De mooiste muziek voor op jouw bruiloft!

Waar je trouwceremonie ook is, in het gemeentehuis, op het strand, in het bos of in een schapenstal (het kan allemaal), mooie muziek is van groot belang. Zonder muziek geen feest, toch?! Maar welke muziek kies je voor jullie grote dag, wat past het beste bij jullie en welke muziek is geschikt voor welk moment? Veel dingen waar jullie over na moeten denken dus. Maar geen zorgen, hieronder komen we met de beste tips als het om het kiezen van de muziek voor jullie grote dag gaat en zetten we de populairste trouwmuziek voor jullie op een rijtje.

The Weddingsingers. Credits: RiCon FotografieBoek The Weddingsingers nu!
The Weddingsingers. Credits: RiCon Fotografie

De muziekkeuze voor jullie grote dag kan erg lastig zijn. Wat draai je tijdens de ceremonie en wat tijdens het feest? Allereerst is het volgens The Weddingsingers handig om erachter te komen wat voor muziek jullie beide geschikt vinden voor de bruiloft. Ga samen lekker muziek luisteren en maak een playlist aan met mogelijke nummers. Zorg er vooral voor dat jullie muziek vinden die jullie leuk vinden en wat bij jullie past.

Wanneer jullie er niet uitkomen kunnen jullie altijd de hulp van een professional inschakelen. Zij hebben vaak veel ervaring op het gebied van muziek op bruiloften en kunnen jullie goed adviseren wat er bij jullie past.

The Wedding Singers. Credits: Selijn FotografieBoek The Wedding Singers nu!
The Wedding Singers. Credits: Selijn Fotografie

De ceremonie

Terwijl de bruid het pad afloopt naar haar geliefde wil je natuurlijk geen oorverdovende stilte. Daarom is muziek tijdens de ceremonie ook erg bepalend. Misschien hebben jullie een favoriet nummer wat echt jullie liedje is. Dan is de ceremonie het perfecte moment om deze te draaien, mits het een passend nummer is natuurlijk. Anders kan ‘jullie nummer’ altijd nog op het feest worden gedraaid.
Bedenk welke sfeer jullie willen creëren door de muziekkeuze. Willen jullie rustig beginnen of willen jullie het juist wat losjes houden? Ook kan het leuk zijn om te beginnen met een lekker swingend nummer, als dit bij jullie past.

Credits: Feest der Liefde
Credits: Feest der Liefde

Het feest

Gaat het feest helemaal losbarsten of kiezen jullie voor een wat rustigere borrel. Op deze keuze heeft de muziek veel invloed. Want bij een borrel zal de muziek meer als achtergrondmuziek dienen, maar bij een groot feest waarbij iedereen lekker los gaat past weer hele andere muziek.
Voor het feest is het ook een leuk idee als je je gasten een aantal nummers op laat schrijven die zij graag willen horen. Op deze manier betrek je de gasten bij de muziekkeuze en gaan ook zij helemaal los.

Foto: DJ GielBoek DJ Giel nu!
Foto: DJ Giel

DJ of Live Muziek?

Dan is het nog de vraag wie de muziek op jullie bruiloft komt verzorgen. Jullie kunnen er voor kiezen om zelf een playlist samen te stellen en deze af te spelen, maar het is natuurlijk veel leuker als er live muziek of een DJ is.

Voor het kiezen tussen een band of een DJ moeten jullie er rekening mee houden dat de meeste bands een vast repertoire hebben. Met een DJ als DJ Giel kan je eigenlijk alle kanten op: van loungemuziek tot jazz en van disco tot pop. Met een DJ op jullie bruiloft hebben jullie een aantal voordelen: ten eerste ben je waarschijnlijk goedkoper uit én een DJ heeft geen podium nodig, dus dat komt goed uit als je je bruiloft klein wilt houden. Ook kan een DJ zich makkelijker aan passen aan de wensen van het bruidspaar en de gasten: volume aanpassen of een andere soort muziek? Geen probleem!

Feest der Liefde. Credits: Nadia FotografeertBoek Feest der Liefde nu!
Feest der Liefde. Credits: Nadia Fotografeert

Voor het kiezen van een band adviseert Feest Der Liefde, om op YouTube op onderzoek uit te gaan wat de mogelijkheden zijn. De meeste bands hebben wel beeldmateriaal op YouTube staan, mocht dit niet zo zijn dan kun je er altijd naar vragen. Alleen op die manier weten jullie of zij bij jullie bruiloft passen. Wanneer jullie muzikanten/band hebben gevonden is het belangrijk dat jullie een afspraak maken. Zowel The Weddingsingers, als KittyZingt en Feest der Liefde vinden het erg belangrijk dat ze een klik hebben met het bruidspaar. Alleen als er een klik is kunnen zij jullie grote dag nog mooier maken met hun muzikale omlijsting.

Qua kosten verschilt het per band wat zij vragen. Bekijk dus goed wat jullie budget is en bespreek dit met de muzikanten die jullie op het oog hebben.

KittyZingt. Credits: Natalja FotografieBoek KittyZingt nu!
KittyZingt. Credits: Natalja Fotografie

Populaire weddingsongs

Ten slotte hieronder nog een aantal weddingsongtips van KittyZingt, The Weddingsingers en Feest Der Liefde. Zij hebben allemaal erg veel ervaring met het verzorgen van de muziek op bruiloften, dus hebben een goed idee wat populair is onder bruidsparen.

 • Ed Sheeran – Thinking out loud
 • Pharell Williams – Happy
 • Jong Legend – All of me
 • American Authors – Best day of my life
 • Adele – Make you feel my love
 • Bob Charlisle – Butterfly kisses
 • Eva Cassidy – Fields of gold
 • Elvis Costello – She
 • Nathan Sykes  – Over and over again
 • Paul de Leeuw – ‘K heb je lief
 • Claudia de Breij – Mag ik dan bij jou
 • Justin Timberlake – Can’t stop the feeling
Foto: DJ Giel Boek DJ Giel nu!
Foto: DJ Giel

Na de ceremonie gaan de voetjes van de vloer – wat willen jullie dan horen? DJ Giel heeft een paar van de leukste liedjes voor een knallend bruidsfeest voor jou op een rijtje gezet!

 • Danca Kuduro – Don Omar ft. Lucenzo
 • La Bamba – Ritchie Valens
 • Wannabe –  Spice Girls
 • Year of Summer – Wildstylez
 • Ai Se Eu Te Pego – Michel Teló
 • Single Ladies – Beyoncé
 • Suavemente – Elvis Crespo
 • Fireball – Pitbull ft. John Ryan
 • Rainbow in the sky – DJ Paul Elstak
Feest der Liefde. Credits: Lively PhotographyBoek Feest der Liefde nu!
Feest der Liefde. Credits: Lively Photography

Bovenstaande liedjes zijn dus nummers die vaak worden gekozen, maar dit betekent zeker niet dat jullie 1 van deze nummers moeten kiezen. Kies vooral wat jullie leuk vinden en wat bij jullie past. Ga lekker op onderzoek uit samen en dan komen jullie er vast uit!

Wil jij niks van ons missen? Volg dan onze Facebook en Instagram pagina´s!

Neem contact op met de service providers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

foto: Kempff Fotografie
De 10 lastigste items voor de planning van jouw bruiloft waar je zeker een professional voor nodig hebt!
Ben jij verloofd en gaan de voorbereiden van jullie bruiloft van start? Verdiep je dan eerst alvast even in dit artikel en weet na afloop waar jullie de focus op moeten leggen!
15 ongelooflijke nummers van David Bowie voor op uw bruiloft
15 ongelooflijke nummers van David Bowie voor op uw bruiloft
Ga mee in de muziek van David Bowie en ontdek de favoriete nummers van hem om toe te voegen aan jouw bruiloft...
Het is hot! Vegan food voor op jouw bruiloft!
Het is hot! Vegan food voor op jouw bruiloft!
Ben jij vegan of wil je je nieuwe leven als getrouwd stel goed en gezond inluiden? Leer de vegan cateraar kennen! Voor je gasten tevens een fantastische introductie in de wereld van puur eten

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie