Alle tips voor jouw winterbruiloft lees je hier!

Wat is het toch mooi buiten als er sneeuw ligt. Er is geen romantischer seizoen dan de winter en daarom geven wij jullie een aantal tips voor jullie winterbruiloft!

Alle tips voor jouw winterbruiloft lees je hier!
Credits: Trouw Trendy
  • Organiseren bruiloft
  • Winter

Het land is bedolven onder kerstlampjes en de ijspegels hangen aan de daken. Binnen zitten jullie met een glas rode wijn tegen elkaar aangekropen op de bank. Waarom wachten wanneer jullie elkaar de liefde kunnen verklaren in de meest romantische periode van het jaar? Hier staan een paar tips voor jullie winter wonder wedding!

opslaanFoto: Melissa Vermeulen Film & Fotografie
Foto: Melissa Vermeulen Film & Fotografie

Winters weer tijdens jullie winterbruiloft

Adverteren

Ten eerste moet er natuurlijk rekening worden gehouden met het weer. In tegenstelling tot het voorjaar zal je in de winter niet snel buiten trouwen. Aangezien de temperaturen in ons kikkerlandje erg onvoorspelbaar zijn moet er in de zomer altijd een plan B zijn voor onvoorziene weersomstandigheden. In de winter huur je een locatie binnen en hoef je daar dus geen rekening mee te houden. Dit scheelt zeeën van tijd die jullie goed kunnen gebruiken tijdens het plannen van jullie bruiloft.

opslaanFoto: RiCon Fotografie
Foto: RiCon Fotografie

Winterbruiloft decoratie

Qua decoratie kan je zo’n locatie natuurlijk hartstikke romantisch maken. Denk aan een locatie met een warme uitstraling en een open haard. Op de tafels liggen dennenappels, de ruimte is gevuld met kaarsjes en voor de kerstliefhebbers kan zelfs een kerstboom opgetogen worden. De vonken van het haardvuur zorgen voor de perfecte sfeer op jullie bruiloft.

opslaanFoto: Melissa Vermeulen Film & Fotografie
Foto: Melissa Vermeulen Film & Fotografie

Kleding voor de winterbruiloft

Naast de locatie moet er ook naar de kleding gekeken worden. Het grootste gedeelte van de bruiloft is binnen, maar met de aankomst en de trouwfoto’s mag de bruid geen kou vatten. Een mooie oplossing is bijvoorbeeld een (bont)vestje, bolero of stola, maar de bruid kan uiteraard ook voor een jurk met lange mouwen kiezen. Wanneer de foto’s gemaakt worden schittert jouw jurk nog meer in het prachtige winterlandschap en dit zorgt voor geweldige foto’s.

Let op: in de winter zijn de dagen korter. De zon gaat eerder onder, dus maak de foto’s op tijd!

opslaanFoto: Trouw Trendy
Foto: Trouw Trendy

Winterse catering

Wat eten en drinken betreft zullen veel gasten behoefte hebben aan iets warms. Met glühwein voor de volwassenen en warme chocolademelk voor de kids komen zij niets te kort. Qua eten kan aan een warme soep en een winterse stoofpot gedacht worden. Deze passen goed bij het thema en veel gasten zullen hier met de koude temperaturen van genieten. Voor een unieke, toch zomerse touch kun je gaan voor een winterbarbecue met een lopend buffet.

opslaanFoto: Verliefd Fotografie
Foto: Verliefd Fotografie

Een bruiloft in de winter kan je dus net zo romantisch maken als een in het voorjaar, hij is praktischer en zelfs goedkoper. Dus, waar wachten jullie nog op?! Want zeg eens eerlijk, wat is er nou romantischer dan je lief het jawoord geven terwijl buiten de sneeuwvlokjes naar beneden dwarrelen?

Meer inspiratie opdoen voor jullie winterbruiloft? Bekijk dan ook:

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!