. In het noordoosten, vormt Jaipur nog steeds een bron voor fantasieën en verhalen. Bekend onder de naam de Roze Stad wordt het gezien als een van de meest culturele punten van het land. Met alle details en schoonheid is dit een prachtig landschap voor een romantische huwelijksreis. Het maakt deel uit van de geschiedenis van de Duizend-en-een-nachten, een Middeleeuwse collectie van verhalen gebaseerd op de grootse paleizen van de Maharadja’s (City Palace, Samode, Hawa Mahal). Ook daar vind je de pracht en praal van de glorieuze architectuur, zowel binnen als buiten de gebouwen, gecombineerd met kunst, heerlijke geuren en exotische schatten van de bazaar en de authentieke tempels met hun charme.

Udaipur en Jodhpur zijn twee andere steden die de charme van de Duizend-en-een-nachten hebben. De eerste heeft een gunstige ligging, omringd door heuvels en de frisheid van de meren Pichola, Fateh Sagar, Udai Sagar en Swarup Sagar. De natuurlijke excellence past perfect bij de paleizen en forten met hun culturele erfgoed. Het is een nieuwe herinnering aan de oude sprookjes. Jodhpur is een blauwe oase, de kleur komt terug in alle gevels van de gebouwen. Combineer het met een bezoek aan Mehranghar een van de belangrijkste forten van het land.

opslaanakedesign
Foto vía Shutterstock: akedesign

Heilige plaatsen en tempels

De religie heeft veel macht in India, maar gelukkig is er plaats voor diverse culten in het hele land. Het Hindoeïsme is de grootste godsdienst met 80 procent van de bevolking. Benarés is een van de   zeven heilige steden van het Hindoeïsme. De Ganges, met alle krachten en het religieuze enthousiasme zijn de eerste karakteristieke punten van de stad, ga met open mind en open hart om te leren van deze cultuur. Een perfect plan voor je huwelijksreis.

In het zuiden van het land, in de staat Tamil Nadu, is het eeen waar festival van tempels en spirituele plaatsen. Kanchipuram is een andere van de zeven heilige steden van het Hindoeïsme en deze stad herbergt meer dan honderd tempels voor parochianen, bewonderd voor de generaties voor hun meer avontuurlijke en tolerant toeristen.

opslaansilentwings
Foto vía Shutterstock: silentwings

Chennai is het thuis van de tempel Kapaleeswarar, met een toren van veertig meter;  Mahabalipuram bewaart er tientallen; Madurai, de bijzondere en verfijnde architectuur van de Minakshi tempel; Trichy is bijzonder vanwege de sterkte en Srirangam voor zijn grote tempel ter ere van Visnú; in Thanjavur vind je de tempels vanBrihadisvara, Gangaikonda Cholapuram en Airavatesvara; in Chidambaram, is de placet o be de tempel van Nataraja. In Auronville moet Matri Mandir met de ronde vorm en de gouden glazen op je lijstje staan. Al deze plekken zijn wonderen van de oude wereld, die met het verstrijken van de tijd zijn blijven leven. Ze hebben ons gevuld met verhalen, gevoelens en unieke visuele geoegens.

opslaanPaulo Afonso
Foto: Paulo Afonso

Stammen, tijgers en veel meer

De staat Madhya Pradesh wordt ook ‘het hart van India’ genoemd. Het is de plek met het meest gevarieerde wild leven in het land. Hier leeft de grootste groep Bengaalse tijgers ter wereld, meer concreet in de nationale parken Bandhavgarh en Kanha, hoewel deze weer opgedeeld zijn in zeven andere beschermde zones. In de tropische jungles en de subtropische bossen heeft Rudyard Kipling de inspiratie gevonden voor het schrijven van Junglebook, de Bengaalse tijgers laten hun charme zijn aan iedere bezoeker die de eer heeft ze te bekijken.

Bovendien zijn er 22 miljoen mensen in deze staat die leven in verschillende stammen, zij dragen allemaal de naam Adivasi. In deze regio, waar men de grootste aantallen vindt, leven de volgende: andh en raghu, bagata, bhil, chenchu of chechar, gadabas, grond naikpod, rajgond, goudu, hill, reddis, jatapus, kammara, kattunayakan, kondhs, nayaks, ronia, savaras, thoti, yenadis en yerukulas. In de gebied is er ook tijd voor artistiek genot met dank aan de Khajuraho tempel die werd herontdekt in 1838 en die opvallend genoeg seksscenes bevat in de architectonische patronen. Een echte paradox. Bekijk ook het artikel over Maleisië, het paradijs voor newlyweds! 

opslaanEduard Kyslynskyy
Foto vía Shutterstock: Eduard Kyslynskyy

Kerala en Karnataka

In de staat Kerala zijn een paar bezoeken verplicht: het natuurreservaat Periyar, a de havenstad Cochin en de tempel Guruvayoor gewijd aan Krishna. Dicht bij het laatste punt in Punnathur Kotta, kun je 50 olifanten zijn. Geniet ook van een boottocht over de kanalen en meren in dit gebied, deze zijn bekend onder de naam backwaters.

In de staat de Karnataka, heeft Mysore twee grote attracties voor de bezoekers: het paleis van de Maharadja en de Devaraja markt, gespecialiseerd in wierook en bloemen. Aan de andere kant in Chamundi is de buffel van Shiva een trekpleister. Om af te sluiten met Karnataka waar Belur en Halebidu twee bestemmingen vormen met een interssante artistieke en historische waarde. Ben jij meer in stadsmens? Ontdek New York als huwelijksreis bestemming! 

opslaanf9photos
Foto vía Shutterstock: f9photos

India is de bestemming die geliefden zoeken opzoek naar avontuur, cultuur en contrasten. Alles hierboven beschreven is enkel aperitiefje voor alles dat op je wacht binnen de grenzen van het land: een is een universum van sensaties, met beste van de mensen en van de natuur. Een huwelijksreis naar India is niet zomaar een huwelijksreis, het is een kruistocht in het onbekende. Een heel speciaal cadeau. Hebben jullie de bestemming gekozen? Lees dan deze 8 tips om de huwelijksreis perfect te maken! En als jullie nog niet gekozen hebben, hier zijn nog 5 romantische bestemmingen voor jullie.

Auteur: Eline Dabekaussen
Foto via Shutterstock: Taj Mahal, en el río Ganges (Varnasi), Laxmi Narayancúpula de un minarete de la mezquita Jama MasjidTaj Mahal, Hawa Mahal, mañana en BaranésMylapore’s Kapaleeswarar, retrato de un tigre, backwaters de Kerala.

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!