De kousenband: een sexy trouwtraditie waar iedereen gek op is!

Er is bijna niemand meer die tegenwoordig nog een kousenband draagt, behalve op de trouwdag. Waar deze traditie vandaan komt en waarom ook jou eraan mee zou moeten doen vertellen we je in dit artikel.

De kousenband: een sexy trouwtraditie waar iedereen gek op is!
Foto: Shutterstock
  • Accessoires bruid
  • Aanbeveling
  • Lingerie
  • Bruid

Naast het gooien van een bruidsboeket vliegt er op de bruiloft nog meer de lucht in, namelijk de kousenband. Hoewel deze minder populair is dan het bruidsboeket zijn er jaarlijks duizenden bruiden die de trouwdag ingaan met een kousenband om hun been. Ben jij benieuwd waarom zij dit doen en waar die kousenband uiteindelijk belandt? Wij leggen het je hier uit.

Herkomst van de traditie

Adverteren

Hoewel de traditie nu anders bekend staat komt hij voort vanuit een praktisch perspectief. De kousenband, gemaakt van elastiek, werd namelijk gebruikt om de kousen van de bruid omhoog te houden. Deze wilde nog wel eens afzakken en laat zo’n ja-woord hier nu net een ongelukkig moment voor zijn. Gelukkig voor ons zijn de panty’s van tegenwoordig zo gemaakt dat we niet hoeven te hijsen tijdens de bruiloft. Toch zijn er veel bruiden die de kousenband gewoon aantrekken op de bruiloft en dit heeft er mee te maken dat het een sexy traditie geworden is.

opslaan
Foto: Shutterstock

Rol van de partner

Nu hoor ik je denken, een sexy traditie, tell me more! Het woordje sexy komt hierbij kijken door de manier waarop de kousenband van de bruid getrokken wordt. Dit is de taak voor de bruidegom. In plaats van een praktische aanpak door zijn handen te gebruiken, mag de bruidegom de kousenband allene van de bruid haar been af trekken door zijn tanden te gebruiken (en dan bedoelen we ook echt alleen zijn tanden)! Geloof ons als we zeggen dat dit aardig lastig is. Als de bruidegom dan eindelijk zo ver is barst het feest pas echt los. Waar de gillende keukenmeiden door elkaar rennen wanneer het bruidsboeket gegooid wordt, stijgt het testosterongehalte de pan uit op het moment dat de kousenband tevoorschijn komt. Een tip voor de fotografen: sta op scherp, want deze beelden wil je absoluut niet mislopen.

opslaan
Foto: Shutterstock

Betekenis 

Al mag je wat ons betreft altijd een kousenband dragen, is het wel zo leuk om te weten wat de betekenis is die achter deze traditie schuilt. Over de betekenis van de kousenband zelf zijn de meningen verdeeld. Sommigen denken dat het staat voor het afstand doen van de maagdelijkheid terwijl anderen zeggen dat het geluk brengt. De betekenis die achter het gooien van de kousenband schuilt is echter vrij duidelijk. Net zoals de vrouw die het bruidsboeket weet te vangen zal de man die de kousenband vangt de volgende zijn die in het huwelijksbootje stapt.

opslaankousenband bruid
Foto: Shutterstock

Traditie

Als we aan een land met eeuwenoude tradities denken, denken we aan Italië. De kans is groot dat je al eerder gefantaseerd hebt over een Italiaanse bruiloft, maar de stap wellicht niet durft te zetten. Om je een duwtje in de juiste richting te geven willen wij je kennis laten maken met trouwlocatie Antico Casale UrbaniDeze boerderij op Umbrisch platteland is omringd door heuvels en ondergedompeld in een oase van rust. De locatie dateert uit de 15e eeuw en is eigendom van een prestigieuze Italiaanse familie. Het maakt niet uit of jullie trouwen in de zomer of winter, ze beschikken namelijk over trouwruimten die ideaal zijn voor elk seizoen met een maximale capaciteit van 200 gasten. De kamers binnen zijn perfect voor een warme en vertrouwde ceremonie en in de zomer kan je genieten van een prachtig landschap met een zwembad. Het personeel zal jullie met open armen ontvangen en op professionele wijze begeleiden tijdens de trouwdag. Daarnaast staat Italië natuurlijk bekend om haar geweldige keuken en zullen jullie ook hiervan kunnen genieten op de bruiloft. Met de meest verse, seizoensgebonden ingrediënten bereiden de koks met liefde een heerlijk diner voor jullie en de gasten.

opslaan
Foto: Antico Casale Urbani

Ben jij om en zal je ook een kousenband dragen tijdens de bruiloft? Wij zijn in ieder geval fan! Als jij het idee leuk vindt, maar de kousenband zelf liever niet kwijt wilt raden we je aan om er twee te kopen. Zo kun je meedoen aan de traditie en ook je eigen kousenband bij je houden.

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!