Bekijk de 4 meest bijzondere trouwlocaties in Nederland van 2016!

In ons kleine kikkerlandje zijn er enorm veel mooie trouwlocaties te vinden: kastelen, landhuizen, boerderijen, molens, strandpaviljoens. Maar er zijn ook een aantal hele bijzondere plekken, die nog niet zoveel mensen hebben ontdekt als trouwlocatie. Je hoeft dus niet meer verder te dromen over jullie meest fantastische trouwlocatie, want wij hebben de meest unieke locaties uit Nederland voor jouw bruiloft op een rijtje gezegd!

LNRD Photography
foto: LNRD Photography

Beeld en Geluid, Hilversum

In het hart van de mediawereld, op het Mediapark in Hilversum, staat het bijzondere gebouw van Beeld en Geluid. Naast een museum, ook het audiovisuele archief van Nederland. Maar daarnaast is het ook uitermate geschikt als evenementenlocatie en in het bijzonder als trouwlocatie. Jullie mogen elkaar hier officieel het jawoord geven! Terwijl jullie de meest bijzondere trouwfoto’s maken, kunnen jullie gasten een reis maken door de Nederlandse media geschiedenis met een rondleiding door het museum.

Forteiland Pampus, Muiden

Trouwen op je eigen eiland, wie wil dat nou niet?! Op Fort Pampus in Muiden is het allemaal mogelijk. Dit 125 jaar oude fort ligt midden in het IJmeer en geeft je een geweldig uitzicht op de skylines van Amsterdam, Muiden en Almere. Er zijn veel bijzondere ruimtes die allemaal een eigen sfeer en uitstraling hebben. De brede fortgracht is bijvoorbeeld heel geschikt voor diners en feesten. Daarnaast zijn er vele mogelijkheden voor een leuke invulling van de dag, zoals boottochtjes rond het eiland en spannende activiteiten voor de kinderen. En hoe leuk is het om als bruidspaar een spectaculaire entree over het water te maken met een zeiljacht?

Forteiland Pampus
foto: Forteiland Pampus
Forteiland Pampus
foto: Forteiland Pampus

Landgoed Kapellerput, Heeze

Wie droomde er vroeger (en nog steeds!) niet over een eigen boomhut? Zo eentje die hoog boven alles uittorende en waarbij je eindeloos in de verte kon kijken. Zou het niet leuk zijn om in zo’n hut te trouwen? Trouwboomhut KABAN, op Landgoed Kapellerput, is er eentje die van alle gemakken voorzien is. Deze unieke boomhut heeft zelfs een terras, waar je kunt genieten van het uitzicht over het omringende bos. Enorm bijzonder om elkaar hier het jawoord te geven. En heb je stiekem toch last van hoogtevrees? Dan kun je natuurlijk ook trouwen op de prachtige hei of aan het ven op het Landgoed.

Zuiderzeemuseum, Enkhuizen

Misschien ben je er als kind weleens geweest: het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Deze plek neemt je mee terug in de tijd en geeft een impressie van het leven rond de Zuiderzee begin 1900. Tegenwoordig kun je er ook trouwen! De authentieke Wieringer kapel, is een officiële trouwlocatie waar zelfs het kerkelijk huwelijk voltrokken kan worden. Maar ook in het Peperhuis, een sfeervol gebouw uit 1625 met dikke muren en oude balken, mag je elkaar het jawoord geven. De pittoreske bruggetjes, leuke doorkijkjes, weelderige tuinen en historische gebouwen van het museum zullen zorgen voor een onvergetelijke trouwdag.

Neem een kijkje bij de bedrijven en bedenk welke locatie het beste bij jullie past. Laat je verrassen, maar ook je gasten, met deze unieke locaties!

Ken jij een onwijs gave en bijzondere locatie waarvan jij vindt dat die echt in dit rijtje thuis hoort, laat het ons weten in een reactie onder deze post of op Facebook!

Volg ons op Instagram en Facebook om up-to-date te blijven van al onze nieuwe artikels!

auteur: Merel van Trouwerijtjes

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Foto: De Kaaihof
De mooiste trouwlocaties van Overijssel - de tuin van Nederland!
Jullie willen trouwen in Overijssel, maar zijn nog opzoek naar een locatie. Wij helpen jullie uit de brand met deze lijst van de 7 beste trouwlocaties van Overijssel!
Vind hier jullie meest unieke en bijzondere trouwlocatie in Flevoland
Vind hier jullie meest unieke en bijzondere trouwlocatie in Flevoland
Flevoland heeft prachtige, unieke en bijzondere trouwlocaties te bieden. Lees hier welke de beste zijn!
Foto: Shutterstock
De mooiste trouwkastelen van Nederland!
Door te trouwen in een trouwkasteel hebben jullie eindelijk de betoverende bruiloft van jullie dromen. Met zoveel keuze in ons kikkerlandje hebben wij de mooiste trouwkastelen voor jullie op een rijtje gezet!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie