Budget-vriendelijke bruiloft: ontvang van ons 6 tips om dit mogelijk te maken!

Een bruiloft betekent een hoop plannen en regelen, en meestal ook een hoop kosten. Maar bedenk dat er met ieder budget een onvergetelijke dag georganiseerd kan worden. Ben je toch bang dat het huwelijk van je dromen beperkt wordt door je budget? Lees dan snel onderstaande besparingstips!

Mooibelicht Fotografie
foto: Mooibelicht Fotografie

1. Plannen

Alles begint natuurlijk al met het plannen van je bruiloft. Kies voor een datum die buiten het reguliere trouwseizoen valt, dan ben je qua locatie vaak al stukken goedkoper uit. Klinkt trouwen in de winter voor jou niet meteen aantrekkelijk? Denk dan nog eens! Een winter wedding kan juist voor een magische sfeer zorgen!

Dario Endara Photography
ffoto: Dario Endara Photography

2. Alternatieve trouwlocatie

Trouw gratis in de ochtend op een moment dat dat in jouw gemeente mogelijk is of houd je ceremoniële bruiloft buiten. Let op: je moet wel bij de gemeente vragen of dat mogelijk is. En als je dan toch in het hoogseizoen wil trouwen, kies dan voor locatie buiten als in het park of in het bos en houd daarna een heerlijke picknick met al je gasten. Met een locatie die al mooi is van zichzelf ben je ook meteen minder geld kwijt aan decoratie.

Trouw Trendy
foto: Trouw Trendy

3. Een budgettrouwjurk

Het klinkt misschien niet direct aanlokkelijk, maar op internet zijn er hele mooie tweedehandstrouwjurken te vinden voor een klein prijsje. Vind je dit toch geen fijn idee? Vraag dan aan je moeder, tante of oma of zij haar trouwjurk nog heeft. Misschien vind je wel dat vintage-model dat met een paar steken vermaakt kan worden en met nieuwe accessoires kan worden omgetoverd tot jouw droomjapon. Wil je toch een spiksplinternieuw model? Ga dan op zoek naar bruidsmodehuizen dat jurken verkoopt voor iedere portemonnee. Dreamdresses in Arnhem verkoopt bijvoorbeeld allerlei soorten jurken en sommige modellen zijn zelfs al verkrijgbaar voor minder dan honderd euro. Budget-proof? Check!

Wit Photography
foto: Wit Photography

4. Ringen

Een set trouwringen kost vaak al gauw meer dan duizend euro. Maar je kunt ook kiezen voor een alternatieve trouwring. Suuz Personal Jewelry maakt persoonlijke ontwerpen en gebruikt moderne technieken als 3D-printing om je ringen te maken. Geen zorgen: 3D-printing betekent niet dat je met een plastic ring rondloopt. Er wordt gewoon met materialen als goud en zilver gewerkt. Waarin Suuz het verschil maakt, vergeleken met andere bedrijven die trouwringen maken, is dat zij het mogelijk maken voor de klant om hun eigen persoonlijke ring te ontwerpen. Super!

5. Gastenlijst

Misschien niet de leukste tip, maar minder gasten betekent minder kosten. Een kleine bruiloft heeft ook positieve kanten. De dag heeft een intieme sfeer en je beleeft de mooiste dag van je leven met de mensen om wie je het meeste geeft. Doordat je je aandacht niet over meer dan honderd gasten hoeft te verdelen, is de dag voor jezelf een stuk relaxter. Voel je niet schuldig als je baas en collega’s niet uitnodigt, als jij zegt dat je je bruiloft klein wil houden begrijpen zij dat alleen je familie en je beste vrienden komen.

FotoBelle
foto: FotoBelle

6. Decoratie

Je kunt duizenden euro’s uitgeven aan decoratie, maar met een klein budget kun je een ruimte al heel mooi aankleden. Strooi bloemblaadjes over de tafel, zet kaarsjes neer, gebruik lege flessen als vaasjes voor veldbloemen, gebruik spiegels als decoratie en bedek het plafond met heliumballonnen. Neem ook eens een kijkje op de zolder van je oma. Vintage is helemaal hip en wie weet vind je nog wat antieke spulletjes om je locatie mee aan te kleden. Wat dacht je van een mooie oude kofferset? Duur? Nee. Mooi? Zeker weten!

Fotosolo
foto: Fotosolo

Geniet van jullie budget-vriendelijke bruiloft!

Niks missen van Zankyou? Volg ons dan op Instagram en Facebook!

 

Neem contact op met de service providers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Foto: Debby Elemans Fotografie
Zelf je bruidstaart maken (pas op: verslavend leuk!)
Heb jij er al eens aan gedacht om zelf je bruidstaart te maken maar weet je niet waar je moet beginnen? Met deze tips lukt het zeker! Dat word smullen!
Credits: Trouw Trendy
De beste trouwfotografen van 2016 uit Noord-Holland!
Kunstenaars die met hun talent alle bijzondere momenten prachtig weten vast te leggen! Bekijk hier onze selectie...
Accessoires voor de bruidegom 2016: een oogverblindend resultaat!
Accessoires voor de bruidegom 2016: een oogverblindend resultaat!
Speciaal voor de bruidegom besteden wij aandacht aan alle accessoires dat zal zorgen voor de finishing touch voor je vriend. Ontdek ze gauw!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie