De beste weddingplanners uit Nederland geven een gouden tip weg!

Een selectie van de beste weddingplanners uit Nederland delen een gouden tip voor jullie droombruiloft!

  • Begin organisatie
  • Bruidspaar
  • Nederland

Bij het plannen van je grote dag krijg je natuurlijk van iedereen fijne tips, trucs en geheimen. Pasgetrouwde stellen weten vaak nog perfect hoe hun dag was verlopen en wat ze anders zouden doen. Lang getrouwde stellen geven vaak mooie tips over een goed huwelijk. Maar ook, of juist vooral, weddingplanners hebben vaak zeer praktische tips. Wij bij Zankyou hebben onze persoonlijke favorieten op een rijtje gezet en ze gevraagd naar hun gouden tip voor bruidsparen. Benieuwd naar de gouden tips van dé weddingplanners van Nederland? Lees dan snel verder!

De Grote Dag
foto: De Grote Dag

Maginificent Weddings

Adverteren

Margot van Magnificent Weddings benadrukt dat een bruiloft van vijfduizend euro net zo leuk kan zijn als een bruiloft van twintigduizend euro. “Het budget dat je te besteden hebt is niet het allerbelangrijkste, al denk je dat misschien wel! Het is belangrijker dat je jullie sfeer weet te creëren, door bijvoorbeeld een thema toe te voegen aan jullie bruiloft.”

Maar hoe bedenk je een perfect thema? “Denk terug aan of stel jezelf vragen over speciale, mooie momenten  en gebeurtenissen van jullie twee. Zijn jullie samen naar een bijzondere vakantiebestemming geweest, waar je alweer blij van wordt wanneer je hier aan terugdenkt? Houden jullie van modern, industrieel, landelijk, retro of van vintage? Zijn jullie ooit op een feest of club geweest wat jullie allebei helemaal geweldig vonden? Een 80’s Party, Dance feest of zijn jullie helemaal in to the Carnaval? Het is niet alleen heel leuk om samen herinneringen op te halen, uit jullie antwoorden is zeker een leuk thema te halen. Hiermee ​maak je jullie bruiloft heel persoonlijk en uniek!”

Mooibelicht Trouwreportages
foto: Mooibelicht Trouwreportages
Mooibelicht Trouwreportages
foto: Mooibelicht Trouwreportages

Trouwerijtjes

Merel van Trouwerijtjes wilt jullie graag het volgende zeggen: ”Check, check, dubbel check! Tijdens de organisatie van je bruiloft krijg je te maken met verschillende leveranciers, waarmee je verschillende afspraken maakt. Heeft de locatiemanager beloofd dat het feest ’s nachts speciaal voor jullie een uurtje langer door mag gaan? Of zegt de bloemist dat hij die bijzondere seizoensbloemen wel voor jullie kan bemachtigen? Zet dit op papier! Mail hen de afspraken die jullie (mondeling) gemaakt hebben en laat ze dit bevestigen. Als je zorgt dat dit schriftelijk is vastgelegd sta je altijd in je gelijk wanneer er iets misgaat. Bel ze ruim een week voor de bruiloft nog even op, om te checken of alles goed in hun agenda staat. Klinkt misschien als een saai klusje, maar niets is zo vervelend als een taart die op de verkeerde dag of locatie wordt afgeleverd. Dus check, check, dubbel check!

Bubbles & Bowties
foto: Bubbles & Bowties
Trouwerijtjes
foto: Trouwerijtjes

Theway2yourwedding

Een hele belangrijke tip die Inge van Theway2yourwedding wilt meegeven is om te doen wat jullie zelf willen. In deze moderne tijd wordt steeds minder gehecht aan tradities dus aan hoe het “hoort”.  Dat betekent dat je helemaal vrij bent in de wijze waarop je jullie dag gaat vormgeven. Er zijn weinig dingen die echt moeten op jullie trouwdag dus maak het echt jullie dag en denk na over wat jullie het allerliefste willen en zorg dat die droom werkelijkheid wordt. Denk in mogelijkheden en niet in ”what if”. Een weddingplanner kan uitkomst bieden en niet alleen met jullie meedenken, maar jullie ook van een heleboel advies dienen en deze droom samen met jullie realiseren.

Theway2yourwedding
foto: Theway2yourwedding
Astrid Termaat Fotografie
foto: Astrid Termaat Fotografie

Just Say Yes Weddingplanner

Henriëtte van Just Say Yes wil bruidsparen aanraden niet alles in de laatste week tóch zelf te gaan doen. “ Ik zie heel vaak dat bruiden de avond voor de bruiloft nog bedankjes maken of bezig zijn met versieringen. Daarna zijn ze bekaf op hun mooiste dag. Ik adviseer ze om daar bij hulp in te schakelen. Een weddingplanner kan daarbij helpen. “

Een andere tip is om de ceremonie vast te laten leggen op video. “Er gaat op je trouwdag zoveel langs je heen dat het zo leuk is om achteraf nog te zien en te horen wat er nu allemaal gezegd is tijdens de ceremonie.“

Just Say Yes
foto: Just Say Yes
Just Say Yes
foto: Just Say Yes

Fabuloes Weddings

Loes van Fabuloes Weddings geeft een tip over een bijzondere locatie: “We willen allemaal een unieke, persoonlijke en onvergetelijke bruiloft. Wil je indruk maken op je gasten door middel van een buitenlandse bruiloft, bedenk dan eens dat het buitenlandgevoel vaak dichterbij is dan je denkt! Je zult niet het eerste bruidspaar zijn dat voor het Toscane-gevoel de Limburgse heuvels uitkiest, of het Franse bourgondische gevoel vindt in een van de vele wijnvelden die ook Zuid-Limburg rijk is. En dan wordt het opeens wél betaalbaar en dus haalbaar om al je gasten te laten overnachten en er een heel trouwweekend van te maken!”

Leon Duinmaijer
foto: Leon Duinmaijer
Kim Fotografeert
foto: Kim Fotografeert

Best Day Ever Events

Nailia van Best Day Ever Events raadt bruidsparen aan dicht bij hunzelf te blijven.”Festival, bohemian, en industriële weddings zijn helemaal hot. Wat ik de koppels vooral wil adviseren is dat ze naar eigen wensen kijken en niet naar de trends.”

En als je eenmaal de perfecte locatie hebt gevonden, kijk dan naar de mogelijkheden voor de aankleding. “Houd er rekening mee dat locaties vaak met nepbloemen werken, of dat decoratie van tafels is beperkt tot één of twee bloemetjes en een waxinelichtje.Wil je echt iets anders en meer persoonlijkheid, huur dan stylist in.”

Madame Poppy
foto: Madame Poppy
Madame Poppy
foto: Madame Poppy

Otherwize Weddings

Marion van Otherwize Weddings benadrukt het belang van brainstormen. “Durf out of the box te denken, vooral in de beginfase. Begin daarna, tijdig, aan een goed draaiboek. Dat geeft rust. Laat het door een ander –het liefst een professional- maken en uitvoeren zodat je zelf vooral kunt genieten.

Stuur bij het plannen ook tijdig een originele ‘save de date’ naar jullie gasten. “Vooral bij een bruiloft in het buitenland is dat handig zodat iedereen ruim de tijd heeft om alles te regelen.” Marion heeft ook een handige tip voor tijdens de bruiloft. “Houd bij het plannen van de dag zelf, ook rekening met bijvoorbeeld kinderen. Komen er veel kinderen te gast? Regel een professionele nanny die de kinderen lekker bezig houdt gedurende de bruiloft.”

Banganimation
foto: Banganimation
iSi Fotografie
foto: iSi Fotografie

Biologische Bruiloft

Jasmijn van Biologische Bruiloft is een beetje allergisch voor de term ‘de perfecte dag’. “De bruidsparen die ik help wil ik graag een mooie dag bezorgen. Niet alles hoeft perfect te zijn, zolang het bruidspaar kan genieten en het niet in de gaten heeft als iets niet goed loopt.” Haar tip gaat dan vooral over het genieten. “ De dag draait om jullie en zorg dan ook dat je daar de tijd voor neemt. Kies voor een een goede vriend of vriendin als ceremoniemeester, iemand die goed kan organiseren of huur een professional in, zodat jullie op de dag zelf niet bedolven onder lastige vragen. Deze dag hebben jullie georganiseerd om jullie liefde te vieren, geniet ervan! Ook van de voorbereidingen!”

Biologische Bruiloft
foto: Biologische Bruiloft

Met deze tips kunnen aanstaande paren weer vooruit! Heb jij nog een gouden tip? Vertel het ons in een comment!

Op zoek naar inspiratie voor jouw bruiloft? Volg ons dan op Instagram en Facebook!

Auteur: Sherita Jager

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Fabuloes Weddings Weddingplanners BWPN
Otherwize Weddings Weddingplanners
BEST DAY EVER Events Weddingplanners
Theway2yourwedding Weddingplanners
Trouwerijtjes Weddingplanners
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!