Franse cultuur met een Indisch hart: Mauritius: dé bestemming voor een huwelijksreis op het strand

Kiezen voor Mauritius als een huwelijksreisbestemming, staat gelijk aan kiezen voor rust, en het ontdekken van een paradijs. Geniet samen met je kersverse echtgenoot van dit paradijs!

  • Huwelijksreis Locaties
  • Aanbeveling
  • Bruidspaar

Met de dichte vegetatie en bij het warme water van de Indische Oceaan vind je het prachtige eiland Mauritius, bekend om zijn lange ongerepte stranden en het zachte witte zand. De rust en de culturele verscheidenheid die gevonden worden maken dit eiland een van de meest populaire in de wereld voor huwelijksreizenbestemmingen. Nieuwsgierig wat hier allemaal te ontdekken is? Lees dan snel verder!

opslaanFoto vía Shutterstock - Ppictures
Foto vía Shutterstock: Ppictures

Een paradijs op aarde

Adverteren

De officiële naam van dit mooie eiland voor de Afrikaanse kust, is Republiek Mauritius, maar het eiland staat beter bekend als Mauritius. Met een tropisch klimaat, getemperd door de oceaan, een oppervlak bedekt met prachtige kokospalmen, wordt het eiland verder nog omgeven door stralend blauwe lagunes, dankzij het prachtige koraalrif dat rond het eiland te vinden is. Mauritius heeft een lange geschiedenis en was ooit een Portugese, Nederlandse, Britse en Franse kolonie. De geschiedenis zorgt voor een unieke mix van culturen. Deze mix zorgde ook voor keuken waarin het beste van elke cultuur te vinden is, en er worden nog steeds vele feestdagen gevierd die zijn blijven hangen uit de tijd van het koloniale tijdperk. Mauritius zal je blijven verrassen… Lees ook: 8 adviezen om jullie huwelijksreis perfect te maken!

opslaanFoto vía Shutterstock - ohrim
Foto vía Shutterstock: ohrim

Prachtig ongerepte stranden

Als er iets kenmerkend aan Mauritius is, is het de lange kustlijn wel. Het eiland heeft meer dan 165 kilometer met prachtige stranden vol fijn wit zand. Het eiland is omringd door een koraalrif, en hoewel er wind staat, zijn de nooit grote golven in zee, dus kun je genieten van rust en kalmte op het stand. Het toeristische gebied is te vinden aan de noordkust, waar de meeste van de luxehotels zijn te vinden en waar de meeste wateractiviteiten worden georganiseerd. Het is het gebied met de meeste zon, en de minste regen. Aan deze kust kun je genieten van het strand Grand Baie, met vele heerlijke hotels, of het strand Trou aux Biches, waar de Mauritianen te vinden zijn op hun vrije dagen.

opslaanFoto vía Shutterstock - photobeginner
Foto vía Shutterstock: Photobeginner

Daarentegen vind je aan de oostkust de meest ongerepte stranden van het eiland, en hier is het massatoerisme schaars. Aan de oostkust kun je genieten van het ongelooflijke landschap en lagunes. Hier is de regio Morne Brabant het niet te missen paradijs, lijkend op de Afrikaanse savanne. Je vindt hier ook nog een aantal kanonnen, overblijfselen van oorlogen tussen de Engelsen en de Fransen.

Als je besluit om Mauritius te kiezen als huwelijksreisbestemming, maak dan ook een uitstapje naar Île aux Cerfs, door velen beschouwd als de mooiste stranden van Mauritius. Île aux Cerfs, is waarschijnlijk de meest romantische en mooie plek op het eiland. Het ligt voor de oostkust en heeft intens blauw stranden en een wilde natuur.

De meeste hotels op Mauritius organiseren dagtochten op een catamaran, vaak inclusief eten, zwemmen en snorkelen. Je kunt hier ook golfen op een van de velden te midden van het prachtige landschap en genieten van een lokaal gerecht in de goede restaurants.

opslaanFoto vía Shutterstock: KKulikov
Foto vía Shutterstock: KKulikov

Zeg ja tegen watersporten

Als je op huwelijksreis naar Mauritius gaat, is de kans groot dat je enthousiast ben over de zon, de zee en het strand. Dus, afgezien van de intieme en romantische momenten, kun je ook kiezen voor wat activiteit op het water. De meeste luxehotels organiseren tal van deze activiteiten. Dankzij de constante wind en de rustige lagunes zijn windsurf en kitesurf de bekendste sporten. De laatste jaren is het populaire peddelsurf ook steeds groter geworden.

Duiken en snorkelen kunnen natuurlijk ook niet achterwege blijven. Het eiland is omringd door een prachtig koraalrif dat een grote diversiteit aan vissen aantrekt. Het water is helder, dus je kunt zelfs zonder diep te gaan, een prachtige ondergrondse zee zien!

opslaanFoto vía Shutterstock - ohrim2
Foto vía Shutterstock: ohrim

Van het koloniale Port Louis, naar de majestueuze tempels

Mauritius heeft meer dan enkel stranden. Het grootse deel van je reis kun je op het strand doorbrengen, maar reserveer ook een paar dagen om het eiland zelf te ontdekken. Start in Port Louis, de hoofdstad. Zie de mix van koloniale architectuur en moderne gebouwen, en geniet van het spectaculaire Caudan Waterfrond. Op elf kilometer van Port Louis vind je de Botanische Tuinen Pamplemousses. Het zijn de oudste in het zuidelijk halfrond, en erg romantisch.

Meer natuur is te vinden in de Grand Bassin tempels, een van de meest spectaculaire onderdelen van het zuiden van het eiland. Je vindt hier veel hindoetempels wat voor een prachtige en intense cultuurshock zorgt, je waant je in een compleet ander land! Ook interessant: De perfecte huwelijksreis voor jullie twee: 5 opties!

opslaanFoto vía Shutterstock - BlueOrange Studio
Foto vía Shutterstock: BlueOrange Studio

Pure luxe

De hotels waarmee Mauritius is verrijkt zijn spectaculair. Koninklijk ingericht, waardoor je kunt genieten van misschien wel de belangrijkste reis van je leven. Aan de noordkust is het Trou aux Biches Beachcomber Resort & Spa te vinden, een luxe accommodatie dat door velen wordt beschouwd als het meest romantische hotel in Mauritius, onder andere dankzij de adembenemende zonsondergangen die vanuit dit hotel kunnen worden waargenomen. Het is bovendien ook nog het eerste ecologische hotel in Mauritius, een unieke plek voor privacy, ruimte en romantiek én bewustzijn!

opslaanLe Palmiste Hotel
Foto: Le Palmiste Hotel

Ook aan de kust zijn de zijn prachtige hotels te vinden als het Oberoi Mauritius. Geniet van een geweldige ervaring van luxe in het Constance Le Prince Maurice, het Poste Lafayette Radisson Blue Resort & Spa of het Le Palmiste Hotel.

Aan de westkust vind je het Hilton Mauritius Resort & Spa, en het Sand Beach Resort & Spa. Perfecte hotels om het start van je nieuwe leven te vieren…! Aan de oostkust zijn het hotel The Residence Mauritius, met een spectaculaire setting die doet denken aan het koloniale tijdperk, en het indrukwekkende Lux Belle Mare te vinden.

opslaanLux Belle Mare
Foto: Lux Belle Mare

Kiezen voor Mauritius als een huwelijksreisbestemming, staat gelijk aan kiezen voor rust, en het ontdekken van een paradijs. Het is een magische en spectaculaire plek dat de meest ongelooflijke stranden en een indrukwekkende mix aan culturen samenbrengt. Kiezen voor kiezen Mauritius is een van de meest opwindende ervaringen van je leven.

Nog meer inspiratie op doen voor jullie huwelijksreisbestemming? Bekijk de volgende artikelen: Huwelijksreis idee: New York City!, Mexico: een huwelijksreis vol smaak, natuur en vreugde, Een exotische huwelijksreis naar India: magie, kleur en verscheidenheid

Auteur: Sherita Jager

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!