Budget-vriendelijke bruiloft: ontvang van ons 6 tips om dit mogelijk te maken!

Een mooie bruiloft hoeft geen duizenden euro´s te kosten. Om je hierbij te helpen geven wij je graag een aantal tips om je budget-bruiloft een mooie touch te geven!

  • Organiseren bruiloft
  • Adviseren
  • Ceremonie decoratie
  • Bruidspaar
  • DIY

Een bruiloft betekent een hoop plannen en regelen, en meestal ook een hoop kosten. Maar bedenk dat er met ieder budget een onvergetelijke dag georganiseerd kan worden. Ben je toch bang dat het huwelijk van je dromen beperkt wordt door je budget? Lees dan snel onderstaande besparingstips van Zankyou, Cloé Weddings en A & S De Bruiloft Planners!

opslaanMooibelicht Fotografie
foto: Mooibelicht Fotografie

1. Plannen

Adverteren

Alles begint natuurlijk al met het plannen van je bruiloft. Kies voor een datum die buiten het reguliere trouwseizoen valt, dan ben je qua locatie vaak al stukken goedkoper uit. Klinkt trouwen in de winter voor jou niet meteen aantrekkelijk? Denk dan nog eens! Een winter wedding kan juist voor een magische sfeer zorgen! Cloé Weddings geeft als tip om dan te kijken naar november tot maart.

opslaanDario Endara Photography
ffoto: Dario Endara Photography

2. Alternatieve trouwlocatie

Trouw gratis in de ochtend op een moment dat dat in jouw gemeente mogelijk is of houd je ceremoniële bruiloft buiten. Let op: je moet wel bij de gemeente vragen of dat mogelijk is. En als je dan toch in het hoogseizoen wil trouwen, kies dan voor locatie buiten als in het park of in het bos en houd daarna een heerlijke picknick met al je gasten. Met een locatie die al mooi is van zichzelf ben je ook meteen minder geld kwijt aan decoratie.

opslaanTrouw Trendy
foto: Trouw Trendy

3. Een budgettrouwjurk

Het klinkt misschien niet direct aanlokkelijk, maar op internet zijn er hele mooie tweedehandstrouwjurken te vinden voor een klein prijsje. Vind je dit toch geen fijn idee? Vraag dan aan je moeder, tante of oma of zij haar trouwjurk nog heeft. Misschien vind je wel dat vintage-model dat met een paar steken vermaakt kan worden en met nieuwe accessoires kan worden omgetoverd tot jouw droomjapon. Wil je toch een spiksplinternieuw model? Ga dan op zoek naar bruidsmodehuizen dat jurken verkoopt voor iedere portemonnee. Dreamdresses in Arnhem verkoopt bijvoorbeeld allerlei soorten jurken en sommige modellen zijn zelfs al verkrijgbaar voor minder dan honderd euro. Budget-proof? Check!

Cloé Weddings en A&S De Bruiloft Planners geven allebei aan dat het belangrijk is om prioriteiten te stellen! Cloé Weddings geeft aan: gaat jullie voorkeur uit naar de perfecte trouwjurk of de decoraties en bloemen, een mooie trouwauto of ballonnen? Wat jullie kunnen doen is een overzicht maken met waarin staat wat jullie maximaal per onderdeel willen besteden. Op deze manier kan je goed kijken en vergelijken
en houden jullie tegelijkertijd het budget al een beetje bij.

opslaanFoto: Cloé Weddings
Foto: Cloé Weddings

4. Ringen

Een set trouwringen kost vaak al gauw meer dan duizend euro. Maar je kunt ook kiezen voor een alternatieve trouwring. Suuz Personal Jewelry maakt persoonlijke ontwerpen en gebruikt moderne technieken als 3D-printing om je ringen te maken. Geen zorgen: 3D-printing betekent niet dat je met een plastic ring rondloopt. Er wordt gewoon met materialen als goud en zilver gewerkt. Waarin Suuz het verschil maakt, vergeleken met andere bedrijven die trouwringen maken, is dat zij het mogelijk maken voor de klant om hun eigen persoonlijke ring te ontwerpen. Super!

5. Gastenlijst

Misschien niet de leukste tip, maar minder gasten betekent minder kosten. Een kleine bruiloft heeft ook positieve kanten. De dag heeft een intieme sfeer en je beleeft de mooiste dag van je leven met de mensen om wie je het meeste geeft. A&S De Bruiloft Planners geeft als tip: denk goed na over het aantal gasten. Een grote bruiloft met meer als 1000 gasten klinkt leuk, maar gaan jullie ze allemaal spreken? Wij denken van niet. Je dag is namelijk zo voorbij! Selecteer je gasten goed. Nodig de mensen uit die je het meeste ziet en waar je de meeste vrije tijd mee spendeert.

Voel je niet schuldig als je baas en collega’s niet uitnodigt, als jij zegt dat je je bruiloft klein wil houden begrijpen zij dat alleen je familie en je beste vrienden komen.

opslaanA&S De Bruiloftplanners
A&S De Bruiloftplanners

6. Decoratie

Je kunt duizenden euro’s uitgeven aan decoratie, maar met een klein budget kun je een ruimte al heel mooi aankleden. Strooi bloemblaadjes over de tafel, zet kaarsjes neer, gebruik lege flessen als vaasjes voor veldbloemen, gebruik spiegels als decoratie en bedek het plafond met heliumballonnen. Neem ook eens een kijkje op de zolder van je oma. Vintage is helemaal hip en wie weet vind je nog wat antieke spulletjes om je locatie mee aan te kleden. Wat dacht je van een mooie oude kofferset? Duur? Nee. Mooi? Zeker weten!

A&S De Bruiloft Planners geeft als extra tip: bepaalde items kunnen jullie natuurlijk ook zelf maken! Maak je eigen fotobooth door een polaroidcamera te gebruiken met een zelf opgehangen doek! Is net zo leuk en scheelt veel geld. Tafel decoratie aanschaffen voor 200 euro? Je hebt vast nog wel ergens wat oude vaasjes, spuit deze over in je themakleur en klaar is kees! Weer zo goed als nieuw.

opslaanFotosolo
foto: Fotosolo

Geniet van jullie budget-vriendelijke bruiloft!

Niks missen van Zankyou? Volg ons dan op Instagram en Facebook!

 

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Fotosolo Trouwfotografen
Trouw Trendy Trouwfotografen
Wit Photography Trouwfotografen
Dario Endara Photography Trouwfotografen
FotoBelle Trouwfotografen
Dreamdresses Bruidsmode Boetiek
Suuz Juweliers
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!