• Online magazine
 • Voorkom dat je dag in het water valt: hoe overleef ik een regenachtige bruiloft in 5 stappen!

Voorkom dat je dag in het water valt: hoe overleef ik een regenachtige bruiloft in 5 stappen!

Laten we eerlijk zijn: als je in Nederland trouwt is er best wat kans op regen. Daarom leggen we je in dit artikel uit hoe je de dag waterproof kan maken!

 • Begin organisatie
 • Adviseren
 • Bruidspaar
 • Gast
 • Nederland

Gedachtes als ”wat als er iets misgaat met de catering of wat als ik zoveel ben aangekomen dat mijn trouwjurk mij niet meer past” spoken daags voor de bruiloft allemaal door ons hoofd. Naast deze gedachte is wat als het regent op de trouwdag” een veel voorkomende gedachte en vooral bij bruidsparen die in Nederland trouwen (wat wij heel goed kunnen begrijpen). Als we eerlijk zijn kan een regenachtige dag best wat problemen opleveren, zelfs al trouwen jullie overdekt. Maar er is geen probleem dat niet opgelost kan worden! Om jullie zo goed mogelijk op alles voor te bereiden hebben wij samen met Wat Een PlaatjeElsa Coloured Shoes en Sandra Bierens Visagie en Haarstyling  een aantal tips voor jullie om een regenachtige bruiloft te overleven.

 1. Bereid alles voor op regen
 2. Huur een ruimte met alternatieven
 3. Zorg voor waterproof make-up en hair-do!
 4. Kies voor schoenen met antislip-laag
 5. Maak gebruik van het weer voor de trouwfoto’s

 1. Bereid alles voor op regen

Adverteren

Er is helaas geen magisch middeltje om te voorkomen dat het gaat regenen, maar gelukkig zijn er wel genoeg objecten ontworpen om regen tegen te houden. Als er op jullie bruiloft regen voorspelt is, is het verstandig van tevoren wat van deze objecten in huis te halen. Denk aan paraplu’s, regenjassen en warme kleding. Hiermee kun je de momenten overbruggen dat jullie en jullie gasten in de regen lopen. Vooral die warme kleding is een dingetje. Het kan zo zijn dat jullie trouwen in de zomer, maar dat er toch een flinke regenbui op komt zetten. Breng je gasten hiervan op de hoogte en vraag hen warme kleding mee te nemen. Laat ze dit bijvoorbeeld weten via jullie eigen trouwwebsite op Zankyou. Houd hier voor jezelf ook rekening mee en probeer te zorgen voor warme kleding die bij je outfit past. Als het bekend is dat er regen kan vallen zal een groot deel van de gasten wellicht een paraplu meenemen, maar hier kun je niet vanuit gaan. Huur daarom van tevoren paraplu’s en regenjassen. ”Op deze manier kunnen jullie niet alleen vervelende situaties voorkomen, maar ook de stijl en keur van de paraplu’s en regenjassen uitkiezen waar de stijl van jullie bruiloft van af te lezen is!” – Wat Een Plaatje.

opslaanWat Een Plaatje
Foto: Wat Een Plaatje

 2. Huur een ruimte met alternatieven

Als jullie buiten willen trouwen en dit helemaal voor je zien is het natuurlijk een enorme teleurstelling als jullie te horen krijgen dat het feest buiten niet door kan gaan. Wij willen daarom dan ook adviseren om een alternatief te regelen. Nu stellen we uiteraard niet voor om twee ruimtes te huren, maar kijk eens naar een trouwlocatie die zowel binnen als buiten mogelijkheden heeft. Als jullie beide plekken even dromerig vinden weet je dat je de perfecte trouwlocatie gevonden hebt.

En wat gebeurt het als het begint te regenen? Les 1: wacht hier niet op, maar bereid je goed voor van tevoren. ”Zorg ervoor dat je niet per sé een plan B hebt, maar dat plan A en B vrijwel hetzelfde zijn waarbij alleen de locatie verschilt. Denk bijvoorbeeld aan een overdekte locatie, een binnen tuin of een andere binnen locatie met grote ramen zodat de fotograaf en videograaf het daglicht goed kunnen gebruiken”. – Wat Een Plaatje.

opslaanWat Een Plaatje
Foto: Wat Een Plaatje

 3. Zorg voor waterproof make-up en hair-do!

Dit is een bericht voor zowel de bruid als alle gasten. Het is heel belangrijk om op de bruiloft zelf te zorgen dat je goede waterproof make-up op hebt en dat ook je kapsel niet van suiker is. ”Naast het gebruiken van waterproof make-up is het ook belangrijk om de make-up look goed te fixeren met een fixeerspray. Zo blijft namelijk je make-up gedurende de dag goed zitten.” – Sandra Bierens Visagie en Haarstyling. Dit is niet alleen om te voorkomen dat je eruit ziet als een horror-bruid na een regenbuitje, maar ook als de emoties hoog op lopen.

Sandra Bierens Visagie en Haarstyling raadt ook aan om voor een kapsel te gaan dat opgestoken en vast zit. ”Alles wat vast zit kan namelijk niet zoveel mis mee gaan. Het zakt niet in en zal minder gaan pluizen.” Ook tipt ze om wat meer haarlak te gebruiken om de krul de gedurende dag beter te behouden.

Neem ook eens een kijkje bij  de beste visagie en haarstylisten voor de bruiloft in Zuid Nederland!

opslaanSandra Bierens Visagie en Haarstyling
Foto: Sandra Bierens Visagie en Haarstyling

 4. Kies voor schoenen met antislip-laag

Als jij niet wilt dat je bruiloft in een schaatscompetitie eindigt is het belangrijk om schoenen te dragen met een antislip-laag. Dit is niet alleen een belangrijk puntje voor als het regent op de bruiloft, maar ook als de zon schijnt. Sommige dansvloeren kunnen namelijk best glad zijn en op die manier krijg je een heel ander beeld van die eerste dans… Daarnaast is het ook verstandig om waterdichte schoenen te dragen, aangezien je anders heel de dag met doorweekte voeten rondloopt en geloof ons: het is echt niet fijn om zo te soppen in je schoenen!

Elsa Coloured Shoes geeft ons nog een reeks goede tips! Zij tipt namelijk om satijnen schoenen goed in te sprayen met een textielspray. Zo voorkom je dat ze na verloop van de dag doorweekt zijn. Ook vindt zij het belangrijk om voor schoenen te kiezen met een zachte foamvoering voor het ultieme comfort op je bruiloft! Voor nog meer tips zie de onderstaande afbeelding.

 

opslaanElsa Coloured Shoes
Foto: Elsa Coloured Shoes

 5. Maak gebruik van het weer voor de trouwfoto’s

Veel bruidsparen willen voornamelijk foto’s hebben waar de zon straalt en geen druppeltje regen te zien is. Deze foto’s kun je op vele manieren mooi bewerken en hebben daarom een groot voordeel, maar vergis je niet. Foto’s van regenachtige dagen hebben zeker ook zo hun charmes. Bij dit soort foto’s kun je meer het artistieke aspect van de foto naar boven halen in plaat van de natuurlijke kleuren. De grijze kleuren geven een mysterieus tintje aan de foto wat kan zorgen voor spectaculaire beelden. De verschillende vormen en kleuren wolken en vooral regen kunnen een heel dramatisch effect aan de foto’s geven. Prachtig!

opslaanWat Een Plaatje
Foto: Wat Een Plaatje

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er voor elk probleem duizend-en-één oplossingen. Als er regen voorspelt wordt hoeven jullie dus absoluut geen andere datum te kiezen. In plaats van ervan te balen kun je het beter omarmen, want er zijn oneindig veel manieren waarop je de regen juist op een hele leuke manier in jullie bruiloft kunnen verwerken! Wat Een Plaatje en Sandra Bierens Visagie en Haarstyling tippen beiden aan om vooral te genieten van het moment en “To go with the flow”. Het weer is niet te controleren dus concentreer je in het delen van je liefde met je partner, familie en vrienden op deze mooie dag!”  – Wat Een Plaatje.

Heb je nog hulp nodig met het organiseren van je bruiloft? Bekijk dan hier de 101 tips van Zankyou + de Zankyou Checklist!

Voor meer inspiratie en de laatste trouwtrends volg je ons op Pinterest, Instagram en Facebook!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!