Jumpsuit voor een bruid: waarom jij hiervoor moet kiezen!

Veel vrouwen dragen in het dagelijks leven altijd een broek en lopen daarom vast bij het idee van een jurk dragen als zij gaan trouwen. Gelukkig is hier een oplossing voor! Bruiden trouwen namelijk steeds vaker in een jumpsuit in plaats van een trouwjurk. Dit is stijlvol, sexy en hartstikke stoer!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Anders dan anderen

Aangezien de meeste bruiden nog steeds het jawoord geven in een trouwjurk zijn de vrouwen onder ons die voor een jumpsuit kiezen net even anders dan anderen. Dit is weggelegd voor vrouwen met pit en moed! Zoals we al eerder zeiden geven veel vrouwen die een  jumpsuit naar de bruiloft dragen als argument dat zij in het dagelijks leven ook altijd een broek dragen. Zij vinden het daarom onzin om dit voor de bruiloft te veranderen, vooral aangezien zij zich het fijnst voelen met een broek aan. Mocht dit voor jou ook het geval zijn dan raden we je zeker aan even bij de broekpakken te kijken. Het is uiteindelijk jouw dag en het gaat erom dat jij je goed voelt in de outfit die je draagt, want dan straal je dit ook uit!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Geschiedenis

Het is een lange tijd zo geweest dat vrouwen in een witte trouwjurk trouwden in de westerse cultuur. Dit was bij voorkeur een lange jurk en had daarnaast ook een lange sleep. Het outfit werd compleet gemaakt door een bruidssluier. Maar zelfs nog aan het begin van de 19e eeuw was dit niet gebruikelijk. Pas na de bruiloft van de Engelse koningin Victoria en de Oostenrijkse keizerin Sisi wilde iedereen in het wit trouwen. Daarvoor trouwden bruiden in allerlei soorten kleuren en ging het vooral om de stoffen waarvan de jurk gemaakt was, aangezien dit liet zien hoeveel geld je in de familie had.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Tegenwoordig 

Tegenwoordig maakt het niet meer uit waarin jij verschijnt op de bruiloft, zolang je je er maar prettig in voelt. Vrouwen dragen gekleurde trouwjurken, korte jurken en dus ook jumpsuits. Een tijd geleden ontstond er een misvatting omtrent de jumpsuits. Deze zouden zogenaamd niet vrouwelijk genoeg zijn en de broek was bedoelt voor de man om te dragen. Nu wil ik je uitnodigen om eens een kijkje te nemen naar de foto’s in dit artikel. De vrouwen zien er niet alleen hartstikke elegant, chique en stijlvol uit maar zijn ook nog eens super sexy! Een broekpak op de bruiloft dragen is dus zeker een go en wanneer jij dit wilt doen moedigen we je meer dan aan!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Verschillende stijlen 

Natuurlijk zijn er binnen de categorie jumpsuits duizenden verschillende stijlen en modellen waar jij voor kunt kiezen. Denk er eens over na of jij in het wit wilt trouwen of dat een kleurtje of een print wellicht beter bij jouw trouwthema past. Houd bij het uitzoeken van een outfit ook rekening met het seizoen. Zo kun je voor een jumpsuit kiezen met of zonder mouwen en deze kun je uiteraard altijd nog combineren met een mooie blazer. Een ander voordeel van het trouwen in een jumpsuit is dat jouw schoenen beter zichtbaar zijn. Nog een reden om voor een oogverblindende hak te gaan shoppen!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Wij zijn benieuwd of jij uiteindelijk voor een trouwjurk of jumpsuit kiest. Laat ons weten in de reacties waar jouw voorkeur naar uit gaat! Lees hier hoe je de lingerie voor jouw grote dag kiest en alles wat je moet weten over de openingsdans met jouw kersverse echtgeno(o)t(e)! 

Voor meer inspiratie volg je ons op Pinterest, Instagram en Facebook!

Laat een bericht achter

Credits: Mooibelicht Fotografie
De leukste cadeautjes voor je partner!
Vind je het elke keer weer ontzettend lastig om een cadeau voor je partner te kopen? Heel begrijpelijk! Daarom hebben we voor jou tips, trucs en voorbeelden bedacht voor het leukste cadeautje voor je partner. Nu moet je wel gaan slagen!
Trend gespot: kies voor opvallende oorbellen bij de bruidsjurk!
Trend gespot: kies voor opvallende oorbellen bij de bruidsjurk!
Opvallende oorbellen zijn dé trend wat betreft oorsieraden voor 2018. Ga los met de keuze uit diamanten, parels en kleuren! Met de tips van de experts!
Foto: RiCon Fotografie
Styled Shoot: Bridal Boudoir
Een bridal boudoir shoot is niet alleen sexy en spannend, maar ook nog eens hartstikke leuk om te doen! Bekijk de prachtige foto's van deze shoot nu en laat je inspireren.

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie