Adverteren

De mooiste bloemenkapsels voor jouw wedding

Waar moet je aan denken als je bloemen in je kapsel wilt verwerken? Wij geven de beste tips, en Hilde van 't Bloemeke helpt ons met de keuze en de details. Een compleet artikel om het allerbeste uit jouw bloemenkapsel te halen!

  • Haarstylisten en Kapsel
  • Adviseren
  • Bloem haarstukjes
  • Gekruld
  • Losse haren
  • Opgestoken haar
  • Bruid
  • Nederland

Een bruiloft kan eigenlijk niet zonder bloemen, en er zijn veel meer opties om bloemen te gebruiken, dan enkel voor het bruidsboeket of bloemdecoratie. Heb je al eens gedacht aan bloemen in je haar? Wij zijn fan, want het is een bijzonder haaraccessoire waarmee je zeker de show steelt. Maar waar moet je op letten en wat kun je allemaal doen met bloemen in je haar? Lees snel verder en ontdek het (met de tips van ‘t Bloemeke)!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Verschillende stijlen

Adverteren

Bij bloemen in het haar denken we vaak meteen aan bloemenkransen. Erg bohemian en hip, en het maakt je look helemaal af. Een bloemiste of haarstylist kan je helpen bij het kiezen van een bloemenkrans. Maar niet alleen bloemenkransen staan mooi in het haar. Als je lang haar hebt en liever een vlecht of vissengraat draagt, kunnen de bloemen hier heel mooi in verwerkt worden. Ook bij opgestoken haren kun je bloemen verwerken. Ga voor een mooie centerpiece in je haren als je je haar opsteekt. Wil je je haar los dragen? Overweeg dan een bloem achter het oor.

Overleg met de kapper

Hilde van ‘t Bloemeke verwerkt vaak bloemen die als haaraccessoire worden gebruikt. “In de meeste corsages worden verse bloemen gebruikt die corresponderen met je bruidsboeket en de andere bruidsbloemen. Zorg er wel voor dat het de meest sterke bloemen zijn van het boeket, aangezien ze geen water krijgen. Het zou zonde zijn als ze binnen een uur slap hangen. Het is daarbij belangrijk dat de bloemen wel zo verwerkt zijn, dat ze eenvoudig door de styliste in het haar gestoken kan worden. Dit kan bijvoorbeeld op een schuifspeldje, klipspeld of een kammetje. Laat je daarbij adviseren door de bloemist. Als zij een gedegen opleiding hebben gevolgd, kunnen zij dit voor je maken. Eventueel laat je een proefcorsage maken, zodat je zeker weet dat dit bij je past. En je haarstyliste kan er ook even mee oefenen.”

opslaanFoto: 't Bloemeke
Foto: ‘t Bloemeke

opslaanFoto: 't Bloemeke
Foto: ‘t Bloemeke

Passend bij je haarkleur

En hoewel de bloemen waarschijnlijk zullen passen bij het thema van jouw bruiloft, is het ook goed om te weten of de kleuren van de bloemen wel matchen met jouw haarkleur. Vraag de kapper om advies tijdens de proefsessie. Welke kleuren staan goed bij jouw haarkleur? Neem wat opties mee om te experimenteren, zodat je de hele look kunt zien tijdens de proefsessie.

Welke bloem?

Verschillende bloemen hebben allemaal hun eigen betekenis. Houd je van mystiek? Kies dan een bloem dat past bij de betekenis van jouw wedding. De rode roos staat bijvoorbeeld voor passie en liefde, terwijl de witte roos voor zuiverheid staat. Madeliefjes staan voor onschuld. Verder is het belangrijk om op te letten dat de gekozen bloem sterk genoeg is om de hele dag mooi te blijven. Zorg voor de zekerheid in ieder geval voor reservebloemen en check of de bloem nog goed zit en mooi is gedurende de dag.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Een sluier én bloemen

Ook als je een sluier draagt kun je bloemen in je haar verwerken. “De sluier gaat namelijk na de ceremonie af. Wellicht heb je dan het gevoel ‘kaal’ te zijn. Dan is het ook een leuke optie om dat een mooie haarcorsage te hebben. Laat er dan een maken die eenvoudig door iemand in je naaste omgeving erin geplaatst kan worden. Succes verzekerd!”, vertelt Hilde.

De overige details

Less is more, en dat geldt ook bij bruiloften. Hoewel je over de top gekleed mag gaan – een bruidsjurk draag je niet elke dag, toch? – is het verstandig de overige accessoires minimalistisch te houden. Als je bloemen in je kapsel verwerkt is het belangrijk dat je oorbellen subtiel zijn. Ook het collier en de overige sieraden worden juist mooier als je voor een ingetogen set gaat.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Weet je nog niet voor welk kapsel je gaat op je trouwdag? Bekijk dan hier meer dan 60 bruiskapsels voor 2020!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

´t Bloemeke Bruidsboeketten
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!