Bekijk de 4 meest bijzondere trouwlocaties in Nederland van 2016!

Wil jij graag op een locatie trouwen die anders dan anders is? Bekijk dan deze 4 bijzondere trouwlocaties in Nederland!

  • Locaties
  • Bruidspaar
  • 2016
  • Nederland

In ons kleine kikkerlandje zijn er enorm veel mooie trouwlocaties te vinden: kastelen, landhuizen, boerderijen, molens, strandpaviljoens. Maar er zijn ook een aantal hele bijzondere plekken, die nog niet zoveel mensen hebben ontdekt als trouwlocatie. Je hoeft dus niet meer verder te dromen over jullie meest fantastische trouwlocatie, want wij hebben de meest unieke locaties uit Nederland voor jouw bruiloft op een rijtje gezegd!

LNRD Photography
foto: LNRD Photography

Beeld en Geluid, Hilversum

In het hart van de mediawereld, op het Mediapark in Hilversum, staat het bijzondere gebouw van Beeld en Geluid. Naast een museum, ook het audiovisuele archief van Nederland. Maar daarnaast is het ook uitermate geschikt als evenementenlocatie en in het bijzonder als trouwlocatie. Jullie mogen elkaar hier officieel het jawoord geven! Terwijl jullie de meest bijzondere trouwfoto’s maken, kunnen jullie gasten een reis maken door de Nederlandse media geschiedenis met een rondleiding door het museum.

Beeld en GeluidMeer lezen “Beeld en Geluid”
foto: Beeld en Geluid
Beeld en GeluidMeer lezen “Beeld en Geluid”
foto: Beeld en Geluid

Forteiland Pampus, Muiden

Trouwen op je eigen eiland, wie wil dat nou niet?! Op Fort Pampus in Muiden is het allemaal mogelijk. Dit 125 jaar oude fort ligt midden in het IJmeer en geeft je een geweldig uitzicht op de skylines van Amsterdam, Muiden en Almere. Er zijn veel bijzondere ruimtes die allemaal een eigen sfeer en uitstraling hebben. De brede fortgracht is bijvoorbeeld heel geschikt voor diners en feesten. Daarnaast zijn er vele mogelijkheden voor een leuke invulling van de dag, zoals boottochtjes rond het eiland en spannende activiteiten voor de kinderen. En hoe leuk is het om als bruidspaar een spectaculaire entree over het water te maken met een zeiljacht?

Forteiland Pampus
foto: Forteiland Pampus
Forteiland Pampus
foto: Forteiland Pampus

Landgoed Kapellerput, Heeze

Wie droomde er vroeger (en nog steeds!) niet over een eigen boomhut? Zo eentje die hoog boven alles uittorende en waarbij je eindeloos in de verte kon kijken. Zou het niet leuk zijn om in zo’n hut te trouwen? Trouwboomhut KABAN, op Landgoed Kapellerput, is er eentje die van alle gemakken voorzien is. Deze unieke boomhut heeft zelfs een terras, waar je kunt genieten van het uitzicht over het omringende bos. Enorm bijzonder om elkaar hier het jawoord te geven. En heb je stiekem toch last van hoogtevrees? Dan kun je natuurlijk ook trouwen op de prachtige hei of aan het ven op het Landgoed.

KapellerputMeer lezen “Kapellerput”
foto: KABAN van Kapellerput
KapellerputMeer lezen “Kapellerput”
foto: KABAN van Kapellerput

Zuiderzeemuseum, Enkhuizen

Misschien ben je er als kind weleens geweest: het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Deze plek neemt je mee terug in de tijd en geeft een impressie van het leven rond de Zuiderzee begin 1900. Tegenwoordig kun je er ook trouwen! De authentieke Wieringer kapel, is een officiële trouwlocatie waar zelfs het kerkelijk huwelijk voltrokken kan worden. Maar ook in het Peperhuis, een sfeervol gebouw uit 1625 met dikke muren en oude balken, mag je elkaar het jawoord geven. De pittoreske bruggetjes, leuke doorkijkjes, weelderige tuinen en historische gebouwen van het museum zullen zorgen voor een onvergetelijke trouwdag.

ZuiderzeemuseumMeer lezen “Zuiderzeemuseum”
foto: Zuiderzeemuseum
ZuiderzeemuseumMeer lezen “Zuiderzeemuseum”
foto: Zuiderzeemuseum

Neem een kijkje bij de bedrijven en bedenk welke locatie het beste bij jullie past. Laat je verrassen, maar ook je gasten, met deze unieke locaties!

Ken jij een onwijs gave en bijzondere locatie waarvan jij vindt dat die echt in dit rijtje thuis hoort, laat het ons weten in een reactie onder deze post of op Facebook!

Volg ons op Instagram en Facebook om up-to-date te blijven van al onze nieuwe artikels!

auteur: Merel van Trouwerijtjes

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Zuiderzeemuseum Andere trouwlocaties
Trouwerijtjes Weddingplanners
LNRD Photography Trouwfotografen

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!