Huwelijksreis naar Costa Rica: een natuurlijk paradijs en ‘pura vida’!

Waar gaan jullie heen met jullie huwelijksreis? Lees verder en ontdek waarom Costa Rica de perfecte bestemming is om een heerlijke tijd door te brengen als newly weds!

  • Huwelijksreis Locaties
  • Aanbeveling
  • Adviseren
  • Bruidspaar
  • Costa Rica

Nog meer dan een perfecte bestemming voor je huwelijksreis is Costa Rica een fantastisch land waar je wil blijven wonen. Maar als dat onmogelijk is en je enkel een paar dagen kunt genieten van alles dat Costa Rica te bieden heeft, dan is dit de bestemming voor je huwelijksreis.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Belangrijke gegevens

Adverteren

In Costa Rica, paradijs in Midden-Amerika grenzend aan Nicaragua en Panama, gaan natuur, cultuur en strand hand in hand om een geweldig toneel te vormen voor tal van mogelijkheden voor ontspanning en vrije tijd. De natuurlijke component is een van de meest relevante op onze planeet en dat voor een land dat qua oppervlakte vrij klein is (50.000m²).

De 58 microklimaten waaruit het land bestaat, voeden de dieren en planten in het land, verantwoordelijk voor 5% van de biodiversiteit van de aarde.

Hoewel Costa Rica een tropisch klimaat kent, zijn de verschillende microklimaten verantwoordelijk voor de gevarieerde meteorologie van het land. De tijd van droogte duurt van december tot april en het regenseizoen van mei tot november. September en oktober zijn de maanden waarin de meeste regen valt. Sommige plekken zijn warm, maar andere, zoals de vulkanen, zijn kouder. Het is daarom belangrijk goed voorbereid op reis te gaan, zodat je je kleding altijd kunt aanpassen aan je omgeving.

(Bekijk nu ook onze Zankyou checklist om je goed voor te bereiden op je bruiloft!)

Bescherming van flora en fauna

Het sterelement van het land is zijn natuurlijke wildernis, die je terugziet in elke hoek van het land. De oerwouden en de tropische bossen zijn de mooiste en spectaculairste trekpleisters op dit gebied. De natuur is een eeuwig durend spektakel dat, ondanks de grootsheid, goed wordt verzorgd en beschermd. Costa Rica kent 17 nationale parken en zeven biologische reservaten. Het zijn dé schatten van het land.

Naast een ongeëvenaarde visuele aantrekkingskracht dragen ze bij aan de karakteristieke benaming van het land als het ‘groenste’ ter wereld. Milieuduurzaamheid is van cruciaal belang in Costa Rica. De parken Reserva Biológica de Monteverde, Parque Nacional Tortuguero en Parque Nacional Volcán Poás zijn plekken met een ongekende schoonheid waarin vele diersoorten leven.

Er zijn meer dan 2000 soorten bomen en tussen de takken daarvan vliegen 10% van de vlinders die er in de wereld zijn en meer dan 800 soorten vogels naast elkaar in de lucht. Denk aan kleurrijke kolibries, ara’s, toekans en quetzals. Adelaarsroggen, haaien, bultruggen en een overvloed aan tropische vissen delen het leven in de rivieren en zeeën. Ze laten het grondoppervlak aan duizenden soorten orchideeën en 200 soorten amfibieën, evenals zoogdieren; jaguars, apen, gordeldieren, luiaards, neusberen en nog vele andere prachtige soorten.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Van het strand naar de vulkanen

De Costa Ricaanse kust splitst zich in twee prachtige gebieden waar je prima kunt relaxen. Kristalhelder water, een grote diversiteit aan te ondernemen activiteiten voor de liefhebbers van de onderwaterwereld.

Pas getrouwden kunnen hier wegsmelten voor de mix van avontuur in de wateren en lange wandelingen in het paradijs van Costa Rica. De typische witte zandstranden bieden toegang tot de fantastische onderwaterwereld die de Stille Oceaan te bieden heeft: een paradijs van koraalriffen. De golven vormen een speeltuin voor surfers. Aan de andere kant biedt Caribische Zee warmte en meer moois zodat je je echt in het paradijs waant.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Hoewel de meeste inactief zijn, is Costa Rica de belangrijkste schakel van de Pacifische Ring van Vuur dankzij de 100 vulkanen waarvan er 10 nog steeds actief zijn. Deze indrukwekkende vulkanische activiteit, vooral typerend voor de verhalen over draken, voegt een ander ecosysteem toe aan de verscheidenheid aan gebieden en klimaten die de pasgetrouwde koppels op hun huwelijksreis kunnen ontdekken. Denk aan atypische activiteiten die je vol tevredenheid zullen stemmen. De belangrijkste vulkanen zijn: El Poás, El Irazú, El Rincón de la Vieja, El Turrialba, Cerro Chato en El Arena.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Top 5 interessante plaatsen

  1. Het Parque Nacional Corcovado en la Reserva Biológica Isla del Caño zijn de twee parken waar de hoogste normen voor natuurbehoud gelden. Het zijn de plekken met de meeste biologische diversiteit op aarde. De eerste heeft acht natuurlijke omgevingen binnen het park zelf, evenals duizenden kilometers aan ongerepte stranden, watervallen en allerlei soorten landschappen. De tweede staat bekend om de koraalriffen, het is een van de beste ter wereld als je van duiken houdt.

In de omgeving is Kura Design Villas gelegen in de Bahía Ballena een ontspannend hotelcomplex waar je je kunt afzonderen van de wereld. Hier kun je energie opdoen om nog meer onbekende prachtige gebieden van het land te verkennen. Het Chachagua Rainforest Hotel & Hacienda in het noorden van het land, in de regio San Carlos is ook gelegen in een biologisch beschermingsgebied. Hier kun je verblijven in een sprookjesachtige jungle-setting.

opslaanFoto: Kura Design Villas
Foto: Kura Design Villas
opslaanFoto: Chachagua Rainforest Hotel & Hacieda
Foto: Chachagua Rainforest Hotel & Hacieda
opslaanFoto: Oficina de Turismo de Costa Rica
Foto: Oficina de Turismo de Costa Rica
  1. Het schiereiland Nicoya (Guacanaste) heeft zich gespecialiseerd in het ontvangen van alle toeristen die in een van de complexen verblijven. Esterillos, Jacó, Hermosa en Boca Barranca zijn de perfecte bestemmingen voor surfers, hoewel de meer ervaren mensen liever kiezen voor het Parque Nacional Marino Ballena en de Golfito-sector, thuisbasis van de ‘ola larga izquierda’, een van de langste golven ter wereld.
opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
  1. Parque Nacional de Arenal. Bekend vanwege de vulkaan Arenal, 7000 jaar oud en rijkt 1670 meters. De laatste stollingsactiviteit werd in 2010 geregistreerd. Het park staat bekend om de natuur en karakteristieke elementen als de ceibo-boom. Het werd in 1991 geopend om de vulkaan en de omgeving te beschermen.
opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

The Springs Resort Spa biedt accommodatie en entertainment op slechts een halfuur rijden van het Nationaal Park met de vulkaan. Het hotel ligt naast een van de meest overweldigende regenwouden ter wereld: een plek vol mystiek en geheimen. Je vindt hier ook de Arenal Lagune bron van leven die Tabacon Grand Spa Thermal Resort koelte biedt. Dit luxe complex staat bekend om de warmwaterbronnen en het enorme bos eromheen.

opslaanFoto: The Springs Resort Spa
Foto: The Springs Resort Spa
opslaanTabacon Grand Spa Thermal Resort
Tabacon Grand Spa Thermal Resort
  1. San José is de hoofdstad en het is het goede voorbeeld om relaxt te kunnen genieten van aangenaam, cultureel en stedelijk toerisme. Het is het minst natuurlijke deel van het land, maar het is een goede bestemming om het andere Costa Rica te leren kennen met een andere sfeer en prachtige architectuur. De kathedraal van San José, het nationaal theater en mercado municipal zijn een aparte vermelding waard.
opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
  1. Het koraalrif dat deel uitmaakt van het Cahuita National Park is de plek die alle duikers opzoeken: het is rijk aan biodiversiteit en opvallende kleuren. Aan het andere eind van het land, op slechts drie uur rijden met de auto en 45 minuten met het vliegtuig, wachten op de idyllische stranden die worden gewassen door het water van de Caribische Zee, een van de verboden vruchten van de planeet die alleen door bevoorrechte personen worden geproefd.
opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Avontuur en cultuur

Een huwelijksreis staat synoniem voor ontspanning en veel koppels vinden die tijdens hun huwelijksreis. Maar als je kiest voor een unieke bestemming zoals Costa Rica, ben je eigenlijk verplicht om de inspanning te leveren om te ontdekken wat het land allemaal te bieden heeft. Houd je van avontuur dan kun je helemaal losgaan in het hele land, want overal kun je deze adrenalineshot krijgen. Denk aan activiteiten als raften, windsurfen, duiken, kajakken, sportvissen en surf. Maak daarbij gebruik van alles wat de verbazingwekkende en gevarieerde natuurgebieden Costa Rica te bieden heeft: de levendige golven van de kust en de enorme jungle in het binnenland.

De warme en gastvrije bevolking van Costa Rica is een andere element dat dit tot een fantastische bestemming maakt. De pre-Spaanse oorsprong is duidelijk zichtbaar, maar beetje bij beetje hebben zich ook etnische-nationale groepen en kolonies van immigranten gevormd. De meest relevante zijn afro-afstammelingen, hoewel er ook gemeenschappen van Chinezen, Hebreeërs, Libanezen en Italianen te vinden zijn.

De Indiase volkeren in Costa Rica verdienen ook speciale aandacht en de bijzonderste zijn de Bribri, Cabécar, Maleku, Teribe, Boruca, Ngöbe, Huetar en Chorotega. Naast dit bevoorrechte multiculturalisme en het indrukwekkende natuurlijke landschap, heeft zijn eeuw van democratische ervaring en de afwezigheid van een leger (het werd afgeschaft in 1948) voor vrede en harmonie in het hele land gezorgd. Al deze aspecten hebben er samen voor gezorgd dat het land volgens de New Economics Foundation de eerste positie in de Happy Planet-index weet te behouden.

opslaanFoto: Oficina de Turismo de Costa Rica
Foto: Oficina de Turismo de Costa Rica

Dit land in Midden-Amerika kent een unieke combinatie aan elementen, altijd prachtig en altijd vol verrassingen. Het landelijke toeristen bureau, Oficina de Turismo de Costa Rica, is de eerste bron voor informatie en hier zijn ze altijd bereid om zelfs voor de meest veeleisende bruidsparen een droomreis samen te stellen.  ¿Kom jij naar Costa Rica? Het is het pure leven!

Wil je graag naar een andere exotische bestemming met je honeymoon? Bekijk dan  hier de meest exotische bestemmingen voor je huwelijksreis!

Wil jij niks van ons missen en veel inspiratie op doen? Volg ons dan zeker op FacebookPinterest en Instagram! Vind de beste leveranciers voor jullie bruiloft in onze database, of vraag ons GRATIS om hulp!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!