Kom erachter hoe je de leukste trouwfotograaf vindt met deze tips!

Hoe vind je een goede trouwfotograaf? Waar moet je op letten bij het kiezen? Wij hebben een aantal leuke tips op een rijtje gezet.

  • Foto en video
  • Adviseren

Oké, je hebt de datum geprikt en de gasten zijn uitgenodigd. Nu is het tijd voor de rest van de voorbereidingen. De komende maanden ga je op zoek naar de jurk, een geweldige locatie, eten en, niet onbelangrijk, een goede trouwfotograaf. Met deze 5 tips vinden julie zonder problemen de beste trouwfotograaf voor jullie bruiloft!

opslaanFoto: By Nadia Photography
Foto: By Nadia Photography

Kies een stijl

Adverteren

Voordat je op zoek gaat naar fotografen, moet je eerst beslissen welke stijl je wilt. Dit helpt je bij bet bepalen welk soort fotograaf je nodig hebt. Ga een paar avonden achter Pinterest zitten, en maak een mooi bord dat jouw stijl reflecteert. Kies alle soorten afbeeldingen die je mooi vindt, of het nu decor shots of Instagram feeds van bloggers zijn. Zodra je een goede verzameling inspirerende foto’s hebt, ga je op zoek naar de rode draad. Wat is het dat je zo aanspreekt in deze foto’s? Misschien zijn het formele portretten, is het de cleane look, of is het reportagestijl fotografie. Zodra je jouw stijl hebt gevonden ga je op zoek naar een fotograaf die hier gespecialiseerd in is.

Zo is de stijl van Eduard van Bruidsfotograaf.nl het vastleggen van de speciale momenten tussen mensen. Die trotste blik van de vader naar zijn dochter, een zenuwachtige moeder tijdens het klaarmaken in de ochtend… Dit vastleggen is het doel van Eduard.

opslaanFoto: By Nadia Photography
Foto: By Nadia Photography

Doe je huiswerk

Begin met het zoeken van reviews van recent getrouwde stellen. Kijk bijvoorbeeld de beoordelingen van fotografen op Zankyou, Google of Facebook. Bekijk de website en de blogs van de potentiële fotografen en blader door foto’s van eerdere bruiloften. Hoe fotograferen ze de momenten die belangrijk voor je zijn? Denk aan momenten als de moeder die de jurk van haar dochter aantrekt, het jawoord of de kus. Het ontwerp van de website kan ook aanwijzingen bevatten over de persoonlijkheid van de fotograaf. Kijk ook naar het gedrag van de fotograaf op de online media. Hoe reageert de fotograaf op de reacties op Instagram, Facebook of Twitter? Wat zeggen de volgers?

opslaanFoto: Melike Doganbas
Foto: Melike Doganbas

Plan een kennismakingsgesprek

Het kiezen van de fotograaf is iets wat je niet op enkel online indrukken doet. Je moet de potentiële fotografen ontmoeten. Als je het leuk vindt wat je op de site ziet, en de prijzen binnen je budget passen, bel dan om te vragen of de fotograaf beschikbaar is op jullie datum. Stuur de fotograaf een e-mail met jullie verhaal, jullie thema voor de grote dag, en voeg eventueel wat foto’s van jouw stijl toe, zodat hij weten wat je mooi vindt. Als je fotograaf op jouw datum al volgeboekt is, vraag dan of hij misschien een partner heeft, of een andere shooter met een vergelijkbare stijl kent. Plan een kennismakingsgesprek in met drie tot vijf potentiële fotografen die beschikbaar zijn, om meer van hun werk te bekijken en te beoordelen of er een klik is.

opslaanFoto: Bruidsfotograaf.nl
Foto: Bruidsfotograaf.nl

Bekijk een compleet album

Baseer je beslissing niet alleen op wat je ziet in de galerij op de website. Fotografen tonen hun potentiële klanten altijd hun beste foto’s van verschillende bruiloften, dus je ziet alleen maar de crème de la crème. Hiermee krijg je meestal geen goed beeld van hun werk. Vraag of je twee of drie complete albums kunt zien van bruiloften die ze hebben geschoten, zodat je een beter beeld krijgt van hoe een complete dag er uitziet. Als je ziet dat de volledige galerij foto’s ongeveer net zo goed is, als degene die voor de highlight-galerij zijn gekozen, ben je op de goede weg.

Bruidsfotograaf.nl maakt van jullie trouwdag een prachtige slideshow. In deze slideshow komt alles samen! Deze herinneringen kunnen jullie voor altijd meenemen.

Vraag daarna om je tenminste één of twee complete albums van bruiloften die zich in een soortgelijke omgeving als de jouwe hebben afgespeeld, mag bekijken. Als je bijvoorbeeld binnen of op een andere donkere locatie trouwt, kijk dan niet alleen naar bruiloften die buiten in natuurlijk zonlicht zijn genomen. En als je van plan bent om ‘ja ik wil’ te zeggen op een strand bij zonsondergang, wil je daar natuurlijk ook voorbeelden van zien.

opslaanFoto: Bruidsfotograaf.nl
Foto: Bruidsfotograaf.nl

Is er een klik?

Onderschat het belang van een klik hebben niet. Lijkt de fotograaf opgewonden als je jullie stijl met hem bespreekt? Als de fotograaf suggesties doet, doet hij dat dan op een duidelijke manier of is hij verlegen? Hoe zijn zijn manieren? Om de beste foto’s te maken heb je een professional nodig die goed weet hoe hij zich moet gedragen op sociale evenementen, maar daarnaast wel ingetogen genoeg is om niet te veel op te vallen. De fotograaf is bij elk intiem moment aanwezig, dus hoe comfortabeler je voelt bij de fotograaf, hoe natuurlijker de beelden zullen zijn.

opslaanFoto: By Nadia Photography
Foto: By Nadia Photography

Wij weten zeker dat je met deze tips een geweldige fotograaf vindt. Lees ook hoeveel eent trouwfotograaf gemiddeld kost en 8 redenen waarom je niet moet besparen op een trouwfotograaf! Bekijk voor meer inspiratie ook onze favoriete leveranciers! Voor de mooiste foto’s raden wij van Zankyou de Bruidsfotograaf.nl aan! Voor meer nieuws, trends en inspiratie volg je ons op Facebook, Pinterest en Instagram!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Bruidsfotograaf.nl Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!