Bezoek Costa Rica: Een paradijs voor jullie huwelijksreis

Costa Rica is niet alleen dé bestemming voor je huwelijksreis. Het is eigenlijk een land waar je gewoon moet blijven wonen. Maar als dat even niet tot de mogelijkheden behoort, kun je tenminste genieten van een heerlijke tijd tijdens je huwelijksreis. Costa Rica, in Midden-Amerika, is omringd door Nicaragua en Colombia en heeft een fantastische natuur, cultuur en strand. De perfecte ingrediënten voor een ontspannende reis. Lees verder en ontdek waarom Costa Rica de perfecte bestemming is om een heerlijke tijd door te brengen als newly weds!

Zankyou Weddings
Foto: Zankyou Weddings

Behoud en natuurbescherming

Wat Costa Rica onderscheidt is de fantastische, wilde en diverse natuur. De bossen en tropische regenwouden zijn spectaculair. De dierenwereld van Costa Rica is een samensmelting van zowel Noord-, als Midden en Zuid-Amerika. Een unieke flora en fauna is te vinden in dit kleine eiland. Er zijn maar liefst 17 nationale parken! Bijna een kwart van Costa Rica bestaat uit beschermd natuurgebied. Bijzondere reservaten als het Talamanca Range-La Amistad is absoluut de moeite waard om te bezoeken, maar ook nationale parken La Amistas en Cocoseiland zijn een onvergetelijke ervaring. Of het beschermde gebied van Guanacaste, met watervallen, bergen, natuur en unieke diersoorten.

Geniet van de natuur van Costa Rica in wouden met loopbruggen, boottochten of helikoptervluchten. Maak het zo gek als je zelf wilt!

Maar als je eenmaal in een mooi nationaal park bent, wil je natuurlijk wel een fantastische plek hebben om te verblijven. Wat denk je bijvoorbeeld van Kura Design Villas. Dit resort is volgens Forbes het meest glamoureus en romantische resort van Costa Rica. Kura Design Villas ligt in de Bahía Ballena, een prachtige baai met weinig inwoners. De stranden hebben prachtige golven waardoor het ook gewild is voor surfers.

Wat noordelijker, in San Carlos, is de Chachagua Rainforest Hotel & Hacienda te vinden. Ruime, ecologische kamers, open ramen waardoor je het regenwoud kunt horen terwijl je heerlijk in bed ligt. Het resort combineert duurzaamheid en natuurbehoud, met ultieme luxe. Na een heerlijke nacht in een van de gigantische bedden kun je in onontdekte wateren zwemmen, hiken, het regenwoud ontdekken of watervallen bekijken. Wat wil je nog meer?

Kura Design Villas
Foto: Kura Design Villas
Chachagua Rainforest Hotel & Hacieda
Foto: Chachagua Rainforest Hotel & Hacieda
 Oficina de Turismo de Costa Rica
Foto: Oficina de Turismo de Costa Rica

Flora en fauna

De natuur van Costa Rica is zeer indrukwekkend, en dat allemaal op zo een Klein stukje grond (50.000 km²). Bovendien kent het land veel verschillende microklimaten met elk hun eigen flora en fauna. Het heeft hiermee misschien wel de rijkste natuur ter wereld. Ter vergelijking: Canada, dat bijna tweehonderd keer groter is en ook ongerept, telt slechts zeventig unieke plantensoorten. Costa Ria bijna achthonderd!

Hoewel Costa Rica een tropisch klimaat heeft zijn er veel verschillende zones: warm, gematigd, koud en ijskoud! Het ijskoude klimaat is op de hoge bergen te vinden, op zo’n 3000 meter hoogte. Daar kan het zelfs vriezen, terwijl je op zeeniveau heerlijk kunt zonnen. En dat allemaal in één landje! Het is dan ook niet gek dat er meer dan 2000 soorten bomen te vinden zijn, 10% van de vlindersoorten in Costa Rica rondfladderen en 800 vogelsoorten de mooie lucht doorkruizen waaronder kolibries, guacamayos, tucanes en quetzales. Als vogelliefhebber is Costa Rica een waar walhalla. Kleurrijke papegaaien, jachtvogels als de havik, valk en adelaar. Maar ook gieren en natuurlijk de quetzal. De quetzal wordt wel als de mooiste vogel ter wereld gezien met zijn prachtige lange veren, en is de nationale vogel van Guatemala. Toch heb je ook in Costa Rica een grote kans om deze prachtige vogel te spotten.

 Als bloemenliefhebber kun je ook je hart ophalen in Costa Rica, met meer dan 1000 soorten orchideeën, maar ook voor dieren kun je in Costa Rica goed terecht: Er zijn zo’n 250 soorten zoogdieren te vinden waaronder jaguars, apen, gordeldieren, luiaards en de schattige neusberen.

Simon Dannhauer
Foto vía Shutterstock: Simon Dannhauer

Prachtige stranden

De Costa Ricaanse kust beschikt over twee fantastische relaxplekken met kristalhelder water en een rijke onderwaterwereld. Costa Rica is een van de weinig landen waar je de zon in het oosten kunt zien opgaan, en aan het westen, aan de andere kant van het eiland, kunt zien ondergaan. Voor netgetrouwden zijn de kusten van Costa Rica een perfecte mix van avontuur met lange strandwandelingen bij zonsondergang. De pacifische kant van Costa Rica is voor duikers, snorkelaars en surfers het paradijs. Het schiereiland van Nicoya (Guacanaste) is een perfecte bestemming als je graag gepamperd wordt. Esterillos, Jacó, Hermosa y Boca Barranca zijn daar de belangrijkste bestemmingen voor surfers. Meer gevorderde surfers gaan naar het Nationale Park Marino Ballena, ook aan de westkust, met een van de langste golven ter wereld. Verder zijn Pavones en Tamarindo ook nog de moeite waard om te zien.

Aan de andere kant van Costa Rica, de oostkust, dat op slechts een kleine vier uur per vliegtuig ligt, zijn de Caraïbische stranden het plaatje. Het nationale park Cahuita is prachtig om door te wandelen. Je hebt weinig ervaring nodig en er is een prachtig koraalrif te vinden waar je met een gids hee kunt. De Caraïbische kant van Costa Rica heeft een heel eigen cultuur, met veel Jamaicaanse invloeden, heel anders dan de oostkust.

Simon Dannhauer
Foto vía Shutterstock: Simon Dannhauer

Vulkanen!

Hoewel de meeste vulkanen niet actief zijn, is Costa Rica hét vulkaneneiland ter wereld. Costa Rica is een van de hoofdlanden van de Pacifische Ring van Vuur, een gebied verspreid over de hele wereld waar vele vulkanen te vinden zijn. Costa Rica heeft 100 vulkanen, waarvan 10 actieve. Het indrukwekkende vulkaanlandschap van Costa Rica geeft mogelijkheid tot nieuwe en interessante excursies en ervaringen.

El Poás, el Irazú, el Rincón de la Vieja, el Turrialba en el Arenal zijn de belangrijkste en bekendste vulkanen van Costa Rica. De vulkanen kunnen met mooie excursies bezocht worden en daaromheen is dan ook een mooie branche ontstaan. El Arenal, bijvoorbeeld, heeft een dichtbij liggend spa: The Springs Resort Spa. Deze spa heeft een fantastisch uitzicht op de meest actieve vulkaan van Costa Rica en een van de actiefste ter wereld. Omringd door nevelwouden, warmwater meren en watervallen. Bij terugkomst van de excursie vertoef je je weer in de luxe van The Springs Report Spa, wat wil je nog meer?

Esdelval
Foto vía Shutterstock: Esdelval

Avontuur en cultuur

Een huwelijksreis staat garant voor ontspanning, en dat is dan ook het doel van veel pasgetrouwde koppels! Toch zijn er ook veel avontuurlijke plekken in Costa Rica die ook de moeite waard zijn om te zien. San Jose, de hoofdstad, is bijvoorbeeld een prachtige plek om te ontdekken. Aangenaam en drukbevolkt, en vol cultuur! Maar avontuur valt natuurlijk ook aan de kust of in de jungle te vinden met rafting, windsurfen, kajakken, surfen en vissen. Voel je de adrenaline al?

De warme en vrijgevende bevolking is er een die je zeker zult ontmoeten. Costa Ricanen zijn een mix van inheemse inwoners en immigranten. Door de jaren heen hebben zich ook Chinezen, Libanezen, Italianen en andere nationaliteiten zich gevestigd in Costa Rica. De grootste indianenstammen zijn nog steeds volop vertegenwoordigd en hebben een beschermde status: de Bribri, Cabécar, Maleku, Teribe, Boruca, Ngöbe, Huetar en Chorotega leven hun leven net als jaren geleden, voordat de eerste immigranten hun land betraden.

En wist je dat Costa Rica zo vredelievend is dat ze geen leger hebben? In 1948 is het leger afgeschaft en zijn ze verder gegaan op een basis van rust en harmonie. Dat zie je ook terug bij de bevolking: pura vida, puur leven, is het motto van het land en haar bevolking.

Oficina de Turismo de Costa Rica
Foto: Oficina de Turismo de Costa Rica

Het moge duidelijk zijn: Costa Rica, letterlijk vertaald, Rijke Kust, heeft alles wat je altijd hebt gewild, en alles waar je nog niet eens over had kunnen dromen. Boek je huwelijksreis naar Costa Rica en geniet van je wittebroodsweken in het paradijselijke eilandje!

Lees ook:

8 adviezen om jullie huwelijksreis perfect te maken |  Huwelijksreis idee: New York City!Een overgetelijke huwelijksreis in Barcelona

Laat een bericht achter

De top 20 meest romantische liefdesliedjes voor jullie bruiloft!
De top 20 meest romantische liefdesliedjes voor jullie bruiloft!
Laat je inspireren door onze top selectie beste bruiloft liedjes! Bekijk ze hier...
Foto: A Matter of Taste
De beste catering voor jullie bruiloft in Amsterdam!
Liefde gaat door de maag! Met lekkere hapjes en een voortreffelijk diner laat je een goede indruk achter op gasten tijdens dé dag. Door alle emotionele momenten en de festiviteiten, ligt honger op de loer.
Foto: MetSUUS
Waarom ook jullie voor een weddingplanner moeten kiezen!
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: een weddingplanner inhuren is écht geen overbodige luxe! Lees hier nog eens waarom!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie