Heb je een fotograaf nodig op je vrijgezellenfeest?

Het vrijgezellenfeest belooft een mooi evenement te worden, maar moet jij hiervoor een fotograaf inhuren?

Heb je een fotograaf nodig op je vrijgezellenfeest?
  • Vrijgezellenfeest
  • Adviseren
  • Bruid
  • Bruidegom
  • Getuigen

Voordat jij het huwelijksbootje instapt heb je nog één feest waarop jij je volledig mag misdragen: het vrijgezellenfeest. De meeste van ons kennen het vrijgezellenfeest van Amerikaanse films en dat zijn dan ook de feestjes die nog wel eens uit de hand lopen. Denk zo bijvoorbeeld aan de film The Hangover… In deze film hadden zij geen fotograaf ingehuurd, maar zij droegen wel constant een fotocamera bij zich. Nu is de vraag: wat moet jij doen? Lees snel verder en je komt erachter!

opslaanCredits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Waar komt het vrijgezellenfeest vandaan? 

Adverteren

Laten we eerst eens een duik nemen in de geschiedenis van het vrijgezellenfeest. Het idee achter het vrijgezellenfeest is om nog een laatste keer vrij te zijn. Het feest stamt uit de vijfde eeuw waar de Spartanen een deftig diner hadden om nog één laatste keer op elkaar te toosten. Tegenwoordig is deze toost een beetje uit de hand gelopen en wordt er vooral veel gedronken. Daarnaast worden strippers ingehuurd en zijn veel mannen in het casino te vinden.

Dit is echter vooral zichtbaar in Amerika. In Nederland vinden wij het vooral leuk om de vrijgezelle man of vrouw voor schut te zetten. Als je op een willekeurige zaterdag door een grote stad als Utrecht loopt zie je genoeg mannen of vrouwen verkleed rondwandelen met een bende giechelende vrouwen en luidruchtige mannen eromheen.

opslaanCredits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Fotoshoot 

Er zijn verschillende ideeën voor een vrijgezellenfeest en ieder pakt het dan ook op zijn of haar eigen manier aan. Het wordt meestal georganiseerd door een vriend of vriendin van de bruid of bruidegom. Of je een fotograaf nodig hebt hangt dan ook af van het soort vrijgezellenfeest dat georganiseerd wordt. Sommige vrijgezellenfeesten zullen er wellicht iets rustiger aan toe gaan. Denk aan een high tea of spelletjesmiddag die vooral thuis plaatsvindt. Iedereen is op één plek en het is dan leuk om een fotograaf in te huren die hier mooie foto’s van kan schieten.

Als jouw vrijgezellenfeest een rondje stad met vijf rondjes shotjes is raad ik je echter aan om geen fotograaf in te huren. Naarmate de dag en de avond vordert zul je hoogstwaarschijnlijk merken dat het hebben van de fotograaf daar eerder irritant dan nodig is. Zorg in plaats van voor een fotograaf voor een goede fotocamera die je zelf meeneemt of een aantal smartphones met volle batterij. Op deze manier worden er genoeg foto’s geschoten, maar hoef je geen rekening te houden met een fotograaf.

Wij willen je heel veel plezier wensen op je eigen vrijgezellenfeest! Het wordt vast een fantastisch evenement.

opslaanCredits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Lees hier alles over de nieuwste trend: pop-up bruiloften en kom er met deze tips achter hoe jij een trouwfotograaf vindt voor de bruiloft.

Voor meer inspiratie en de laatste trouwtrends volg je ons op Pinterest, Instagram en Facebook

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!