Trouwen op het strand? Tips voor het kiezen van je jurk!

Ga je trouwen op het strand? Dat vereist een bijzondere bruidsjurk! In ieder geval moet je met een paar dingen rekening houden: wij vertellen je welke.

  • De Bruid
  • Op het strand
  • Zomer
  • Bruidspaar

Droom jij ook van een romantische bruiloft op het strand? De ondergaande zon, de ruisende branding. Misschien ga je zelfs wel trouwen in het buitenland op een parelwit strand. Om dat plaatje compleet te maken, moet jij natuurlijk op zoek naar de juiste bruidsjurk voor een beach wedding. En dat is toch wel íetsje anders dan een ‘gewone’ trouwjurk. Wij wijzen je op een paar zaken waar je rekening mee kunt houden als je gaat trouwen op het strand.

opslaanCredits: Evgenia Fotografie
Credits: Evgenia Fotografie

Lengte

Adverteren

Ten eerste moet je bij een trouwerij op het strand rekening houden met de lengte van je jurk. Een sleep van drie meter is gewoon niet handig als je ermee door meters mul zand moet ploegen. Je eventuele bruidsmeisjes zullen het je ook niet in dank afnemen als je hen met je sleep laat zeulen. Bovendien is de kans groot dat je jurk niet meer om aan te zien is na enkele meters strand, zeker als je van plan bent romantisch langs de vloedlijn te dartelen. Trouwen in een korte(re) jurk is dus een goed idee als je het ja-woord geeft aan zee.

Tip: Bekijk onze gallery met de mooiste korte trouwjurken en laat je mooie benen zien!

opslaanCredits: Óscar de la Renta
Credits: Óscar de la Renta

Gewicht

Goed, een sleep wordt het dus niet. Het is slim om ook niet te gaan voor een jurk die weliswaar geen lange sleep heeft, maar wel allerlei lagen (zware) stof, hoepels en andere grote en vooral gewichtige toeters en bellen. Bij een beach wedding past licht, luchtig en speels: het is echt niet fijn om met kilo’s jurk voort te ploeteren onder toeziend oog van al je gasten.

Sluier

Ook een strandbruidje kan natuurlijk kiezen voor een mooie bruidssluier. Realiseer je echter wel dat de windkracht aan zee over het algemeen wat hoger ligt dan elders in het land. Bij wind kan het zijn dat je sluier alles behalve flatteus alle kanten opwappert en daarbij passant nog even je kapsel uit z’n fatsoen trekt. Een korte sluier of een mooie haaraccessoire (denk aan bloemen, parels, veertjes…) passen ook goed bij een strandbruiloft.

opslaanCredits: Enchanted Atelier
Credits: Enchanted Atelier

Schoenen

Misschien kies jij gezien de locatie wel voor makkelijke schoenen onder je jurk: op killer heels van 12 centimeter is het lastig lopen in het zand. Vergeet niet trouw je schoenen mee te nemen naar al je pasbeurten, zodat de jurk perfect op lengte wordt gemaakt. Trouwen op blote voeten, maar feesten op mooie hakken? Overleg met de coupeuse over de juiste lengte voor je trouwjurk.

opslaan
Credits: Fran Russo.

Ben jij ook op het strand getrouwd? Heb jij nog briljante tips voor de strand-trouwjurk? Laat het ons hieronder weten! Volg Zankyou ook op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van de leukste trends en krijg de beste tips.

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!