Goedkoop trouwen, is dat mogelijk?

Goedkoop trouwen, is dat mogelijk?

Of goedkoop trouwen mogelijk is? Het antwoord is ja! Wij vertellen jullie de leukste tips en tricks hoe jullie de bruiloft goedkoper kunnen maken.

  • Organiseren bruiloft
  • Adviseren
  • Bruidspaar

Wij Nederlanders willen het liefst besparen op alles dat los en vast zit en daar is de bruiloft geen uitzondering op. Of goedkoop trouwen mogelijk is, is daarom ook een interessant vraagstuk onder de meesten van ons. Het antwoord hierop is JA! Natuurlijk is alles relatief en zal je met tweehonderd euro geen bruiloft kunnen vieren, maar wij hebben hier wel een aantal tips om het bedrag zoveel mogelijk te beperken. Lees snel verder!

opslaanFoto: Vertrouwd Wedding Planning
Foto: Vertrouwd Wedding Planning

Wat kost de gemiddelde bruiloft? 

Voor we beginnen is het interessant om te kijken hoeveel geld een gemiddelde bruiloft kostZoals je wel kunt begrijpen variëren de bedragen hierin enorm. De een laat zichzelf aankomen op een unicorn en serveert kaviaar, waar een ander bruidspaar de Mercedes van een kennis leent en de familie daags voor de bruiloft in de keuken laat zwoegen.

Vertrouwd Wedding Planning geeft als tip: “Stel prioriteiten. Wat vinden jullie wel/niet belangrijk? Zo kan je hier wel/geen geld aan uitgeven en dus bezuinigen op minder belangrijke dingen.”

Een bedrag waar jullie sowieso rekening mee moeten houden is het bedrag van de officiële trouwkosten. Dit zijn de kosten die jullie voor documenten die nodig zijn voor de gemeente betalen. Hoeveel je hiervoor kwijt bent verschilt per gemeente. Neem hiervoor contact op met de gemeente waarin jullie wonen en elkaar het jawoord geven. Iedere gemeente in Nederland moet volgens de wet iedere week een optie geven om gratis te trouwen. Wat? Gratis? Jazeker! Dit kan meestal op de maandagochtend. Dit zijn meestal niet de meest romantische momenten, maar dit kan wel enorm interessant zijn. Jullie kunnen er dan voor kiezen om het feest met een ceremonie op een andere dag te houden.

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Verder geeft Vertrouwd Wedding Planning een aantal leuke en handige tips: “Trouwen jullie rond Valentijnsdag? Dan kunnen jullie je kaarten door middel van een zoen rond die tijd gratis laten verzenden. Dit bespaart weer postzegels, die zijn namelijk erg duur! Ook kunnen jullie trouwbeurzen bezoeken, trouwleveranciers bieden dan vaak leuke acties aan.”

opslaanFoto: Corali Photography
Foto: Corali Photography

Trouwlocatie 

Een element waar jullie gemakkelijk op kunnen besparen is de trouwlocatie. Voor sommigen bruidsparen is het belangrijk om hun kinderdroom te volgen en als prinses in een kasteel te trouwen, waar anderen content zijn met een simpele trouwlocatie die zij mooi kunnen decoreren. Ben jij een creatief talent? Kies er dan voor om te trouwen op een simpele locatie. Je zult zelf waarschijnlijk weten hoe je deze zo mooi mogelijk aan kunt kleden!

Er is natuurlijk ook altijd de mogelijkheid om thuis te trouwen. Hoewel je hiermee de kosten van de trouwlocatie uitspaart is dit niet in alle gevallen de goedkoopste optie. Zo zal niet ieder huis groot genoeg zijn om in te trouwen. Denk hierbij aan het aantal gasten dat jullie willen uitnodigen. Houd rekening met dit aantal voor wc’s, maar ook voor servies. Denk hierbij ook aan alle vaat en troep die uiteindelijk overblijft. Het zal je niet verbazen als je de volgende dag geen zin hebt om dit op te ruimen, dus wellicht is het inhuren van een schoonmaakdienst of cateringbedrijf hier een goede optie. Daarnaast moeten jullie ook genoeg stoelen hebben etc. Uiteindelijk komt er meer bij kijken dan je in eerste instantie in gedachten hebt. Lees hier alles over een thuisbruiloft.

opslaanFoto: Fotosolo
Foto: Fotosolo

Trouwfotograaf 

Hoewel de kosten van een professionele trouwfotograaf veel bruidsparen vaak afschrikken is dit een element waar je absoluut niet op wilt besparen. Een goede trouwfotograaf is niet alleen iemand die ongemerkt fotografeert wanneer jullie dat van hem of haar vragen, maar ook degene met de macht over de herinneringen die jullie uiteindelijk door willen bladeren jaren na de bruiloft. Lees hier 8 redenen waarom jullie niet op de trouwfotograaf moeten besparen.

opslaanFoto: Fotosolo
Foto: Fotosolo

Laat je creatieve brein los! 

Als jij een crea bea bent is dit het moment om jezelf helemaal los te laten gaan. Neem eens een kijkje op Pinterest en je zult binnen no time overspoelt worden met allerlei leuke Do It Yourself ideeën voor de bruiloft.

Kies voor een intieme bruiloft 

Heb jij er nooit van gedroomd om een grote bruiloft te vieren? Goed! Kies dan voor een intieme bruiloft. Des te minder gasten, des te minder geld zullen jullie uiteindelijk kwijt zijn aan de bruiloft. Willen jullie dit moment toch graag met zoveel mogelijk mensen vieren? Nodig dan een intieme clubje uit tijdens de ceremonie en nodig meer vrienden uit tijdens jullie trouwfeest. 

opslaanFoto: Plaisier Design Photography
Foto: Plaisier Design Photography

Trouw in het buitenland 

Ik hoor je brein al kraken. Trouwen in het buitenland? Hoe kan dit in hemelsnaam goedkoper uitvallen dan een bruiloft in eigen land? Nederland is niet het goedkoopste land en dat is één van de redenen waarom een bruiloft in het buitenland goedkoper uit kan vallen. Vaak zijn trouwlocaties, catering en trouwfotografen in Spanje bijvoorbeeld al goedkoper dan in Nederland. Als jullie echt willen besparen kijk dan naar een bruiloft in Oost-Europa. De prijzen zullen je verbazen! Daarnaast is dit ook een goed excuus om niet alle collega’s uit te hoeven nodigen…

opslaanFoto: Corali Photography
Foto: Corali Photography

Goedkoop trouwen is dus zeker mogelijk! Een laatste tip die we je mee willen geven is om van tevoren een budget voor de bruiloft op te stellen. Beslis per categorie hoeveel je hier maximaal uit wilt geven en houd je hier strikt aan. Hoe je een budget voor de bruiloft opstelt lees je hier.

Voor meer inspiratie en de laatste trouwtrends volg je ons op Pinterest, Instagram en Facebook!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Vertrouwd Wedding Planning Weddingplanners

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!